+

Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+

Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

2 x 34 =
+

Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Зарежда Събития
Machine Learning
Изминало събитие

Вероятностни метапрограми: от Томас Бейс до интелигентни агенти

Background lines graphic
Dev.bg

За събитието

Това събитие е част от потребителската група Machine Learning.

ПРОГРАМА:

През последните няколко години основна част от изследователската дейност на тема изкуствен интелект (ИИ) се фокусира върху машинно обучение и по-конкретно дълбоки невронни мрежи. По време на това събитие, обаче, ще разгледаме какви са техните ограничения и защо все още не сме заобиколени от роботи асистенти и автономни коли.

В основната част на лекцията ще разберете как можем да адресираме очертаните проблеми чрез вероятностно програмиране – комбинация от теория на вероятностите, машинно обучение и програмиране. Ще научите как идеите на свещеник от 18-ти век могат да опишат всеки един съществуващ модел днес за машинно обучение. Ще дискутираме вероятностни модели и ще разгледаме примерни имплементации на няколко проблема.

Финалната част на презентацията ще ни върне в зората на ИИ, за да си припомним една от основните идеи свързани с ИИ – метапрограмиране (програми, които пишат програми). Ще разберете как чрез комбинацията на вероятностни програми и метапрограмиране можем да открием фундаментални физични закони, да интерпретираме невронни мрежи, както и да създадем интелигентни роботи.  Основната цел на лекцията е да ви сблъска с нови концепции, начини на мислене и инструменти.

>>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЛЕКТОР: Светлин Пенков

>>> Роботиката вдъхновява съзнанието на Светлин още от детските му години.
>>> В стремежа си да създава интелигентни роботи завършва “Роботика” в университета в Рединг, Великобритания, както и “Невроинфроматика и Изчислителни Невронауки” в Единбургския университет, където сега е във финалната фаза от докторантурата си по “Роботика и Изкуствен Интелект”.
>>> Голямата част от времето си прекарва като научен изследовател в стартъпа FiveAI, където имат за цел да създадът автономни автомобили с безпрецедентна сигурност.
>>> В изследователската си дейност разработва методи от сферата на изкуствения интелект, чрез които роботите разбират човешкото поведение, доближавайки ги до мечтаният асистент в нашето ежедневие.
>>> Носител на множество награди и стипендии за академичните си постижения.
>>> Проектите, по които Светлин е работил, варират от автономна система за наблюдение, през операционна система за роботи, до дизайн на бордови компютър за сателит.
>>> Светлин вярва, че е важно човек да споделя знанията и опита си, затова организира и води курсове свързани с машинно самообучение, изкуствен интелект, компютърно зрение, конструиране на цифрови компютри и вероятностно програмиране.

С ПОДКРЕПАТА НА: HyperScience & Skyscanner & Ontotext

HyperScience brings AI to the office. Through ML solutions we help various enterprises and government institutions to automate the hectic back office work.

Skyscanner е най-големият световен сайт за търсене на пътувания, a инженерният им офис в София се фокусира върху проекти свързани с datascience, recommendation и natural language processing.

Ontotext е глобален разработчик на семантични технологии на базата на изкуствения интелект, които се прилагат към управление и използване на масиви от данни и текстов анализ.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

Местата за събитието са изчерпани.

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Machine Learning

Събитието е част от потребителската група за Machine Learning. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Machine Learning. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: betahaus Sofia, ул. „Крум Попов“ 58

КОГА: 18.12.2017, 19:15

Очакваме ви!

Реклама

IT Събитие на фокус