Потребителска група на Software Quality Assurance


с подкрепата на:

Бъди част от Software Quality Assurance обществото в България.

Запиши се и ще ти пишем за следващата среща на групата

Защо да се включиш?

Какво ти предлагаме?

Защо да се включиш?

;

Запознай се

с други QA специалисти и обменяйте опит, знания и идеи

;

Чуй

водещи лектори и се включи в интересни дискусии

;

Научи

за последните QA тенденции

;

Посмей се

и изпий по бира с твоите хора

;

Вдъхнови се

от успехите и опита на другите

;

Мисли дългосрочно

Ако искаш да си успешен в професията си, трябва да се обградиш с други будни хора от твоята област

Какво ти предлагаме?

;

Офлайн среща

всеки месец (лекции, дискусии, бира)

;

Общност

от хора като теб.

;

Имейл бюлетин

със събития, личности и новини от QA сферата.

Flakiness demystified

 

Всички сме гледали automation demo презентации, на които краят винаги е щастлив – главният герой винаги успява да автоматизира “злата” Login страница и заживява щастливо със своите зелени тестове. Да, ама в живота не е точно така.
В тази лекция бих искал да разкажа малко повече за това какво става след брака на тестването и автоматизацията или по-точно – как “щастливите” ни прекрасни, зеленички тестове от презентацията се превръщат в досадни, малки таласъми, които не ни оставят да изпием едно кафе на спокойствие, без да fail-нат, поради каквато и да било незнайна причина. С две думи, ще си говорим за нестабилни, чупливи, трошливи, колебливи, инатливи или на английски flaky или brittle tests. Това са тестовете, които вместо да си вършат работата да хващат бъгове, ни стъжняват живота и сами се превръщат в такива.
>>> Знаем ли какво са flaky tests?
>>> Да разберем какво е flakyness на метафизично ниво
>>> Какви причини могат да доведат до чупливост на тестовете ни?
>>> Дали само тестовете могат да са flaky?
>>> Колко е лошо да имаме такива тестове?

>>> Q&A част.

Минали събития

Галерия

Развитието на общността се подкрепя от:
DataArt е международна консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, помагащи на клиентите да развиват своята дейност. Известни със своите задълбочени познания и отличен технически опит, екипите на DataArt създават нови продукти и модернизират сложни системи, които положително повлияват технологичната трансформация в телекомуникациите, финансовата индустрия, здравеопазването, туризма, медиите, залози и гейминг и IoT.

DataArt е спечелила доверието на някои от най-известните световни брандове, включително Nasdaq, Travelport, Ocado, Betfair, Regus, Meetup и Apple Leisure Group. DataArt обединява експертния опит на над 2500 професионалисти в 20 локации в САЩ, Европа и Латинска Америка.

 Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в глобален мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в проектирането, разработката, тестването и поддръжката на мащабни софтуерни решения и консултации в сферата на ИТ технологиите. Luxoft оперира в 21 страни, притежава 42 представителства, в които работят над 13 000 души, според последните данни. Централата на Luxoft се намира в Цуг, Швейцария и нейните акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса. За повече информация, може да посетите http://www.luxoft.com.

Форт е водещият световен доставчик на облачни решения в сферата на хотелиерството и рестoрантьорството. Разбираме от Cloud, Big Data и Mobile. Вече 20 години бележим ръст на клиентите, а за последните 8 години стойността на компанията се утроява.

Имаме над 600 служители на 3 континента и на нашата платформа се доверяват над 1,200 клиента в 60 държави.

Разработваме уеб и мобилни приложения в облака, използващи Microsoft .NET и JavaScript технологии.

Ангажирани сме с постоянното усъвършенстване на всички решения и непрекъснато развиваме технологичния ни стек, като с бързи темпове включваме технологии като .NET Core и Ember.js.

Информация за свободни позиции, свързани с .Net може да намерите на https://www.fourth.com/en-gb/about/careers/job-openings/software-development-engineer-c

 

Share This