DEV.BG стартира нов проект, който е изцяло насочен към директен подбор! Искаме да подобрим процеса, като използваме силата на ИТ общността в България.

HireHeroes е платформа, която дава възможност на ИТ специалисти, които търсят работа (кандидати), да се свържат със свои колеги, които имат много опит в индустрията и познават добре различни компании (Hire Heroes), за да получат допълнителна информация, съвет и препоръка в избрани компании.

За разлика от повечето платформи, които си задават въпроса “Как да намерим подходящи кандидати за тази позиция?” ние си задаваме въпроса “Как да намерим подходяща позиция за този кандидат?”.

Работим с професионалисти със стаж в бранша от 1 до 10+ години. Най-полезни сме на хора на regular и senior позиции.

На какво залагаме?

Професионалистите от сектора познават най-добре атмосферата в компаниите, комуникират лесно по между си и са искрени за реалната ситуация в различните работодатели. Затова и „препоръка от приятел“ се налага като основен подход, чрез който опитните кадри търсят работодател.

Ние вярваме, че препоръките са полезни за индустрията. Колкото повече наемания стават чрез препоръка, толкова повече от готините кандидати ще отиват в готините компании!

Кои са Hire Heroes?

Всички Hire Heroes са действащи IT специалисти, които продължават да работят основната си работа. Ако искат да се включат в платформата, минават процес на одобрение и обучение. Тяхното представяне се оценява постоянно както от кандидатите, така и от компаниите.

Hire Heroes са доказани експерти в областта си. Много от тях са широко познати личности в индустрията. Tе застават с имената и имиджа си!

Каква е стойността за кандидата?

Независимо дали имаш 2 или над 10 години опит в бранша, когато сменяш работа, помага да имаш Hire Hero, който играе на твоя страна:

  1. Вътрешна информация – Когато кандидатстваш за дадена компания, е добре да знаеш как стоят нещата отвътре. Hire Heroes познават различни компании и могат да ти дадат информация.
  2. Приоритет пред другите кандидати – Когато даден Hire Hero смята, че си подходящ за дадена компания, той става твой „застъпник“. Това ти дава предимство пред другите кандидати.
  3. По-малко интервюта и стрес – Спестяваш си куп досадни интервюта и време, a максимизираш шанса да започнеш в наистина подходяща компания. И е напълно безплатно.

Подкрепи ни!

В DEV.BG се кефим и се гордеем с нещата, които създаваме. Всяка стъпка по пътя ни е възможна единствено заради подкрепата на ИТ общността в България. HireHeroes.bg e в Beta и има нужда от твоята подкрепа:

 

  1. Кандидатствай! Ако си търсиш работа, започни с HireHeroes.bg
  2. Включи своята компания! Проектът вече е подкрепен от близо 70 компании – можеш да ги видиш тук. В момента сме в процес на разговори с още над 80 компании и добавяме нови организации към платформата всяка седмица.
  3. Разказвай за нас! В началото сме. Една добра дума (или share:) помага много. Конструктивната обратна връзка също (и положителна, и отрицателна). Ще се радваме да ни пишеш. Или кандидатствай за Hire Hero, aко искаш да помагаш на хората в индустрията.
Share This