+

Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+

Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

100 / 25 =
+

Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Зарежда Събития
Спонсори на събитието:
Спонсори на събитието:

За събитието

Това събитие е част от потребителската група Blockchain.

ПРОГРАМА:
Candor.Network е отворена и децентрализирана блокчейн мрежа, която стартира първо в България. Целта на мрежата е да предостави дигитална инфраструктура за драстично увеличаване на свободата, прозрачността и интегритета в онлайн пространството. Със стартирането си, Candor.Network се поддържа от неправителствени организации, медии, образователни институции и представители на гражданския сектор, които приемат Етичен кодекс. Те са операторите на възли и допринасят за доверието в мрежата чрез своята репутация и почтеност.

Candor.Network се управлява от блокчейн протокол, който защитава сигурността на изпълнените транзакции без да е необходима голяма изчислителна мощ и скъпи хардуерни ресурси. Използването на мрежата за некомерсиални и обществено полезни цели е свободно и поддържащите я организации и потребители могат да записват и проверяват данни чрез нея. Това прави Candor.Network достъпен технологичен инструмент за положително социално въздействие, граждански инициативи, независима журналистика и свобода в дигиталното пространство.

Стартиращи компании, разработчици и бизнеси могат да използват Candor.Network като тестова и експлоатационна среда за свои децентрализирани приложения и блокчейн продукти. Мрежата ще предложи ефективна инфраструктура за проекти в областта на децентрализирани идентичности и финанси. Candor.Network може да бъде използвана и от публичната администрация за предоставяне на административни услуги, информиране и взаимодействие с гражданите.

Инициатор на Candor.Network е българо-нидерландската технологична компания ReCheck – един от пионерите в разработката на блокчейн продукти в региона. Управляващият съдружник и съосновател на ReCheck Емилиян Енев ще представи в рамките на онлайн събитието Candor.Network и ще говори по следните теми:
>>> Как възникна идеята за Candor.Network и защо стартира в България.
>>> Чрез какъв блокчейн протокол ще работи мрежата.
>>> Принципи на управление на мрежата, вземане на решения и борд от съветници.
>>> Кои ще бъдат първите децентрализирани приложение върху Candor.Network.
>>> Ще има ли собствен токен Candor.Network.
>>> Как могат софтуерни инженери и стартъпи да ползват мрежата за собствени проекти.

>>> Q&A част.

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Blockchain
Събитието е част от потребителската група за Blockchain. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Blockchain. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КОГА: 21.10.2021 г. от 19:30ч.

Очакваме ви!

speaker bio
Емилиян Енев Емилиян Енев Co-Founder & CEO of ReCheck

За лектора

Емилиян Енев е съосновател и управляващ съдружник на ReCheck. През последните години компанията изпълни десетки проекти с децентрализирани технологии и разработи софтуерни библиотеки за писане, проверка и споделяне на данни в блокчейн. ReCheck завърши програмата Techstars наскоро, а миналата година спечели най-големия блокчейн хакатон в Нидерландия Odyssey Momentum. В момента компанията разработва българската част от Европейската блокчейн инфраструктура в консорциум с други организации. Емилиян Енев участва в няколко работни групи, които консултират европейските институции за прилагане на блокчейн и промени в регулации. Мисията му чрез ReCheck и Candor.Network е да осигури достъп до ефективни и лесни за използване инструменти за дигитална свобода, прозрачност, интегритет и сигурност.

Нашите

Партньори

Paysafe group е водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения.

Регистрация за събитието

Предпремиера на Candor.Network – мрежата за свобода и прозрачност
Лектор: Емилиян Енев
21 октомвричетвъртък

Регистрация

74 Going
426 remaining, Last day to RSVP
RSVP Here

IT Събитие на фокус