+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

101+58 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Internal Software екипът на myPOS – full stack машини със страст към новите технологии

*Текстът е предоставен от myPOS Technologies

Илия Илиев е завършил Икономическия университет във Варна, където е и работил няколко години като програмист и асистент преподавател в катедра Информатика. Водил е упражнения по дисциплина “Обектно-ориентирано програмиране“. Кариерата му е продължила в някои от най-големите ИТ компании в България до 2018г., когато влиза в екипа на myPOS като тийм лидер на Software Development екипа. Днес вече Илия е Head of Internal Software Development и управлява екип от 11 души.

С какво се занимава Internal Software екипът на myPOS?

Нашият екип предимно се занимава с разработката на вътрешни системи, които се ползват за управление на процесите в компанията. От вътрешни инструменти за управление на всички процеси свързани с клиентите на myPOS, през системи за менажиране на всички терминали, системи за работа с диструбуторската ни мрежа и много други.

Какви технологии ползвате в работата си?

Екипът ни е съставен основно от senior програмисти и като цяло работим с почти всички технологии .NЕТ със C#, C++, JavaScript, React, Мessage queue in RabbitMQ, Kafka и много други. Основните бази данни, които ползваме са MS SQL и PostgreSQL, както и нерелационни бази като MongoDB, Redis и други. Любопитно в тази посока е, че целият ни екип е full stack и може да пише, както back-end, така и front-end. В началото всеки от нас имаше конкретна специализация, но разнообразито на проектите и желанието ни да ставаме все по-добри ни направи мултифункционални машини.


По какви проекти работите?

В момента работим по над 40 проекта, така че няма как да ви разкажа за всички, но ще се спра на няколко от по-мащабните. Първият е нашият myPOS Office. Това е вътрешната ни система, която се използва от всички отдели в компанията за управление на всички процеси и операции с клиенти на myPOS в цяла Европа. Това я прави много голям и комплексен софтуер, който постоянно надграждаме.

Друг интересен инструмент който развиваме е така нареченото при нас “inquiry“.То започна като обикновен зародиш на синтаксис за писане на заявки, който пренаписахме и надградихме до такава степен, че в момента могат да се правят справки буквално за минути. Всеки нов човек в екипа първо се запознава с него и така постоянно се появяват нови идеи как да го развиваме още и още.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Имаме и Distributor Agent System (DAS 2), която екипът изцяло пренаписа с React, Terminal Management System (TMS), която стъпва на react с javascript и jQuerry. Най-новият проект, по който работим e Card Management System (CMS).

Това са само някои от големите ни системи, иначе има много други API-та, по които работим ежедневно. Много положитено нещо за развитието на екипа ни е, че основателят на myPOS – г-н Христо Георгиев, проявява активен интерес към работата, интересува се от новостите и постоянно дава нови идеи как да се надграждат още системите, да се променят архитектури и да се внедряват иновации. Това ни дава голяма свобода да създаваме истински добри системи и да бъдем лидери във финтех света.

Разкажи ни малко повече за екипa ви.

В момента, Internal Software екипът ни се състои от 11 човека, като търсим активно нови попълнения. Както вече споменах, имаме основно senior хора, но и няколко middle към senior и от скоро няколко junior. Като техен ръководител, аз се стремя да обръщам внимание на всеки един човек от екипа си, като целта ми е да го усъвършенствам и да го направя по-добър програмист. Екипът ми е съставен от опитни специалисти, като част от тях са тук още от създаването на myPOS. С всеки един от тях имаме общи възгледи, богат асортимент от идеи, преследваме общи цели заедно и се мотивираме един друг. Аз като техен ръководител проявявам уважение и толерантност към различията на всеки един и балансирам комуникацията между тях. По този начин сме изградили екипа от професионални контакти и лични приятелства, това ни сплотява и ни тласка да работим все по-бързо и ефективно.

Какво гледаш в един кандидат, когато провеждаш интервю за работа?

От професионална гледна точка гледам най-вече в какви проекти е участвал и с какви технологии е работил. Ако има приложен github в CV-то си, това винаги е плюс. Ако се е занимавал с неща близки до нашите, ползвал е същите технологии от нов тип комуникация, с които работим ние, това винаги е голямо предимство. От гледна точка на характера на кандидата, търся мотивирани хора, които искат да се развиват, обичат това, което правят и искат да стават все по-добри. Отблъсква ме арогантното поведение, защото опитът и самочувствието са много важни, но не бива да водят до подобно отношение. Ако трябва да опиша идеалния кандидат за мен, то това е човек, който има опит, мотивация и е жаден да усвоява нови технологии.