+

Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+

Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

85 + 9 =
+

Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Зарежда Събития
Machine Learning
Изминало събитие

Mоделиране на риска в кредитната индустрия – автоматизиран подход

Background lines graphic
Dev.bg

За събитието

Това събитие е част от потребителската група Machine Learning.

ПРОГРАМА:

>>> Много дейности в задачите на Data Mining може да бъдат автоматизирани. Но има случаи, когато човешкото участие е решаващо.
>>> В моделирането на кредитния риск винаги участва анализатор. Той залага в модела (скоркарта) изискванията на банките, които противоречат на първоначално откриваните закономерности в данните. Затова времето за изграждане на една скоркарта е 1–2 месеца.
>>> Ще ви представя напълно автоматизирано приложение, което генерира скоркарти за минути, добре де, десетки минути.
>>> Ще поговорим и за предизвикателствата, опасностите и възможностите, по пътя на автоматизацията на човешките дейности.

>>> Q&A част;
>>> Networking част;

ЛЕКТОР: Александър Ефремов

>>> 18+ години Александър се занимава с моделиране, оптимизация, числени методи, динамични системи, Калманова филтрация и др. Прилага(л) ги е в: петролната индустрия (Gallus Consulting), спътниковата комуникация (RaySat), пазарните системи (Retail Analytics), кредитния риск и маркетинга (Experian), от малки бизнеси в: ритейл, е-търговия, финанси до големи телекомуникационни и енергийни организации (A4E).

>>> Разработва(л) е системи за: управление на лъча на мобилни антени, адаптивни системи в химическата индустрия, моделиране и прогнозиране на търсенето в хипермаркети, откриване на измами, моделиране на кредитен риск, препоръчващи системи за е-търговия, оптимизация на маркетингови кампании, оптимизация на поръчки и др.

>>> Александър е един от създателите на A4E (Analytics for Everyone), разработва и намира клиенти на аналитичните приложения на компанията.

>>> Той е доцент в ТУ – София и е гост лектор в други университети. Преподава в областите: Machine Learning, Data Mining, AI, оптимизация и автоматизация. Води курсове за следдипломна квалификация в ТУ – София, както и в частни и държавни институции.

>>> Страстта му е да разработва автоматизирани приложения, особено когато се смята, че човешкото участие е задължително.

>>> В Data Science Society е от създаването му и участва в организирането на Datathon-и и други събития на обществото, както и в дейностите, свързани с образованието.

С ПОДКРЕПАТА НА: HyperScience & Skyscanner

HyperScience brings AI to the office. Through ML solutions we help various enterprises and government institutions to automate the hectic back office work.

Skyscanner е най-големият световен сайт за търсене на пътувания, a инженерният им офис в София се фокусира върху проекти свързани с datascience, recommendation и natural language processing.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Machine Learning

Събитието е част от потребителската група за Machine Learning. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Machine Learning. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КЪДЕ: betahaus Sofia, ул. „Крум Попов“ 58

КОГА: 15.01.2018, 19:15

Очакваме ви!

Реклама

IT Събитие на фокус