HireHeroes.bg е проект на DEV.BG, който помага на опитните IT професионалисти в търсенето на най-подходящата за тях работа.

За кого е проектът?

  •  IT професионалисти с 3 до 15+ години опит.

Платформата работи с всички кандидати, които имат повече от 3 години IT опит, но основният ни фокус са професионалистите с опит между 3 и 15+ години.

Какъв е подходът ни?

Да си намериш работа в IT сектора е лесно. Но много хора ни споделяха, че им е трудно да попаднат на точното за тях място. Заехме се да им помогнем.

Разговаряхме със стотици професионалисти от индустрията. Направихме задълбочен анализ какво би им било най-полезно. Отговорът беше един – добра консултация.

Ние твърдим, че когато IT професионалист търси работа, най-добре ще му помогнат други IT специалисти. Хората от сектора познават най-добре атмосферата в компаниите, комуникират лесно по между си и са искрени за реалната ситуация в различните работодатели. Най-полезен е съветът на човек, който е бил в твоите обувки!

Какво всъщност е HireHeroes.bg?

HireHeroes.bg е мрежа от много опитни IT професионалисти (Hire Heroes), които помагат на свои колеги в търсенето на най-подходящата за тях работа.

Събрали сме армия от почти 50 от топ специалистите в бранша, които да ти помогнат да се ориентираш в пазара на труда и да избереш най-добрата опция за себе си. Сред тях има R&D directors, Senior software engineers, Architects, DevOps engineers, Start-up founders, Trainers, Agile coaches, EMs, QA managers, CTOs, CEOs, Team Leads и др. Разнообразието от профили позволява всеки да намери правилния консултант според нуждите си.

Всички Hire Heroes са действащи IT специалисти, които продължават да работят основната си работа. Ако искат да се включат в платформата, минават процес на одобрение и обучение.

Тяхното представяне се оценява постоянно както от кандидатите, така и от компаниите. Hire Heroes са доказани експерти в областта си. Много от тях са широко познати личности в индустрията. Tе застават с имената и имиджа си!

С какво ще са ти полезни нашите Hire Heroes?

На база на обратната връзка от кандидати, които вече са използвали платформата, формулирахме 17 основни точки.

Какъв е процесът?

  • Разгледай нашите Hire Heroes и избери трима от тях, с които искаш да поговориш.
  • Уреждаме ти индивидуална среща с всеки от избраните Hire Heroes. На срещата ще обсъдите какво търсиш в следващата си позиция, къде се намираш на пазара на труда, какво е ниво ти като техническа експертиза и меки умения, как стоят нещата в различни компании, в кои компании би паснал най-добре и всичко друго, с което героят може да ти е полезен.
  • Hire Hero подготвя индивидуална препоръка за теб и я изпраща към предпочитаните от теб компании.
  • Минаваш през вътрешния процес на подбор на самите компании. Кандидатите споделят, че се чувстват по-уверени и спокойни заради подкрепата и помощта на героите.
  • Отваряме шампанското!

Как се развива проектът?

През 2019 година успяхме да докажем, че този модел работи:

  • Обратната връзка на кандидатите, които минават през платформата, е страхотна.
  • Все повече Senior кандидати използват HireHeroes.bg. Над 50% от кандидатите ни са с над 5 години опит.
  • В платформата се включиха над 70 компании (от start-ups до международни корпорации) и всеки месец добавяме нови.

Какво предстои?

През 2020 година инвестираме още повече усилия и средства в проекта. Вярваме, че се превръщаме в предпочитания начин, по който IT професионалистите с опит между 3 и 15+ години търсят работа!

Как може да ни помогнеш?

В DEV.BG се кефим и се гордеем с нещата, които създаваме. Всяка стъпка по пътя ни е възможна единствено заради подкрепата на IT общността в България. Може да подкрепиш проекта:

Кандидатствай! Ако си търсиш работа, започни с HireHeroes.bg
Разказвай за нас! Една добра дума (или share:) помага много. Сподели кое те кефи в HireHeroes.bg на Фейсбук страницата ни.
Пиши ни! Ценим конструктивната обратна връзка (и положителна, и отрицателна).

Ако искаш да получаваш всичко ново и интересно от HireHeroes.bg – абонирай се за нюзлетъра ни.

Share This