+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

96-14 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Лицата зад DEV.BG: Веселин Митев, Data Entry Specialist

Весko e с нас повече от три години и работи в екип „Операции“.

Лицата зад DEV.BG са различни, но и обединени от общата цел всичко в нашата платформа да бъде от полза за IT специалистите. Стартираме поредица, в която ще ви запознаем с хората зад бранда – тези, които полагат усилия да движат компанията напред всеки ден. И така да помагат на целия IT сектор. Веселин Митев е с нас повече от три години и работи в екип „Операции“. 

Какво го вдъхновява и мотивира като Data Entry Specialist? Как съчетава работата с професионалните си участия като кларинетист? Отговаря Веселин. 

Какъв е твоят кариерен път и как се разви той в DEV.BG?

Моят кариерен път в DEV.BG стартира трудно за мен, като всяко ново начало. В началото не се чувствах истински комфортно, защото сферата ми беше нова и имах нужда да наваксам. Имах огромно желание да се уча и развивам и благодарение на колегите ми и техните търпение и отзивчивост, усвоих много нови умения, с които започнаха моите развитие и растеж.

Спокойствието и удоволствие от работата, които дойдоха с натрупването на опита, засилиха още повече хъса, с който започнах в началото.

Как започна работа като Data Entry Specialist?

Хубавите неща стават случайно. Видях обява за работа за позицията и реших да кандидатствам. По това време бях на етап, в който исках нещо ново и различно от това, което работех. Имах нужда от среда, в която да мога да се развивам, да уча всеки ден нещо, както и от контакт с професионалисти, от които да черпя вдъхновение.

Вечерта, преди онлайн интервюто ми, за мой огромен ужас камерата на лаптопа ми се повреди. Не успях да я поправя и се наложи интервюто да се проведе през телефона. Вече бях достатъчно притеснен, но за мое щастие срещу мен стояха хора, които ме предразположиха, така че разговорът протече много приятно. В крайна сметка получих предложение за работа и бях много щастлив.

С кое твое постижение се гордееш най-много?

Веско (вдясно) заедно с част от супер екипа на DEV.BG

Гордея се с много постижения, едва ли ще ни стигне една страница, за да бъдат изброени (смее се). За мен важно постижение в работата и в живота е човек да може да излиза от комфортната си зона и да предизвиква себе както кариерно, така и в личен план.

Отчитам като успех, когато по време на работа съумея да свърша дадена задача максимално бързо и с добър резултат. Това ми носи истинска наслада. Гордея се и с това, че в трудни ситуации успявам да запазя чувството си за хумор.

И най-голямата награда за мен е това, че имам възможност да помагам на хората, които търсят следващата си работа в IT сферата. Изключително щастлив съм, когато разбера, че съм бил в подкрепа на човек, който е открил мечтаната работа.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …

Коя е най-предизвикателната част от работата ти?

Всеки един работен ден носи своите предизвикателства. Работата ми включва разнообразни дейности, като част от тях са свързани с актуализиране на наличната информация в профилите на компаниите, с които работим. Важно е да разбера за всяка една компания каква е визията за профила ѝ в платформата, след което да го пресъздам по правилния начин.

Интересен е процесът на организация на цялата подредба на предоставените материали от компанията. Търся най-добрия начин всичко да намери своето точно местенце в профила.

Важна е прецизността при добавяне на правилната категория на всяка публикувана обява за работа. Осъзнавам колко е значимо всяко мое решение и как то въздейства на всеки кандидат, който търси подходящата за него позиция. Бързото достигане до правилните позиции прави кандидатстването за работа лесно и приятно за всички, които търсят нови възможности.

Explore more

Виж
Unity обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Qlik обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
scikit-learn обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
PostgreSQL обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
 

Какво превръща един Data Entry Specialist в професионалист?

Веско на сцената на събитието All in One на DEV.BG през 2023 година

Наличието на технически умения и работата с разнообразни приложения помага значително. Вътрешната нагласа за непрекъснато подобрение и готовността за трупане на нови умения са необходими за този вид работа.

Ключови са добрите комуникативни умения и споделянето на обратна връзка през целия процес на работа. Емпатия, уважение и отзивчивост са неразделна част при работата с клиенти и колеги. Прецизността и вниманието към детайла са абсолютно задължителни за добрия професионалист. Разбира се, добрият хумор винаги има място в работния процес.

Какво хората вероятно не знаят за DEV.BG, а е важно да знаят?  

За DEV.BG е важно каква следа оставя в общността с всичко, което прави. Ние искаме да споделяме стойностна информация и да подпомагаме развитието на бранша по свой си начин. Ние се намираме по средата между IT специалистите и компаниите в сектора, а това ни мотивира да търсим пресечните точки между двете страни и да създадем добри условия за взаимодействието им. Това не е лесна задача и пред нея се изправяме 23-ма души, които, както обичаме да казваме, работят като за 53-ма.

Какви са хобитата ти и как прекарваш времето си извън работа?

По образование съм музикант и обичам да прекарвам свободното си време, изпълнявайки любими музикални пиеси и концерти. Музиката е неразделна част от моя живот и ѝ отдавам значителна част от времето си. Като говорим за изкуства, фотографията също има място в сърцето ми и успявам да я съчетая с нестихващото ми желание за пътешествия сред природата.

Обичам и книгите. Избирам разнообразни жанрове и често грабвам книга, зачитам изречение на случаен принцип и това определя дали ще я прочета цялата. 

Отделям от времето си за моето семейство, приятели и домашния любимец. Тъй като за котката ми няма значение дали съм на работа или просто си почивам вкъщи, тя успява да си открадне внимание най-често.

Какъв е съветът ти към хората, които искат да се развиват като Data Entry Specialist?

Това, което бих им казал, е да вярват в себе си, да бъдат упорити и наистина да не се отказват. И нека всеки път, когато се погледнат в огледалото, да виждат човека, когото са си мечтали да бъдат. Това не е лесно, разбира се.

Аз намирам своята мотивация в думите на моят учител по кларинет акад. Петко Радев. Той казваше: „На твоята работа може да бъде всеки. Покажи на всички защо да изберат точно теб“. Вашата индивидуалност е важна. Не се отказвайте и гледайте винаги напред, дори когато е много трудно – там са успехите.