Какво е общото между най-добрите професионални спортисти и C#, Image Recognition и JavaScript? А между Барселона, София, Мадрид и Амстердам? Отговорът е adidas – компанията, прегърнала дигиталната трансформация на всички нива. Дигиталното присъствие, новият подход, новите начини, по които продуктите се създават и достигат до клиенти – всичко това е ключово за развитието на компанията в последните години.

Различни хора, обединени в един иновативен тим

Накратко, това е простата и гениална идея на един adidas Хакатон – да събереш отбор от различни хора, които заедно решават ключови бизнес проблеми, като например да свалят времето за изработка на прототип от 8 седмици до 8 часа.

За да стимулира иновациите, скоростта, сътрудничеството и творчеството, централното управление на adidas в Германия решава да инициира провеждането на хакатони, които да събират участници с разнообразни умения в сферата на технологиите. Част от технологиите, които могат да се използват по време на хакатона са JavaScript, HTML/CSS, APIs, Java, C#, C++, Phyton, iOS, Image Recognition, но далеч не се изчерпват с тях, защото в истински adidas дух, impossible is nothing.

Кой ако не ти, кога, ако не сега?

Записването за софийския adidas Hackathon е до 4 май 2018 г., а поради големия интерес ще бъдат избрани само участниците, показали най-много информация за знания и мотивация при регистрацията.  Може да се регистрирате в отбор или да се запишете самостоятелно и да бъдете част от тези, които ще се сформират от организаторите.

Една идея, четири локации

Идеята се разгръща до серия от хакатони в четири европейски града, като първият домакин е Барселона (14-15 април), а втората спирка на мащабното събитие е София (12-13 май). Следващите дестинации са Мадрид (26-27 май), а последният от избраните градове-домакини е Амстердам (9-10 юни).

Навсякъде участниците ще бъдат провокирани с изобилие от разнообразни предизвикателства и ще се борят за място в европейския финал. Първенците на състезанието в България ще получат и VIP пакет от допълнителни награди достигащи на стойност до 10 000 лв.

Големият финал в Германия

Отборът, който победи в София, ще се класира за финалния хакинг турнир в световната централа на adidas в Херцогенаурах, Германия, където ще се състезава с другите 3 континентални победители за титлата „Световен шампион“! Всички 4 отбора-финалисти ще имат шанса да презентират концепциите си пред IT лидери от топ нивото на компанията, включително и един от тримата най-високопоставени мениджъри на adidas – Михаел Фюгеле (Chief Information Officer). Участниците ще имат още шанс да обменят впечатления и знания и с други лидери на компанията, и ще посетят иновативната технологична „лаборатория на бъдещето“ на adidas, където се създават най-големите иновации в света на спорта.

Директно от Силиконовата долина

Специално за хакатона в София от Силиконовата долина на САЩ пристига и един специален гост – Кайл Кълъмбъс, експерт по пресечните точки между технологии и бизнес развитие, основател на стартъп компании, гост-лектор в Станфорд и идеолог на малкия бизнес. В момента той е Program Launch Manager на Mercedes-Benz Research & Development в САЩ.

Цялата информация и възможност за регистрация може да откриете тук.


Стани част от потребителските групи на DEV.BG. Виж всички потребителски групи и избери най-интересните за теб.

Прочети още:
Обучение с Утвърждение (Част 1)
Кога и как да интегрираме автоматизация с Postman

 

Share This