+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

115+50 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Технологичният фестивал Zara Tech Spring с второ издание през април в Стара Загора

Текстът е предоставен от Асоциация IT Стара Загора

Тази година събитието е в нов формат и отново ще срещне местната IT общност с водещи специалисти експерти от технологичната индустрия.

Този април в Стара Загора ще се проведе второто издание на технологичния фестивал Zara Tech Spring. Организатор е Асоциация IT Стара Загора, а целта е да се събере местната IT общност и да се постави фокус върху индустриите с висока добавена стойност.

Zara Tech Spring се завръща в нов формат. Фестивалът стартира с уикенд събитие на 13 и 14 април, насочено към IT специалисти. В рамките на два пълни дни водещи лектори ще очертаят настоящите и бъдещите тенденции в някои от най-актуалните технологични направления – изкуствен интелект (AI), machine learning, облачни технологии, киберсигурност, различни DEV Talks, Startups и други. На сайта www.zaratech.bg вече са публикувани всички лектори и теми. От Асоциация IT Стара Загора споделят, че целенасочено при организацията подбират голяма част от лекторите да са стартирали своя път от Стара Загора.

Участието на Zara Tech Spring 2024 е безплатно благодарение на генералния партньор на инициативата – SiteGround.
Има възможност за закупуване на дарителски билет с благотворителна кауза – приходите ще отидат за организирането на Годишния хакатон за ученици през месец юни.

За повече информация и регистрация за събитието – www.zaratech.bg, както и на страниците в социалните мрежи Facebook и Instagram.

На 15.04.2024г. като част от фестивала ще се проведе Свръхконференция за ученици с Георги Ненов. „Свръхчовекът“ идва в Стара Загора, за да сподели своя опит с младежи от гимназиите в града, да им разкаже за това как могат да бъдат успешни в България и да ги вдъхнови да следват мечтите си. Към него ще се присъединят и други специалисти от бизнеса и технологиите.

Отново в рамките на фестивала, в Стара Загора се организира световната инициатива за дами без опит в програмирането – Rails Girls Stara Zagora. Работилницата ще даде възможност на 30 момичета да създадат своето първо уеб приложение с помощта на персонални ментори. Датите са 19-20.04.2024г., а домакин е The Lodge Coworking Space.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …
За Zara Tech Spring

Zara Tech Spring е първият по рода си голям технологичен фестивал в Стара Загора. Организатор е Асоциация IT Стара Загора в партньорство на представители и компании от технологичния бизнес. Основните цели на събитието са да стане място за среща на местната IT общност с доказали се специалисти от различни направления на индустрията. Събитията на Zara Tech Spring обхващат широк набор от теми – от това как да стартираме бизнес в сектора до AI, Machine learning, Cloud, Quantum Computing, Киберсигурност, Blockchain и Web 3, DEV Talks и различни програмни езици. По време на първото издание на фестивала през 2023 г. се проведоха над 16 събития с повече от 700 участници.

Explore more

Виж
SAFe обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
SignalR обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Unity обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
AWS обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
 
За Асоциация IT Стара Загора

Асоциацията работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона през установяване на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, както и с организиране на различни инициативи в сферата на IT, дигиталните умения и предприемачество. Екипът вярва, че в областта има огромен потенциал, който може да я постави на технологичната карта на България и именно това го мотивира да подкрепя редица хора да стартират своя път в технологиите и предприемачеството.

През последните 4 години Асоциация IT Стара Загора е организирала над 60 събития, с които са достигнати над 2000 души. През 2024 г. е победител в 13-тото издание на наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) в категория „Образование“.

За SiteGround

SiteGround е международен лидер в IT хостинг технологиите и услуги за уеб страници. С повече от 20 години глобален опит, днес е най-голямата независима компания в своята сфера на дейност със сървърни центрове в Европа, Азия и Америка, над 2.9 милиона домейна на клиенти в световен мащаб и екип от над 500 души в офисите си в София, Пловдив и Стара Загора. SiteGround е една от единствените три хостинг компании, препоръчвани от най-използваната платформа за изработка на сайтове в света – WordPress. Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, SiteGround е отличена с над 30 награди като работодател и социално отговорна компания от различни организации. Компанията вярва в потенциала на Стара Загора и региона и подкрепя различни инициативи, посветени на развитието местната IT екосистема.