+

Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+

Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

9 - 59 =
+

Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Зарежда Събития
Machine Learning
Изминало събитие

Роботика и Приложен Изкуствен Интелект

Background lines graphic
Dev.bg

За събитието

devbg_events_09-01-2017

Това събитие е част от потребителската група Machine Learning.

ПРОГРАМА:

Както изкуствения интелект, така и роботиката се стремят към развитието на интелигентни автономни агенти способни да взимат оптимални решения в различни ситуации.

>>> В първата част на презентацията, ще анализираме къде се намира границата между двете сфери, както и какво ги свързва. Защо виртуални агенти могат да победят човек на сложна игра като Го [1], а истинските роботи едвам се справят с качването на стълби [2]?

– Опитвайки се да отговорим на този въпрос, ще се запознаем с последните постижения в изкуствения интелект и роботиката, както и настоящите предизвикателства и посоката, в която тези две изключително интересни сфери се движат.

– Ще говорим за робо-футбол, агенти учещи се да играят Minecraft, учене чрез физически симулации, както и още други проекти, част от изследователската дейност, която провеждаме в групата за „Надеждна Автономност и Решения“ [3] в Единбургския университет.

– Една от основните цели на лекцията е да дискутираме практическата страна на роботиката и изкуствения интелект – какъв хардуер, какви технологични платформи и софтуерни компоненти се използват?

>>> Във втората част на лекцията, ще разберем какво означава обучаване на невронна мрежа и най-важното – как можем с Python да учим произволни диференцируеми модели.

[1] Human-level control through deep reinforcement learning – https://goo.gl/93UxIF

[2] Asimo climbing stairs – https://goo.gl/9tbwf9

[3] Robust Autonomy and Decisions Group – https://goo.gl/QQqZoq

ЛЕКТОР: Светлин Пенков

>>> Роботиката вдъхновява съзнанието на Светлин още от детските му години.
>>> В стремежа си да създава интелигентни роботи завършва “Роботика” в университета в Рединг, Великобритания, както и “Невроинфроматика и Изчислителни Невронауки” в Единбургския университет, където сега е докторант по “Роботика и Изкуствен Интелект”.
>>> В изследователската си дейност разработва методи от сферата на изкуствения интелект, чрез които роботите разбират човешкото поведение, доближавайки ги до мечтаният асистент в нашето ежедневие.
>>> Носител на множество награди и стипендии за академичните си постижения.
>>> Паралелно на това се занимавам с разработка на високотехнологични решения за различни бизнеси. Проектите, по които е работил, варират от автономна система за наблюдение, през операционна система за роботи, до дизайн на бордови компютър за сателит.
>>> Светлин вярва, че е важно човек да споделя знанията и опита си, затова организира и води курсове свързани с машинно самообучение, изкуствен интелект, компютърно зрение, конструиране на цифрови компютри и вероятностно програмиране.

С ПОДКРЕПАТА НА: hacker.works

В hacker.works помагаме на екипи и организации да усвоят #hacker_mindset-а в трансформацията им към дигитални бизнеси и продукти.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Machine Learning

Събитието е част от потребителската група за Machine Learning. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Machine Learning. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: betahaus Sofia, ул. „Крум Попов“ 58 София

Очакваме ви!

Реклама

IT Събитие на фокус