+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

109+55 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Изкуството на доброто ментално здраве в новия подкаст на МенторМейт

Текстът е предоставен от MentorMate

Интервю с Елица Димитрова, HR Lead в МенторМейт

Какви са причините да се говори все по-често за менталното здраве в контекста на работното място?

Последните няколко години промениха изцяло нагласата на всеки един от нас към темата и вярвам, че до известна степен бяха ключови за премахването на стигмата около въпроса за психичното здраве на работното място. Работата от вкъщи стопи още повече границата между личния и професионалния живот и сякаш осъзнахме, че двете са неразривно свързани и че да говорим само за баланс между работа и личен живот, вече не е достатъчно в новата реалност.

Как в МенторМейт насърчавате грижата за психичното здраве?

За нас е важно да говорим открито по темата и да създадем подкрепяща среда, в която всеки да се чувства комфортно да разкаже за собствения си подход към менталното здраве. Винаги съм вярвала, че примерът, който лидерите дават, е основополагащ за изграждане на предразполагаща среда, в която тези дискусии да ни помагат да се развиваме както професионално, така и личностно. Пример за този подход е най-новата ни вътрешна инициатива – подкаст, посветен на психичното здраве, в който обсъждаме открито и свободно всичко, което ни вълнува.

Как се зароди идеята за подкаст?

Идеята се зароди в брейнсторминг среща, на която обсъждахме как да подходим към темата за менталното здраве. Ключово беше разбирането ни, че тази тема е общовалидна, но също така и много лична, защото е свързана с индивидуалните ни потребности и личните трудности, през които преминаваме. Не искахме да даваме готови решения и съвети, а да споделим собствения си опит по един достъпен, забавен и близък до всички начин, а именно – в приятелски разговор.

Какви теми планирате да включите?

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Стартирахме пилотния епизод с темата “Най-честите причини, поради които хората не ходят на терапия” и поканихме колеги с различни гледни точки и подход към менталната грижа, за да пресъздадем реална извадка.
Следващите теми ще бъдат избрани от нашите колеги, защото всяка инициатива, която правим, има основната цел да бъде смислена и стойностна за тях. Всеки един от тях ще има възможност да избере теми, които са важни и в които би искал да се включи.

Можете ли да споделите своята рецепта за добро ментално здраве?

Истината е, че няма общовалидна рецепта, тъй като всяка ситуация, с която се сблъскваме в личен и професионален план, е уникална сама по себе си най-вече защото и ние не спираме да се променяме и да се учим от грешките си.
Онова, което ми помага във всяка ситуация, обаче, е разбиране и осъзнаване на проблема. Звучи просто, но често изкуството е в това да подхождаме с разбиране не само към другите, а и към нас самите.

Explore more

Виж
Laravel обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Symfony обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
React Native обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
WordPress обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
За МенторМейт:

МенторМейт е глобална софтуерна компания, предлагаща услуги за цялостна дигитална трансформация. Базирайки дейността си на комплексен троен подход, МенторМейт съчетава успешна бизнес стратегия, вдъхновяващ дизайн и качествено софтуерно инженерство, за да създава модерни технологични решения.
Организацията предлага кариерни възможности в различни софтуерни направления – от разработка и тестване, анализ и оптимизация на данни, до дизайн и архитектура на разнообразни ентърпрайз решения, както и работа по вълнуващи проекти, които правят живота на милиони хора по света по-добър.
Тъй като философията и ценностите на МенторМейт са ориентирани около хората, компанията предоставя ясно дефинирана кариерна рамка, разнообразни обучителни програми, гъвкав модел на работа и култура, която се основава на автентичност, взаимопомощ и уважение. В глобален мащаб МенторМейт има офиси в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Минеаполис (САЩ), Гьотеборг (Швеция) и Асунсион (Парагвай), както и специалисти, работещи от всяка точка на света.

Част сме от глобалната технологична компания Tietoevry Create, а това дава възможност на хората ни да работят по значими проекти за разпознаваеми брандове и да развиват кариерата си в екип от над 10 000 експерти.