Имаме новина!

Искаме да споделим, да се похвалим, да Ви благодарим. За година успяхме да организираме и проведем 100 събития за IT общността. Всяко от тях, направено с много труд и вяра, че по този начин помагаме за развитието на IT индустрията в България.

Всичко започна преди година и половина, когато един човек обикаляше и разказваше за идеята си да създаде общност от IT специалисти, които да обменят идеи, опит и знания. Често чуваше „Братле, това няма да стане“. Той, обаче, верен на визията, опита и нюха си, застана зад проекта DEV.BG с името, репутацията си и личните си средства като инвестиция. Иво Христов започна да гради екип. Последваха много експерименти,  успехи, провали, дълги дискусии, промени в концепцията, радост и сълзи (буквално) и… 100 събития.

Улисани в ежедневните борби да привлечем още един участник, лектор или партньор, някак неусетно се превърнахме в най-голямата IT общност в България. Гордеем се, че трудът ни се възнагради:

  • Всеки месец сайтът ни се посещава от над 10 000 IT професионалисти
  • Изпращаме над 7 000 имейла до специалисти, които доброволно са поискали да получават информация от нас
  • Организираме 12 събития всеки месец
  • Средната месечна посещаемост на събитията ни е над 700 участника
  • Изградихме директория с информация за над 100 IT компании
  • 14 от водещите компании в IT сектора ни подкрепят

Далеч не сме перфектни. Аз лично имам дълъг списък: от малки неточности (като един бутон на сайта, който е грешно изписан „подрбности“ -липсва О) до цели проекти, които сме докарали „до никъде“. Знаем, че ни чака още много работа. Ще имаме нужда и от Вашата подкрепа.

Но сега е време да се поздравим и да благодарим. Защото има много хора, които направиха тези 100 събития възможни:

Благодарим на участниците

Всичко си струва заради Вас. Когато видиш пълна зала с 50 или 100 участника, които след края на работния ден са избрали да инвестират още няколко часа в професионалното си развитие, всичко като че ли добива смисъл – осмисля труда ти; кара те да вярваш, че бъдещето на страната ти не е толкова мрачно;  дава ти сила. Благодарим Ви за желанието да се развивате, за хъса, за жаждата за знание. Продължавайте да ни подкрепяте и занапред – споделяйте събитията ни; канете познати; идвайте и се развивайте.

Благодарим на лекторите

В тези 100 събития лектори бяха много от най-класните IT професионалисти в България (и не само). Основатели на милионни компании; ръководители на екипи от 300 човека; международно признати експерти – всички те споделиха опита си с Вас, защото им пука за развитието на общността.

Всички лектори, които участват в събитията на DEV.BG,  участват безвъзмездно. Те отделят между 5 и 80 часа от натовареното си ежедневие, за да изнесат лекцията си. Свалям Ви шапка!

Благодарим на компаниите и партньорите

Благодаря на компаниите, които ни подкрепят, че мислят дългосрочно и застават зад развитието на общността.  Благодаря, че не мислите само за „Вашата градинка“, а за развитието на цялата индустрия. Гордеем се с Вас: Acccedia, Comptel, Cooolbox, DataArt, Digistore24, Endava, HackerWorks, HyperScience, Komfo, Nemetschek Bulgaria, SafeChagreSAP, Skyscanner, Superhosting.bg, TopTal.

Аплодисменти и за всички партньори и приятели, които са до нас! Списъкът е дълъг и със сигурност бих пропуснал някого.

Благодаря на екипа и доброволците

От самото начало на организацията много доброволци помагат в различни сфери от дейността на DEV.BG. Големи сте! Благодарим.

Накрая, но не на последно място, едно голямо благодаря на екипа: Митко, Сис, Сузи, Иво – you rule! Северина и Катерина, не знам дали вече осъзнавате в какво сте се забъркали – благодаря за енергията и креативността, която вляхте в редиците ни. 🙂 Благодаря на целия екип, че проправяме нови пътеки с много труд и любов. DEV.BG го има заради Вас!

Какво следва?

Работата продължава:

  • Приготвили сме специална изненада за август – 12 събития в един ден. Запазете си датата – 26.август и очаквайте подробности
  • За следващата година планираме над 150 събития
  • Скоро ще вкараме филтри и търсене в постоянно растящата IT директория, за да се ориентирате още по-лесно при избор на работодател

Подкрепяйте ни

Колко ще е силно DEV.BG обществото зависи от Вас! Ако нещата, които правим, Ви харесват, подкрепяйте ни – споделяйте събитията, канете познати, посещавайте, снимайте, споделяйте (както го правите и сега). Ако нещо бъркаме, казвайте ни – голяма част от развитието на проекта се дължи на обратната Ви връзка.

Светослав Димов,
CEO @ DEV.BG
sve@dev.bg

Визия: flickr.com

Стани част от потребителските групи на DEV.BG. Виж всички потребителски групи и избери най-интересните за теб.

Прочети още:
Технологични потребителски групи – голямата идея зад събитията на DEV.BG
„Основната работа на всеки един лидер е да стане излишен“ – Веско Колев, Director Software Engineering, Progress

 

Share This