+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

77+23 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Зарежда Събития
Спонсори на събитието:
Спонсори на събитието:

За събитието

Това събитие е част от потребителската група Internet of Things.

 

ПРОГРАМА: 

>>> Трендове и специфики на зареждане на електромобили у дома и/или на публично място
>>> Имам ли нужда от станция за зареждане? Не е ли достатъчен само електрически контакт?
>>> Приложения на софтуера за управление на зарядни станции за електромобили
          – Планиране на точно време за зареждане
          – Планиране на зареждане спрямо цената на електроенергията
          – Интеграция със системи за управление на сгради
>>> Демонстрация на интеракция между станция и софтуер

>>> Q&A част

 

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Internet of Things

Събитието е част от потребителската група за Internet of Things. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Internet of Things. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG е специализиран Job Board за IT обяви.

Internet of Things обяви: Ако си търсиш работа свързана с IoT технология,  разгледай обявите тук.

КОГА: 03.11.2022, 12:30 ч.

Очакваме ви!

speaker bio
Венелин Горнишки Венелин Горнишки Senior Software Engineer AMPECO

За лектора

Венелин Горнишки, Венски, e senior software engineer в AMPECO, българска продуктова компания, която разработва софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електрически автомобили. Има над 15 години опит като софтуерен инженер в IT сферата и завиден опит в разработването на NodeJS, TypeScript, PHP, Java, Objective-C приложения. Притежава бакалавърскa степен по информатика от СУ „Св. Климент Охридски“. Освен за електромобилността, може да ви разкаже много и за настолни игри и тиранти. 

speaker bio
Борислав Борисов Борислав Борисов Senior Software Engineer AMPECO

За лектора

Борислав Борисов е софтуерен инженер с 10 години опит с основен фокус върху Laravel. В момента води екип от инженери в българската продуктова компания AMPECO и се грижи за реализацията на платформа за управление на зарядни станции за електрически автомобили. Завършва ТУЕС към ТУ-София със специалност “Софтуер“.

Двамата софтуерни инженери успешно прилагат богатия си опит в разработването на основополагащ за електромобилната индустрия продукт, а именно cloud-базирана софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електрически превозни средства. В тази изключително нова и динамична среда те съчетават знанията и уменията си и със стандартите и протоколите в индустрията, за да създават иновативния продукт на АМПЕКО. Такива например са Open Charge Point Protocol (OCPP) – open-source комуникационен стандарт за интеграция на зарядни станции от различни производители, както и OCPI (Open Charge Point Interface) протоколът, който гарантира обмяната на информация между операторите на зарядни станции и доставчиците на електромобилност, за да бъде постигнат автоматизиран, независим и отворен роуминг между отделни зарядни станции и мрежи. 

Благодарение на инженерните екипи, част от които са Венски и Борислав, AMPECO успешно разработва редица продуктови иновации като например smart charging, която функционалност позволява управлението на времетраенето и скоростта на зареждане на електромобилите при свързването им с електрическта мрежа.

Нашите

Партньори

Zuhlke е глобална инженерна компания за бизнес иновации, създадена в Швейцария преди 50 години.

FESTO AG е част от немския концерн FESTO AG, световен лидер в производството на индустриална и процесна автомазиция. Текущо в България дружеството има производствена и развойна дейност, като е основен партньор на немския концерн в развитието и налагането на Индустрия 4.0.

Диджитал Лайтс е софтуерна компания за решения в областта на мобилност от ново поколение. Ние разработваме информационни системи, които контролират и свързват превозни средства, а също така създават платформи и инструменти за дизайн на нов тип автомобили. Екипът на Диджитал Лайтс се състои от 70 висококвалифицирани ИТ специалисти, които възприемат като лична мисия софтуерната архитектура на превозните средства на бъдещето.

Бъди част от Internet of Things общността

Абонирай се за месечния бюлетин на Internet of Things групата
Абонирай ме
Запознат/а съм с Уведомлението за поверителност

IT Събитие на фокус