+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

73+19 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

МенторМейт с нова организационна структура и още по-ефективен оперативен модел

© Текстът е предоставен от МенторМейт

МенторМейт започна цялостно преструктуриране на организацията си, отразяващо новия оперативен модел на Tietoevry Create, от която компанията е част.

През 2023 г. МенторМейт се присъедини към глобалната технологична организация Tietoevry Create и стана част от екип от над 10 хил. софтуерни специалисти в повече от 35 държави и 15 часови зони.

За да оптимизира работните процеси във всички свои звена и да обедини усилията на екипите си, в началото на тази година Tietoevry Create започна мащабна трансформация на оперативния си модел.

Следвайки стратегията за изграждане на още по-успешен глобален технологичен бизнес, МенторМейт преструктурира екипите си. Създадени са нови отдели, съсредоточени върху основните вертикали, в които компанията и Tietoevry Create имат експертиза. Целта е специализация на отделните експерти в дадената индустрия, така че качеството на услугата да се повиши още повече.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …

Така в България МенторМейт обособи следните направления: Healthcare and Life Sciences, Financial Services, Agriculture, Education, Manufacturing, Emerging Industries, Continuation Engineering.

Новата структура дава възможност на МенторМейт да изгражда решения, които максимално успешно да удовлетворяват нуждите на клиенти от различни индустрии. В същото време за членовете на екипа инициативата означава още по-силна свързаност и синхрон с глобалния екип в рамките на Tietoevry Create, както и достъп до глобална кариерна рамка с почти неограничени възможности за развитие.

Обменът на знания и опит в организация с тези мащаби е другото основно предимство за специалистите в МенторМейт. Така фокусът на Tietoevry Create например върху решения, използващи изкуствен интелект, създава необходимостта от обучения по темата, приложими за всички отдели, а те дават възможност за разширяване на AI експертизата и сертифициране.

Explore more

Виж
Spring обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Flask обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
IBM DOORS обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Quarkus обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
 

Стефан Цанев, Head of Delivery Operations Bulgaria & New Centres, коментира трансформацията на оперативния модел и отбеляза предимствата на новата структура. „На първо място, тя е по-плоска от предишната и насочва инженерите ни в техническо или мениджърско направление доста по-ефективно от преди. Освен това тя добавя едно ново измерение към знанията и уменията ни, като по този начин ставаме много по-завършени професионалисти. В резултат на това поставяме основите на нещо, за което сме се подготвяли през последните години – вертикализация на компанията“, подчерта той.

За да се случи преструктурирането на компанията бързо и ефективно, едни от водещите специалисти на МенторМейт в България, доказали своя опит през годините, оглавяват центровете по вертикали и някои ключови отдели. Представяме ви ги в следващите редове.

Жени Кючукова, Director Financial Services

Жени е част от МенторМейт от 2011 г., като преминава през позициите QA Project Team Lead, QA Practice Manager и Director of Quality Engineering. Сред акцентите в работата ѝ са Auto & QE трейнинг програма и Accessibility Testing инициатива, която дава възможност а хора с увредено зрение да се развиват в IT сектора. В новата си роля на Director Financial Services тя отговаря за технологичните решения и проекти на компанията в сферата на финансите, като дава стратегическа посока за развитие на услугите във вертикалата.

Жени държи на високото качество на взаимоотношенията с клиентите и колегите си. Фен е на Star Wars и се интересува от здравословно хранене и mindfulness, а в свободното си време обича да измисля различни игри за деца и да ги играе заедно с тях.

Ивайло Костадинов, Director Healthcare and Life Sciences  

Ивайло е неразделна част от екипа на МенторМейт от 2014 г. На предишната си позиция, Director of Software Engineering, той ръководи .NET отдела и се занимава с ключови инициативи на ниво компания. Ивайло има основна роля в имплементирането на OKR framework в МенторМейт, както и в унифицирането на Scrum процесите зa всички екипи.

Сега, като Director Healthcare and Life Sciences, той отговаря за индустрия, в която МенторМейт има солидна експертиза и може да променя човешки животи. В свободното си време Ивайло играе тенис, прави преходи в планината, кара ски и се занимава с планинско колоездене. 

Петя Иванова, Director Agriculture, Education and Manufacturing

Петя стартира своята кариера в МенторМейт като разработчик, а през 2011 г. става част от Java екипа. Преди да поеме настоящата си роля, е Director of Software Engineering и отговаря за управлението на водещи проекти в компанията и обезпечаването им с кадри и техническа експертиза.

На новата си позиция тя се фокусира върху стратегическото управление на проекти в сферата на селското стопанство, образованието и производството. В свободното си време пътува, чете книги и слуша музика.

Стефан Цвятков, Director Emerging Industries

Стефан започва кариерата си в технологичната индустрия като MacOS инженер. С появата на първия iPhone през 2007 г. пред него се откриват нови хоризонти в мобилната разработка. В ролята си на Director of Mobile Engineering Стефан е отговорен за развитието на мобилната практика в МенторМейт, като сред акцентите в работата му са първата мобилна академия в България, организирането на конференцията MobCon и създаването на най-големия екип за мобилна разработка в страната.

На новата си позиция – Director Emerging Industries, той влиза с дългогодишния си опит и увереността, че е помогнал на над 50 клиенти да се свържат успешно със своите мобилни потребители. В свободното си време обича да е със семейството и да кара колело в планината. 


Кирил Радулов, Delivery Excellence Lead 

Кирил започва работа в МенторМейт през 2013 г. като Quality Assurance Specialist и израства, преминавайки през Senior Quality Assurance Analyst, Delivery Lead и Delivery Manager. Той има солиден опит в управлението на големи инженерни екипи в множество проекти, където осигурява високо техническо ниво чрез насърчаване на спазването на най-добрите практики и стандарти. 

Извън професионалния живот Кирил обича да кара мотор, да играе голф и да черпи вдъхновение през фотообектива. 

Мартин Ангелов, Growth Enablement Lead

Кариерният път на Мартин в МенторМейт започва през 2012 г. като front-end developer. Преминал е през позициите Software Engineering Lead, Software Engineering Manager и Director of LAMP&FE, а най-новата му роля е Growth Enablement Lead за България. Управлявал е един от най-големите екипи в компанията и е участвал в стратегическото планиране на интеграцията в Tietoevry Create.

Сред колегите си е известен с желанието да делегира предизвикателни задачи, с които мотивира екипа си да излезе извън зоната на комфорт. Извън софтуерното инженерство Мартин обича филмите, футбола и времето, прекарано със семейството. 

Елеонора Георгиева, Head of Create Delivery Excellence

Елеонора става част от МенторМейт във времето, когато екипът наброява едва 12 души. През годините е преминала през много и различни позиции и е повлияла на цялостното развитие на компанията. Има ключова роля при създаването на Android и Java практиките в МенторМейт, а като Global VP of Delivery е отговорна за осигуряването на най-високо качество на услугите.

Към това тя приема и функциите на Director of Compliance and Chief Information Security Officer (CISO) и следи за стриктното спазване на процесите. Сега Елеонора заема позицията Global Head of Delivery Excellence, като се фокусира върху развитие на единен модел на работа, високо качество на предоставените услуги на глобално ниво и повишаване удовлетвореността на клиентите.

Красимир Николов, Head of L&D and Talent Tietoevry Create

След като влиза в екипа на МенторМейт като Software Developer през 2012 г., Красимир преминава през позициите Software Development Manager, Director of Software Development, Vice President of Technology до актуалната си роля в рамките на Tietoevry Create – Head of L&D and Talent Development. Различните позиции го оформят като истински ментор и неговата най-голяма страст e развитието на знания и умения в software development, data analysis и quality engineering.

Красимир стои зад инициативата MentorMate University, която предлага теоретично и практическо обучение в области, свързани с технологиите от следващо поколение. Извън IT света Красимир обича да създава неща с ръцете си – включително къщата, в която живее със своето семейство. 

Стефан Цанев, Head of Delivery Operations Bulgaria & New Centres

Стефан започва да се занимава със софтуерна разработка в началото на 90-те години, когато създава игри с BASIC и Pascal. Своите теоретични познания дължи на бакалавърската си степен по Computer Science от Georgia Institute of Technology и MBA in Finance към University of Sheffield.

Пътят му в МенторМейт започва през 2008 г. като инженер, а по-късно продължава като  Country Manager, VP of Operations и Chief Financial Officer, отговарящ за направленията HR, Finance, IT, Legal и Corporate Development.

Той успешно разраства екипа на МенторМейт от 11 души в София до 1 100 в България, Парагвай, САЩ и още 30 държави. Сега влиза в най-новата си роля на Head of Delivery Operations Bulgaria & New Centres. Извън работа обича да прекарва време със своите деца, да кара колело и да обикаля българските планини и света.