Предизвикателствата, свързани с комбинирането на различни технологии при разработката на софтуер и сигурното управление на персонални данни между апликации са само част от темите, които ще бъдат обсъждани по време на събитието Java Knights. То е създадено от Java програмисти за всички Java ентусиасти и е подкрепено от BULPROS.

Малко преди събитието, което ще се проведе на 3 декември в споделеното работно пространство Work&Share, Стоян, Dev Lead и Java ентусиаст, ни разказва малко повече за личния си опит с Java и за това, какво можем да очакваме на Java Knights.

  1. Как започна да се занимаваш с Java?

Не съм очаквал толкова елементарен въпрос да ме затрудни. Отговорът ми изглежда доста комплексен и труден, за да е еднозначен, затова ще се опитам да го разделя на микро-въпроси, както е модерно:

  • Защо? Защото Java ми се стори интересен и гъвкав език за програмиране.
  • Кога? Първият ми досег до Java беше през 2008 г.
  • Къде? В Техническия Университет в София, а след това като стажант в една аутсорсинг компания.
  1. Кой е най-интересният аспект от работата ти с Java?

Да работиш с толкова разпространена технология е винаги интересно, поради това, че можеш да разчиташ на Java обществото. Множеството от отворени библиотеки предоставя практически неизчерпаем инструментариум за разрешаване даден проблем.

От друга страна, заради това, че е толкова популярна технология сама по себе си. Java е достатъчно мощна, за да налага нови тенденции и да създава силна среда за разработка чрез стабилна екосистема.

На страна от технологичната гледна точка, можем да разглеждаме Java под различен ъгъл. Взимайки бизнеса като основен двигател за добра икономическа и финансова среда, можем да заключим, че никак не е зле да сме именно Java специалисти.

Java е доминантен език, когато става въпрос за enterprise хоризонта в световен мащаб. Работейки именно по такива проекти, човек може да обогати личния си предприемачески светоглед.

  1. Кое е най-предизвикателният Java проект, по който си работил и как го разреши?

Бих казал, че в най-предизвикателния проект, по който съм работил, ставаше въпрос за технологии, които са на доизживяване, за които никой не беше чувал, дори в Интернет пространството. Приех предизвикателството и научих технологиите до степен, която ми позволяваше да се работи по проекта.

  1. Ще споделиш ли трите най-важни неща, които Java ентусиастите ще научат по време на Java Knights?

Отговорът на първия въпрос, разкрива част от тематиката, а именно ще си говорим за микросървиси. Ще разкрием и дискутираме реални примери, за да демонстрираме как съчетаваме и работим с актуалното в Java света. Приятните разговори, наградите, крафт бирата и пицата са само приятно допълнение към програмата.

Очакваме те на Java Knights – първото безплатно събитие, подкрепено от BULPROS, което е създадено от Java програмисти за Java ентусиасти.

КОГА: 3 декември, 2018 @ 18:30-21:30
КЪДЕ: Work & Share Coworking Space

Запазете своето място сега 👉 тук.

 

Share This