+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

87+19 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Спортен дух в спортен офис – на гости на DraftKings България

Човек би очаквал централният офис на DraftKings да е доста разчупен. Все пак глобалната компания специализира в технологии и онлайн развлечения за всички фенове на спорта. Така че надникнахме в него и той оправда всичките ни очаквания за работодател, който е листван на американската фондова борса Nasdaq и миналата година се нареди трети в света по пазарна капитализация в сектора на спортните онлайн залагания.

Още с влизането ни стана ясно, че девизът от продуктовия им сайт You Deserve It All, so DraftKings Has It All важи с пълна сила не само за близо двата милиона активни потребители на компанията, но и за служителите ѝ в България. Футболни топки, които аха да заиграят по офисното поле; ракетите „на“ Агаси, Джокович и Федерер; тенис игрище с траекторията на нечий печеливш сервис; каски за колоездене и велосипеди; бейзболни бухалки; карти за покер с „подсказки“ до тях; топки за ръгби и мини рали писта; логата на хокейни отбори, печелили Stanley Cup. Всички те и много други спортни артефакти стоят скромно, но гордо по зелените, сиви и бели стени в работните пространства, а надписи като Play Hard и Golf it Out допълнително напомпват спортния дух в офиса на DraftKings. Но всичко по реда си — къде се намира той?

На няколко минути разстояние от всеки край на София

Първоначално отборът на DraftKings „тренира“ в два отделни офиса, но през 2020 г. се събира на три етажа (около 5 000 m2) в сграда B на Европейския търговски център на „Цариградско шосе“ точно до The Mall. Локацията не е на пъпа на София, но несъмнено е стратегическа, защото от нея се стига до летището само за три минути (ключово за колегите на DraftKings от ЕМЕА и Северна Америка, които редовно посещават българския офис) и за седем минути (ако трафикът не е натоварен) до театрите и баровете в центъра на града. Освен това служителите на компанията имат на разположение над 30 автобусни линии, които свързват всички квартали на София с „Цариградско шосе“, и месечна карта за градския транспорт. За тези, които предпочитат да се движат с личните си автомобили, DraftKings предоставят безплатен паркинг. Фактът, че сградата е директно свързана с мола, също има своите големи преимущества — ресторантите, магазините, книжарниците, банките, химическото чистене и аптеките пестят безценно време при нужда.

Самият European Trade Center е една от най-модерните офис сгради в София с изцяло стъклена фасада, за да има максимално много естествена светлина, а нетната височина на етажите е близо три метра, което осигурява достатъчно въздух за дишане и работа. Построена е по всички „зелени“ стандарти и е в процес по придобиване на най-високия сертификат за устойчивост LEED Platinum. Съвсем скоро целият бизнес комплекс претърпя сериозна реновация, като едно от големите подобрения е изграждането на повече зелени площи на открити и слънчеви места, които допълват озеленените тераси и естествените растения в офиса на DraftKings.

Офисът им в Пловдив също се намира на ключова локация и в енергийно ефективна сграда, като заема два етажа и половина (3 200 m2) в модерния Kamenitza Office Park. До него има бърз и лесен достъп с автомобилен, градски и велосипеден транспорт, а климатичната инсталация е така конструирана, че в часовете, когато няма служители на място, тя се изключва автоматично.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Гъвкаво пространство, още по-гъвкави опции за работа

Двата офиса на DraftKings са почти огледални, тъй като и интериорният дизайн, и отделните работни пространства, разпръснати из open space „игрището“ с функционални работни плотове и ергономични столове, много си приличат. Още при проектирането им са заложени зали за срещи с различен капацитет — от зали, които побират цял екип, до такива, подходящи за 1:1 дискусии. Също така е взето предвид желанието на служителите да имат и collaboration areas. Не си представяйте тежки заседателни зали, а по-скоро неформални пространства, които предразполагат за активен брейнсторминг и срещи лице в лице. В допълнение има и обособени стаи, които всеки служител може да запази и използва, ако има нужда от пространство за концентрация или конфиденциални разговори.

Моделът на работа в DraftKings също е гъвкав, тъй като всички служители могат да избират между следните четири опции: само от разстояние, само от вкъщи, работа в офиса един, два или три дни седмично или изцяло в офиса.

Explore more

Виж
PyTorch обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
IBM DOORS обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Ajax обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
MaterialUI обявите
Събрани на едно място
Right Arrow

Други екстри по подразбиране

И двата офиса разполагат с кухня на всеки етаж, както и с бариста. За някои служители сърцето на софийския офис е relax зоната на последния етаж, където си почиват, хапват или просто прекарват повече време заедно. За други това е личният DraftKings бариста в съседство — любимо място за срещи с колеги на чаша авторски кафе специалитет. За служителите в Пловдив „първенец“ е кухнята на петия етаж — цветна, слънчева, просторна и изпълнена с аромат на прясно кафе, което перфектно допълва споделените преживявания и емоции. Ако случайно прегладнеят, на всеки етаж и в двата офиса служителите имат на свое разположение разнообразен асортимент от снаксове, ядки, здравословни и протеинови барчета, млека, фрешове, плодове, сладоледи през летните месеци, както и безалкохолни напитки.

Няколко пъти в месеца си организират дружна закуска, обяд, брънч, тиймбилдинг активности или happy (inter)national hour според събитията във фирмения спортен календар и българските национални празници, а компанията показва гордостта си към бранда и от всички свои служители, като редовно им прави подаръци-изненада под формата на hoodies, тениски, IT аксесоари, раници и различни консумативи с логото на DraftKings.

Повод да се събират, да се опознават и да общуват по-често са и джагите, тенисът на маса, аркадните игри, Playstation-ът, билярдът и покер масата. Освен че ги разтоварват в забързаното (техническо) ежедневие, със сигурност ги карат да изпитат поне частица от хъса и емоциите на Ма Лонг, Рони О’Съливан или Даниел Негреану. Така че, ако искате короната да е и ваша, най-сигурният старт за успешен финиш е тук.