+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

74-47 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

myPOS Chief Product Officer – Стела Иванова, за началото, екипа и разработките

*Текстът е предоставен от myPOS Technologies

Каква е историята на твоето начало в myPOS?

Моето начало в компанията всъщност беше доста интересно. През 2016 г. по време на защитата на дипломната ми работа в Икономически университет във Варна, в залата присъстваха и представители на компанията. Около седмица по-късно ми се обадиха от отдел Човешки ресурси и ме поканиха на интервю за позицията „Бизнес анализатор“. В онзи момент нямах особена представа какво точно представлява тази позиция, а и интересите ми бяха насочени основно към уеб програмирането, но въпреки това реших да се поразровя. Компанията ми хареса и реших да дам шанс на интервюто. От онзи момент нататък, останалото е красива история, която продължава и до днес.

Как протече развитието ти в компанията?

В началото започнах като бизнес анализатор, но в последствие направихме вътрешно преструктуриране и отделът се промени на Product Definition, a позицията съответно на Product definition specialist. През 2019г. застанах на чело на този екип, а от 2020г. заемам ролята на Chief Product Officer, където отговарям за продуктите на компанията и екип от около 70 човека.

С какво се занимава твоят екип?

Моят екип е разделен на няколко основни направления: Product Design, Product Definition, Software Development и QA. Всяко от тези звена има определена роля в създаването и развитието на продуктите ни. В началото на процеса винаги стоят Product Design и Product Definition екипите. Вторите, реално, са двигателната сила на всеки един от проектите, по които работим. Те събират информация и изисквания от различните стейкхолдъри, правят проучвания дали има конкурентни продукти, какво следва да се съобрази в разработката, кои системи ще бъдат засегнати и пр. Впоследствие правят пълно описание на проекта, заедно със задание към разработчиците. От този момент ролята им се превръща в ръководители на проекта. Събират приблизителни оценки (estimates), залагат крайни срокове, следят дали вървим по план и като цяло управляват изпълнението на проекта.

Product design екипът отговаря за начина, по който създаваме клиентското изживяване. Каква е UX пътеката на клиента, как изглеждат елементите, къде и как са подредени, така че да можем да предложим най-доброто потребителско преживяване. Тяхната роля обикновено е в началото на проекта, но се случва да работят и на следващия етап, заедно с разработчиците, за да изчистват детайли по дизайна.

Development екипът ни, от своя страна, е разделен вътрешно на няколко звена: Web Development, Internal Software Development, Mobile Development (iOS и Android) и Back-end Development. Имаме експерти във всякакви технологии: .NET Core, C#, C++, Java, JavaScript, PHP, jQuerry, React и много други. В зависимост от обхвата на съответния проект, в разработката се включват различните екипи, както поотделно, така и заедно. Вече в крайната фаза на разработката на продуктите се включват и колегите от QA екипа.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …
По какви проекти работите?

Проектите ни са изключително много и ще ми е трудно да разкажа за тях поотделно, но това, с което се гордеем е, че имаме много решения признати на световно ниво. myPOS Glass например вече две години получава различни международни награди. myPOS Online също върви по неговия път. Това, което ни отличава и ни кара всекидневно да горим в работата си, е фактът, че иновациите са много силно застъпени в нашите проекти. Постоянно търсим начини за прилагането на нови технологии, интегрирането им в настоящи наши решения или създаването на нови продукти.

Как избираш хората за своя екип? Какво е най-важно за теб при подбора на кандидати?

В началото, когато имам пред себе си само автобиографията на кандидата, за мен е най-важно да видя опита му. Как са описани нещата, с които се е занимавал до момента, дали е дал повече подробности и детайли, и доколко кореспондират с това, което търсим. Общите описания, които най-често са клиширани изрази, като “отдаден“, „ориентиран към резултатите“ и подобни, не са нещо, което ме впечатлява. След това, по време на интервюто, най-добро впечатление ми правят кандидати, които успяват да ме накарат да усетя, че това, което правят им харесва. Такива, които показват онази специфична искрица, докато разказват за нещата, които са правили до момента. Ако трябва да обобщя в три думи, те биха били: хъс, енергия и мотивация.

Имаме отворени позиции в почти всички направления в моя екип, така че ако съм предизвикала интереса на някой, мястото е careers.mypos.com.