+

Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+

Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

73 + 5 =
+

Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Зарежда Събития
Спонсори на събитието:
Спонсори на събитието:

За събитието

Това събитие е част от потребителската група C, C++.

 

ПРОГРАМА: 

>>> Разглежда се модела на транслация на C++

>>> Изброяват се някои функционалностите, който подпомагат интерактината и инкрементална транслация в контекста на интерпретаторите Cling и Clang-Repl

>>> Показва се накратко eval-style програмиране в C++

>>> Разглеждат се техники за автоматично свързване на C++ и Python, инстанцииране на C++ темплейти по време на изпълнение

>>> Демонстрира се как можем да разширяваме семантиката на езика с реализация на плъгин библиотеки

 >>> Q&A част.

 

ПОТРЕБИТЕЛСКА ГРУПА: C, C++

Събитието е част от потребителската група за C, C++. Всеки месец организираме събития на тема свързана с C, C++. За да не изпускате интересна информация по темата – абонирайте се.

ОРГАНИЗАТОР: DEV.BG е специализиран Job Board за IT обяви.

C / C++ / Embedded dev обяви: Ако си търсиш работа като  C / C++  developer, разгледай свободните позиции тук.

КОГА: 31.05.2022 г. от 19:30 ч.

Очакваме ви!

speaker bio
Васил Василев Васил Василев Research Software Engineer Princeton University

За лектора

Д-р Васил Василев е изследовател в областта на софтуерното инженерство към Princeton University. Основните му научни интереси са в областта на езиците за програмиране и системите за обработка на големи количества от данни, където са и основните му постижения.

 

През последните 10 години работи над усъвършенстването на специализирания софтуерен пакет за обработка на екзабайти от научни данни на име ROOT. Софтуерният пакет е в основата на анализа на данни в областта на експерименталната физика, като има съществена роля в откриването на бозона на Хигс от големия андронен колайдер (LHC) и на голямата кухина в Хеопсовата пирамида. Системата се използва също в медицинската радиология и финансите.

 

Д-р Василев създава интерактивен C++ интерпретатор, Cling, който способства за обработката на научните данни в ROOT. Интерпретаторът е основна част от софтуерните инструменти на експерименталната програма на LHC и е част от софтуера, използван при откриването на гравитационните вълни от експеримента LIGO. За последните 5 години разработката спомага за анализирането на 1 EB физични данни, служещи за основа на публикуването на над 1000 научни публикации в различни научни списания и конференции като Nature, Physics Letters и Physical Review Letters. ROOT и Cling се използват от около 10000 учени върху между 0.5 и 1 милион процесори ядра и ще са част от експерименталната програма на LHC през следващите 10 години.

 

Васил активно работи за затвърждаване на високото технологично ниво на България пред международната общност. Ръководител е на българската делегация към стандартизационния комитет на C++ (ISO JTC1/SC22/WG21), като допринася както за изграждането на българското участие, така и с редица предложения за подобряване на езика. Организатор е на конференции, рецензент и участник в различни програмни комитети. Ментор на български и чуждестранни студенти, част от които заемат позиции във водещи академични и неакадемични институции като MIT, Google, Apple, Facebook и Amazon. Работил е за CERN, Швейцария и като консултант към FermiLab, Чикаго, САЩ по проекти на Intel и NSF.

Нашите

Партньори

LucidLink е американска стартъп компания, чиито R&D отдел се намира в България. Тук разработваме и развиваме единствена по рода си облачна услуга, която изцяло променя начина, по който потребителите достъпват данните си и работят заедно, независимо от това в коя точка на света се намират

Чрез нашите висококачествени услуги и доверие в Strypes Group успяваме да осигурим успеха на нашите клиенти в полето на дигиталните трансформации, IT инфраструктурата и DevOps и дистанционно диагностициране.

ГлобълФаундрис е една от водещите в света фабрики за производство на интегрални схеми, която разработва технологии с приложение в мобилната комуникация, автомобилната, медицинската и други индустрии.

Регистрация за събитието

Incremental C++ — Can C++ Be Python?
Лектор: Васил Василев
31 майвторник

Регистрация

58 Going
442 remaining
RSVP Here

IT Събитие на фокус