Георги Стоянов е старши софтуерен инженер и мениджър в Немечек България с над 20 години опит в сферата. Работата му върху Atlassian Tools е помогнала на редица организации да извлекат максимална полза от тях. Започва да се занимава с ръководене на екипи още през 1999 година. На събитието ни “DevOps featuring Atlassian” той ще засегне теми като какво е DevOps, защо го свързваме с Agile, Distributed version control и Continuous Delivery и как да разберем готови ли сме за DevOps. Преди събитието се опитахме да разберем малко повече за него и процеса му на работа.

Как започна да се занимаваш с ръководене на проекти?

По стечения на обстоятелствата скочих в дълбокото още с първия проект, в които имах ръководна роля. През 1999г. поех ръководството на проект наречен “Trace” от страната на  Изоматик Лаб, компанията за която работех в този момент. Проектът беше по програмата INCO-COPERNICOUS на Европейската комисия с продължителност от две години,  участваха фирми от  Италия, Франция , Англия и Румъния. Проектът течеше вече от една година когато аз поех ръководството му.

Какво те вдъхновява в работата ти?

На този въпрос нямам един отговор. Един ден това е решаването на заплетен казус, на следващия е работа с хората от екипа, след това пък е спечелването на доверието на клиента.

Кои са твоите неизменни правила за успешно изпълнен проект?

Близка работа с екипа, който изпълнява проекта, и създаване на реалистични очаквания за резултатите и сроковете, както в клиента, така и в екипа.

Кое е най-голямото предизвикателство в работата ти, с което си се сблъсквал?

Трудно ми е да избера едно конкретно предизвикателство. Всеки проект със своята съвкупност от екип, клиент и резултат носи нещо ново и различно.

Имаш ли формула за справяне с проблемите?

Нямам универсално решение. Всеки път се изисква уникален подход.

Какво би посъветвал всички, които сега започват да се занимават с управление на проекти?

Ако не обичате динамиката и промените не се захващайте, няма два еднакви проекта.

 


 

Стани част от потребителската група IT Project ManagementАбонирай се и ще ти изпращаме информация за всичко, което предстои в групата.

Визия: Личен архив

Прочети още:
6 от най-популярните Machine Learning алгоритми – приложения и възможности
Умен дом с openHAB и Eclipse SmartHome. Интервю с Димитър Иванов

Share This