+

Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+

Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

9 - 59 =
+

Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Зарежда Събития
Machine Learning
Изминало събитие

Интелигентно отговаряне на въпроси благодарение на мъдростта на тълпата

Background lines graphic
Dev.bg

За събитието

Това събитие е част от потребителската група Machine Learning:

ПРОГРАМА:

>>> Можем ли да научим компютъра да отговаря на въпроси на базата на информация, съдържаща се в Уеб форуми:

– определяне кои отговори във форума са добри.

– търсене на сходни въпроси и дубликати.

– отговаряне на нови въпроси.

>>> Други приложения:

– проверка за достоверност на отговора.

– междуезиково отговаряне на въпроси.

– обосновка на отговор.

– интерактивно отговаряне на въпроси / диалог / чатбот.

– търсене на тролове в уеб форуми.

>>> Q&A.

ЛЕКТОР: Преслав Наков

>>> Преслав Наков е старши научен сътрудник в Катарския институт по компютърни изследвания (Qatar Computing Research Institute, HBKU).
>>> Носител на редица национални и международни награди и отличия, включително на наградата за млад учен на RANLP’2011, както и на първата награда „Джон Атанасов“ на Президента на Р. България.
>>> Автор на над 100 научни публикации с над 3,600 цитирания в областта на компютърната лингвистика, както и на три книги, сред които „Програмиране = ++Алгоритми;“, считана за „библия“ на програмирането в България (с 10,000 изтегляния от Уеб).
>>> Секретар на ACL SIGLEX, the Special Interest Group on the Lexicon of the Association for Computational Linguistics, и член на редакционния съвет на Journal of Natural Language Engineering journal и AI Communications journal, както и на серията Language Science Press Book Series on Phraseology and Multiword Expressions.
>>> Научните му интереси са в областта на компютърната лингвистика: машинен превод, автоматично отговаряне на въпроси, лексикална семантика, използване на Уеб като корпус, компютърна обработка на биомедицински текстове и автоматична проверка на достоверност на информацията.
>>> Завършва магистратура в СУ „Св. Климент Охридски“ и докторантура в Калифорнийския университет в Бъркли със стипендии на университета и на фондация „Фулбрайт“.
>>> Работил е като изследовател в БАН, в Националния университет на Сингапур, в Университета на Южна Калифорния, както и в Софийския университет, където преподава и в момента.

С ПОДКРЕПАТА НА: HyperScience & Skyscanner & Ontotext

HyperScience brings AI to the office. Through ML solutions we help various enterprises and government institutions to automate the hectic back office work.

Skyscanner е най-големият световен сайт за търсене на пътувания, a инженерният им офис в София се фокусира върху проекти свързани с datascience, recommendation и natural language processing.

Ontotext е глобален разработчик на семантични технологии на базата на изкуствения интелект, които се прилагат към управление и използване на масиви от данни и текстов анализ.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ:
Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация:

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: Machine Learning

Събитието е част от потребителската група за Machine Learning. Всеки месец организираме събития на тема свързана с Machine Learning. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се:

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG

КОГА: 26.08.2017, 15:45 – 16:45

КЪДЕ: Software University, Open Source Labул. „Тинтява“ 15-17, етаж 2

Очакваме ви!

Реклама

IT Събитие на фокус