Потребителска група FMI club


с подкрепата на:

Бъди част от FMI club в България.

Запиши се и ще ти пишем за следващата среща на клуба

Защо да се включиш?

Какво ти предлагаме?

Защо да се включиш?

;

Вдъхнови се

от успехите и опита на завършили ФМИ професионалисти

;

Запознай се

с други студенти и алумни на ФМИ

;

Посмей се

с твоите хора

;

Чуй

водещи лектори и се включи в интересни дискусии

Какво ти предлагаме?

;

Офлайн среща

всеки месец (лекции, дискусии, бира)

;

Имейл бюлетин

с новини за следващи събития

Лабиринтът и задънените пътища по пътя към успеха

В представите на хората професията програмист се асоциира с многобройни часове на индивидуален труд, но действителността далеч не е такава и голяма част от предизвикателствата на професията произтичат от работата в екип. Точно тези предизвикателства представляват задънените пътища по пътя към успеха за голяма част от начинаещите програмисти. По време на събитието ще разгледаме реални ситуации и грешките, които допуснах през призмата на моя личен опит.
>>> „Ами сега?! НЯМА ВРЕМЕ!“ – Какво да правим, когато крайният срок ни притиска?
>>> „Не съм разбрал/сигурен, но се притеснявам да попитам, за да не изглеждам глупав в очите на колегите/мениджъра ми.“ – В какъв момент и как да зададем правилните въпроси относно текущата ни задача?
>>> „Уупс, нещата се объркаха, но вината не е моя.“ – Как да поемам отговорност за грешките и как да се поучим от тях?
>>> „Не съм мотивиран, време е да сменя работното си място.“ – Защо бягството често не е правилното решение?
>>> „Гошо/Пешо отново ми пише за помощ – да му отговоря ли?“ – Да помогна на колега или да си свърша работата?
>>> „Пак трябва да работя с този … индивид.“ – Как да не позволим на междуличностните конфликти да попречат на работата ни?
>>> „За пореден път имаме този проблем. Кога някой най-накрая ще го оправи?“ – Наистина виждам проблем или ми липсва цялостната картина. Обратната връзка – помощ за другите и за нас.

>>> Q&A част

Минали събития

Галерия

Развитието на общността се подкрепя от:

#EvenTheBestKeepGettingBetter

В Progress работим със и сред едни от най-добрите в индустрията, но знаем, че истинският успех се постига само когато  не спираш да се развиваш.

Progress е водещият доставчик на технологии за разработка и пускане на приложения. Компанията дава възможност на независимите софтуерни вендори да създават и предоставят приложения за бизнеса, включващи когнитивни възможности, които чрез  обработка на големи обеми от данни носят ползи и конкурентно предимство за бизнеса. Progress предлага водещи технологии за лесно създаване на ефективни потребителски интерфейси за всяко устройство, надежден, скалируем и сигурен back-end за пускане на съвременни приложения, решения за свързване на данни от всички източници, и платформа за прогнозни анализи – носител на много награди, чрез която силата на машинното обучение стига до организациите.

Сред клиентите на Progress са над 1700 независими софтуерни доставчици, които базират предложенията си за бизнес приложения на Progress. Допълнително над 80 000 организации с помощта на технологиите на компанията създават свои собствени критични за бизнеса приложения.

Progress стъпи на българския пазар в края на 2014 г. с придобиването на Telerik. Офисът на компанията в София е с най-голям брой служители в глобален мащаб. Той е иновационен център и двигател на значителна част на R&D усилията на организацията.

https://www.progress.com/company/careersPaysafe е водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения. Основната цел на компанията е да позволи на бизнесът и потребителите да се свързват и осъществяват транзакции безпроблемно като използват техните водещи за индустрията възможности в обработването на разплащания, дигитални портфейли и онлайн парични решения. Предоставени чрез инрегрирана платформа фирмените решения са насочени към мобилните транзакции, анализи в реално време и пресечната точка между традиционният бизнес и онлайн разплащанията.С над 20 години опит в областта на дигиталните разплащанията, обем на транзакциите от 56 милиарда долара през 2017 г. и приблизително 3 000 служители в 12+ световни локации. Paysafe свързва бизнесите и потребителите чрез 200 вида варианти за разплащане в повече от 40 световни валути.За повече информация посетете www.paysafe.com.

Chaos Group е измежду българските ИТ фирми с една от най-грабващите и интересни истории. Създадена от двама приятели и състуденти, компанията стартира от апартамент в Младост с един единствен компютър, на който Владо и Петър работят на смени, опитвайки се да създадат първия си софтуер за визуализация. Петър вече се е сблъскал с реалността на 3D визуализацията за рекламната индустрия, а Владо мечтае да създава свои игри. Преди 20 години, когато започват общите си проекти, никой от тях не подозира, че един ден софтуерът с име V-Ray, който са започнали на техния единствен работен компютър, ще се използва от архитекти, дизайнери и студиа за визуални ефекти по целия свят. А освен всичко друго, че именно той ще получи технически Оскар от Академията за филмови изкуства и наука за принос към кино индустрията.

Днес в компанията работят над 250 души, повечето от които се намират в централния офис в София. САЩ, Япония и Южна Корея са другите пазари, където Chaos Group открива представителства през годините.

Креативният Хаос, възможността за лична инициатива и развитие, както и срещите с най-иновативните технологични компании по света правят работата в Хаоса едно уникално преживяване. Да си служител в Chaos Group означава да искаш да се развиваш, да се мотивираш от успеха на другите и да търсиш постоянно възможности да надскочиш себе си. Да си истински и неподправен. Да можеш да се изявяваш като професионалист и като личност. И всичко това ще ти се случи в една подкрепяща среда, където можеш да покажеш силните си страни и да развиваш нови умения.

Share This