Диляна Беева е Talent Community Manager в Lab08. Благодарение на своя опит в областта на човешките ресурси и разностранните си интереси, тя има отговорната задача да се грижи за екипа на Lab08, бранда и неговото присъствие в дигиталното и физическо пространство. Диляна има опит в селекцията на IT специалисти – от системни администратори през workplace services консултанти до софтуерни разработчици, служещи си с различни програмни езици. Днес, тя открехва вратата към специалните сили на Lab08 и това, което прави тази набираща скорост компания, различна от другите играчи в бранша.

Диляна Беева, Talent Community Manager в Lab08

 

Lab08 – растем умно и внимателно заедно с нашите клиенти

Ние сме българо-датска компания, която вече повече от две години изгражда успешни продукти за партньори от скандинавския пазар. Историята ни е свързана с Komfo и едноименния успешен продукт за управление на присъствието в социалните медии. Сега нашият мениджмънт екип пренася дългогодишния си опит, от изграждането на решение с качество от световно ниво, в Lab08. Основната ни дейност е свързана с технологичната имплементация на продуктите, които разработваме, но и с качествен product management. Щастливи сме, че имаме възможността да образоваме нашите клиенти по отношение на правилната стратегия за развитие на един софтуерен продукт. Стараем се да даваме максимална добавена стойност с услугите, които предлагаме.

Посвещаваме се на дългосрочна работа с нашите клиенти. По този начин, всеки служител на Lab08, има възможност да задълбочи познанията си в дадена област. От друга страна, продуктите, по които работим са разнообразни, и когато някой се почувства изчерпан в дадена сфера, има възможност да започне да работи по нови предизвикателства и с различни технологии. Създаваме решения в областта на маркетинга чрез геймификация, издаването на дигитални дипломи и сертификати, както и осигуряването на висококачествен поведенчески анализ, посредством способите на изкуствения интелект и социалната антропология.

 

Имаме своите амбиции и потенциал за растеж, но за нас той не е най-важен. Много по-важно е това да се случва с правилните хора и винаги сме били внимателни, както при избора на партньори и клиенти, така и при наемането на добри специалисти. И в двата случая – страните трябва да имат добър синхрон помежду си.

Lab08 през 2020-та

Тази година изненада всички. Все пак, в Lab08 имаме много причини да бъдем щастливи – най-вече поради това, че имаме възможността да продължим своето развитие, постигайки стабилност. Реагирахме светкавично на променящата се обстановка и успяхме да задържим клиентите си “здрави” чрез прилагането на кризисни планове с отложени плащания и отстъпки. Наша задача и ключов приоритет беше, през този турбулентен период, да се избегнат големи сътресения както в нашия, така и в бизнеса на нашите клиенти.

В момента сме максимално активни, за да постигнем своите цели, като предстои да започнем работа по изграждането и поддържането на платформа, която свързва компаниите с подходящите за тях инфлуенсъри. Сферата е изключително интересна, тъй като през последните години това се доказа, като един от най-ефективните методи за достигане до точната аудитория.

През периода на тежката криза, усетихме сериозната липса на физически събития за общността. В Lab08 държим на личния контакт и във времето сме създали много любопитни и качествени познанства с добри професионалисти именно от подобни мероприятия. В края на лятото и началото на есента, посетихме ключови събития за IT бранша, които се проведоха изцяло или частично онлайн. Lab08 подкрепи DEV.BG All in One в дигиталното пространство и QA Challenge Accepted 6.0 – в София Тех Парк и онлайн. Макар и в дигитална среда – успяхме да извлечем максимума от събитията, предлагайки на аудиторията сходен опит до физическо събитие. Подкрепяме редица инициативи на софтуерния бранш и продължихме да го правим по време на кризисния период.

Нови хоризонти

Една от краткосрочните амбиции на Lab08 е изграждането на екип за мобилна разработка. Все по-често нашите партньори споделят, че стратегията им е, по завършен и професионален начин, да дават възможност на потребителите си да достъпват продуктите им – през мобилно приложение и без да се прави компромис с потребителското изживяване. Една от първите вълнуващи задачи пред екипа ще бъде изграждането на приложение, което е допълнение към платформа за провеждането на потребителски проучвания, включващи видео- и аудиозаснемане, както и запис на екран. Чрез приложението, всеки участник ще има възможността да се включи в проучванията по един бърз, лесен и удобен начин.

 

Предлагаме две позиции – за iOS и Android разработчик, с които да поставим началото на този екип. Планът ни е в следващите месеци той да се разрастне – както откъм нови колеги, така и с нови интересни приложения.

Поглед към бъдещето

Може би противно на много очаквания, решихме да разширим офис пространството си, така че служителите ни да се чувстват по-комфортно, работейки заедно. Наблюдава се и желание на хората да посещават офиса на Lab08, въпреки пандемията, като в момента съчетаваме това с работа от вкъщи, съобразявайки се с предпочитанията на служителите. Винаги сме били гъвкави и това ни помага да реагираме бързо на променящата се обстановка, така че да сме в готовност, когато ситуацията става по-сериозна. Нашата стратегия не е да бъдем remote организация, а да поддържаме добрата работа в екип, което се случва най-успешно, когато имаме възможност да сме заедно.

 

Наскоро преминахме през процес по обновяване на нашата визия и цялостна комуникационна стратегия. Позицията ни е, че по време на криза не трябва да се ограничават инвестиции с цел бизнес прогрес и вливане на енергия в развитието на компанията. Чрез новия бранд, показваме по-ясно своята сила, визия, стратегия и предимства.

На 10-ти декември тази година ще можете да се запознаете с нашия Senior Front-End Developer Мартин, който ще сподели как се изгражда дизайн система с Vue, Sass & Storybook като гост-лектор за Javascript потребителската група на DEV.BG. Научете как разработваме големи идеи в Lab08!

Lab08 разширява своя екип! Повече информация за отворените ни позиции, можете да откриете тук: https://lab08.com/careers/

Share This