+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

79+8 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Зарежда Събития
Спонсори на събитието:
Спонсори на събитието:

За събитието

Това събитие е част от потребителската група IT Project Management.

 

ПРОГРАМА:

“Не е нужно да се променяте. Оцеляването не е задължително.”

Тези думи на великия Едуард Деминг са още по-актуални днес, отколкото преди няколко десетилетия. В постоянно променящата се бизнес среда оцеляват само най-адаптивните и промяната е необходимост, а не лукс. В този смисъл преминаването към Agile и Lean начини на работа е една от предпоставките за успешно развитие на всеки един дигитален бизнес.

Промяната, обаче, е трудна и като цяло противоестествена за повечето хора. През годините Петър е водил, консултирал и изучавал многобройни такива инициативи и в никакъв случай не всички от тях са били успешни.

Причините за неуспех са били разнообразни и комплексни, но могат да се обобщят с недостатъчно разбиране на текущото състояние, крайната цел, пречките по пътя, както и обективната преценка на кой етап е организацията във всеки един даден момент.

В тази лекция Петър ще ви запознае с три от моделите, които той прилага в консултантската си дейност, за да помогне на клиентите си да изяснят целите, да оценят обективно състоянието си и да планират и преминат през необходимата промяна итеративно, инкрементално и информирано:

>>> Моделът Agile Fluency (Diana Larsen, James Shore)
>>> Google DORA (Dr. Nicole Forsgren, Jez Humble, Gene Kim)
>>> Organizational Topologies (Roland Flemm, Alexey Krivitsky)

>>> Q&A

Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. .

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: IT Project Management
Събитието е част от потребителската група за IT Project Management. Всеки месец организираме събития на тема свързана с IT Project Management. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG е специализиран Job Board за IT обяви.

IT Project Management обяви: Ако си търсиш работа като PM специалист, разгледай свободните позиции тук.

КОГА: 04.12.2023 г. от 19:30ч.

Очакваме Ви!

speaker bio
Петър Попов Петър Попов Founder, Organizational Agility Coach and Trainer AgilistIQ

За лектора

Петър е независим консултант по организационна и бизнес гъвкавост.

Той е IT бранша от над 20 години, като през последните 14 се занимава с въвеждането и прилагането на Agile методологии в компании като Cisco, Skyscanner, OSI, SumUp, Axway, DraftKings, Yara и други, а първия си проект с малък многофункционален екип и седмични итерации води още през 2001 година.

Разработил е редица методи и инструменти за прилагането на Agile и Lean принципи и практики в различни по мащаб и комплексност компании, с фокус върху организационния дизайн и култура, както и използването на реални данни за моделиране, планиране и въвеждане на организационни промени.
Изнесъл е многократни лекции по Agile и Lean теми като гост-лектор на DEV.BG, на различни конференции, преподава и на студенти.

Притежава SAFe® SPC, CSP®-SM, CSP®-PO, CSM®, CSPO® и ICP-ACC сертификации.

Нашите

Партньори

DataArt е международна консултантска компания в областта на технологиите, която проектира, разработва и поддържа уникални софтуерни решения, помагащи на клиентите да развиват своята дейност. Ние си партнираме с клиентите, за да създадем иновативни решения, с които да допринесем за трайния им успех на пазара.

Бъди част от IT Project Management общността

Абонирай се за месечния бюлетин на IT Project Management групата
Абонирай ме
Запознат/а съм с Уведомлението за поверителност

IT Събитие на фокус