+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

97+22 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Тех събитията в Югоизточна Европа през първата половина на 2024 г.

Тази година job board-а на DEV.BG отбеляза своя осми рожден ден с над 10 000 обяви, детайлни профили на над 1 440 работодатели и повече от 1 200 събития зад гърба си. Специализираните срещи са едни от най-вълнуващите изживявания не само за нас в България, но и за тех специалистите в целия регион, който също като платформата ври и кипи от изкусителни конференции, уъркшопове и възможности за нови знания само на няколко километра разстояние.

МАРТ

🇷🇴 🇧🇬 🇽🇰 🇬🇷 Security Bsides

BSides, както е позната конференцията Security BSides, възниква през 2009 г., когато няколко експерти в областта на киберсигурността решават да създадат събитие за тези, които не могат да участват във вече установилите се ивенти. Приятелската среща в Лас Вегас се превръща в една от най-влиятелните конференции по киберсигурност в света, като стига и до нашите ширини. Тази година специалистите ще могат да я посетят в:

📌🗺️ Румъния, гр. Клуж-Напока, 23 март 2024 г.: https://bsidestransylvania.com/
📌🗺️ България, гр. София, 23-24 март 2024 г.: https://securitybsides.bg/
📌🗺️ Косово, гр. Прищина, 3-4 май 2024 г.: https://bsidesprishtina.org/
📌🗺️ Гърция, гр. Атина, 29 юни 2024 г.: https://www.bsidesath.gr/

🇷🇴 Voxxed Days

📌🗺️ Румъния, гр. Букурещ, 27-29 март 2024 г.: https://bit.ly/3x0JTLG

Събитието е част от Devoxx общностността, която посреща годишно около 17 000 разработчици от цял свят. Специализираната конференция в Румъния ще засегне няколко основни теми, сред които всички аспекти на Java като платформа, Cloud, данни и AI (Big Data, Fast Data, NoSQL, ML, Deep Learning, Neural Networks, TensorFlow), модерни езици и DevOps.

🇷🇴 Agile Mammonths Games

📌🗺️ Румъния, гр. Клуж-Напока, 28 март 2024 г.: http://colorsinprojects.ro/agile-mammoths-games/

Едно от най-разпознаваемите събития в Румъния събира Agile ентусиасти и софтуерни разработчици в интерактивна среда. Участниците играят с Agile методологии под формата на практически предизвикателства, които решават в екип. 13-то издание на събитието се провежда под мотото The Agile Avengers’ Challenge и всяка мисия пресъздава част от света на „Отмъстителите“.

 🇧🇬 Global AI Bootcamp

📌🗺️ България, гр. София, 30 март 2024 г.: https://www.facebook.com/events/1524865224722261

Безплатното еднодневно събитие ще се проведе в хибриден формат и фокусът му ще е изкуственият интелект в Microsoft стака, в т.ч. предварително обучени AI услуги (Cognitive Services и Bot Framework) и deep learning инструменти (Azure ML, Visual Studio за AI, Cognitive Toolkit). Global AI Bootcamp включва лекции и работилници, а в края на събитието участниците ще могат да внедрят AI в своите приложения.

АПРИЛ

 🇧🇬 .NETworking Conference 2024

📌🗺️ България, гр. София, 11 април 2024 г.: https://dotnet2024.dev.bg/

Целодневната конференция на DEV.BG за .NET общността ще постави ударно началото на технологичния април. Второто издание на събитието отново ще се проведе в София Тех Парк и отново ще събере на едно място .NET разработчици, тестери, архитекти и IT лидери, сред които Димитър Топузов (Progress), Стоян Шопов, Мартин Кулов (DevReach и Асоциацията на софтуерните инженери), Дан Патраску (Amdaris), Добромир Иванов, Владимир Милев (Cobuilder International), Васил Попов (Milestone Systems) и много други. Следете за подробности на сайта на събитието!

 🇧🇬 Zara Tech Spring 2024

📌🗺️ България, гр. Стара Загора, 13-14 април 2024 г.:

Zara Tech Spring e най-голямото технологично събитие в региона на Стара Загора, а през април 2024 предстои неговото второ издание. В два пълни дни в града се събират водещи лектори от някои от най-големите компании в България като IBM, Progress, Endava, MentorMate, SiteGround, Nemetscheck, Telelink и др. Те споделят опит и знание с местната IT общност по някои от най-актуалните теми – AI и Machine Learning, Cloud, Cybersecurity, startups and innovations, Dev Talks. По време на събитието в специална експо зона ще се представят и IT компаниите от региона.

🇬🇷 Devoxx

📌🗺️ Гърция, гр. Атина, 18-20 април 2024 г.: https://devoxx.gr/

Второто издание на конференцията за софтуерни разработчици се очаква да посрещне над 1200 участници, които ще имат възможност да се включат в работилници и да чуят над 70 лекции в десет тематични секции, в т.ч. Data & AI, сигурност, Java, Cloud, Machine Learning и Robotics. Лекторите включват представители на познати компании като Oracle, Red Hat, Meta, Microsoft, AWS, Google Cloud и др.

 🇧🇬 Global Azure

📌🗺️ България, гр. София, 20 април 2024 г.: https://www.facebook.com/events/322344340775987/

Събитийният тех маратон през април продължава с Global Azure България 2024. Събитието е част от международната инициатива Global Azure 2024, която събира Microsoft Azure общността от шест континента и предоставя чудесна възможност специалистите да се срещнат с единомишленици от цял свят.

🇹🇷 DevOpsDays

📌🗺️ Турция, гр. Истанбул, 20 април 2024 г.: https://devopsdays.istanbul/

По същото време в южната ни съседка ще се проведе еднодневната конференция за разработчици, системни администратори и други тех специалисти DevOpsDays. Шестото издание на събитието отново ще предложи два трака от лекции, а програмата към момента включва теми като Terraform, сигурност, Istio, GitOps, OpenTelemetry tracing, DevSecOps, Dagger framework, OpenTofu и др.

🇭🇷 Reboot Develop Blue

📌🗺️ Хърватия, гр. Дубровник, 22-24 април 2024 г.: https://rebootdevelopblue.com/

Бутиковата конференция за гейминг индустрията се провежда за девети път и тази година включва 9 трака, 155+ лектори, награди, както и голямо b2b и indie изложение. Очакват се над 2500 посетители като разработчици на игри, художници, аудио артисти, PR-и и маркетинг експерти, инвеститори и дори адвокати, които работят в гейминг сектора.

🇧🇬 Balkan Ruby

📌🗺️ България, гр. София, 26-27 април 2024 г.: https://balkanruby.com/

Конференцията на Ruby специалистите ще се проведе за трети път (първите две издания бяха през 2018 г. и 2019 г.) в Националния дворец на културата и отново ще събере на едно място разработчици от Балканите и цяла Европа, чиято страст е безценният рубин и последните технологични новости около него.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …
МАЙ

🇹🇷 Java Day

📌🗺️ Турция, гр. Истанбул, 11 май 2024 г.: www.javaday.istanbul

Конференцията се организира за десета поредна година. На нея експерти и ентусиасти дискутират технологии, тенденции и добри практики в областта на Java, Web, Mobile, Big Data, Cloud, DevOps, Agile и Future в рамките на 18 сесии. Тази година в събитието ще вземат участие над 60 IT компании и повече от 500 посетители.

🇷🇴 DefCamp

📌🗺️ Румъния, гр. Клуж-Напока, 16-17 май 2024 г.: https://cluj.def.camp/

DefCamp Клуж е спиноф на годишната конференция DefCamp Букурещ и тази година ще се проведе първото ѝ издание. Фокус на събитието е сигурността, а темите включат всички аспекти на хакинга и динамичните операции на червените и сините кибер екипи.

🇷🇴 JSHeroes

📌🗺️ Румъния, гр. Клуж-Напока, 23-24 май 2024 г.: https://jsheroes.io/

Шестото издание на конференцията за JavaScript и Web/Frontend ентусиасти от целия свят ще акцентира върху добрите практики, design модели и архитектура, както и постиженията в областта на уеб стандартите и езиците, legacy кода и legacy системите. В конференцията ще вземат участие 19 международни JS експерти и близо 600 посетители.

🇷🇸 NG Belgrade Conf

📌🗺️ Сърбия, гр. Белград, 23-24 май 2024 г.: https://angularbelgrade.org/

Най-голямата конференция на Балканите, посветена на Angular framework, се провежда за втора поредна година и в рамките на два дни ще предложи над 12 технологични лекции и една работилница. Лекторите включват представители на Google, Cisco, Celonis, LiveLoveApp и др.

🇭🇷 BlockSplit

📌🗺️ Хърватия, гр. Сплит, 27-30 май 2024 г.: https://blocksplit.net/

Конференцията BlockSplit е едно от най-разпознаваемите блокчейн събития в Югоизточна Европа от 2018 г. насам, посветено изцяло на web3 технологиите. То ще събере над 600 посетители и 300 бизнес организации, в т.ч. web3 стартъпи, разработчици, изследователи, инвеститори, дизайнери и др. Международната конференция се организира от Хърватската асоциация на блокчейн и критовалути UBIK.

🇧🇬 jPrime

📌🗺️ България, гр. София, 28-29 май 2024 г.: https://jprime.io/

jPrime е конференция с лекции по Java, различни езици на JVM, мобилни приложения, уеб и най-добрите практики от областта. Тя се организира от българската група на потребителите на Java и включва както международни лектори, така и презентатори от България и Балканите.

🇸🇮 MakeIT & JCON

📌🗺️ Словения, гр. Порторож, 29-31 май 2024 г.: https://makeit.si/

Събитието събира две конференции под един покрив. Едната е JCON OpenBlend, посветена на Java и open-source технологиите. Паралелно с нея ще се проведе и MakeIT 2024, която е фокусирана върху Oracle теми (Cloud, APEX, PL/SQL, Oracle Database, аналитични инструменти и AI). В двете конференции ще участват над 200 лектори.

🇭🇺 Craft Conference

📌🗺️ Унгария, гр. Будапеща, 30-31 май 2024 г.: https://craft-conf.com/2024

Едно от най-мащабните тех събития в Унгария тази година ще отбележи 10-тото си издание. Конференцията има фестивален характер и ще се проведе в хибриден формат, като обхватът от теми е широк: последните тенденции в софтуерните разработки, тех лидерство, продуктивност на екипите, архитектура, microservices и др. Тази година отново ще предложи лектори от водещи компании като GitHub, Indeed, Spotify, Google, Ebay и др.

Explore more

Виж
Hyper-V обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Redshift обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Prometheus обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
ELK stack обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
ЮНИ

🇷🇸 Belgrade Blockchain Week

📌🗺️ Сърбия, гр. Белград, 1-9 юни 2024 г.: https://belgradeblockchainweek.com/

BBW събира на едно място web3 експерти, предприемачи и ентусиасти и дискутира последните постижения в областта на блокчейн. Конференцията включва 11 събития, като главното в ETH Belgrade (3-5 юни), посветено на Ethereum, а някои от вече потвърдилите лектори са експерти от Telos Foundation, Chainlink, Noble, Shell Protocol, The Graph.

🇬🇷 CityJS

📌🗺️ Гърция, гр. Атина, 6-8 юни 2024 г.: https://athens.cityjsconf.org/

Тридневното събитие в хибриден формат е посветено на света на JavaScript и Frontend технологиите. Конференцията води началото си от 2018 г. и надгражда успеха на месечните срещи на четири Javascript групи в Лондон. Събитието в Атина ще предложи 25 лектори и шест работилници за програмисти, solution архитекти и други технически експерти.

🇭🇺 Data + ML Forum

📌🗺️ Унгария, гр. Будапеща, 10-12 юни 2024 г.: https://budapestdata.hu/2024/en/

Конференцията за data management и data science ще се проведе в хибриден формат и включва работилници, лекции, примери от практиката и кръгли маси. Лекторите все още не са обявени, но миналата година над 400 посетители чуха експерти от BlackRock, Hugging Face, Rittman Analytics, Gravity R&D, Gitlab, DB Schenker, MOL Group, OTP Bank и др.

🇭🇺 JSConfBP

📌🗺️ Унгария, гр. Будапеща, 26-28 юни 2024 г.: https://jsconfbp.com/

В края на юни отново в Будапеща ще се проведе шестото издание на конференцията JSConfBP, посветена на JavaScript. Към момента 14 лектори са потвърдили участие, а събитието отново ще предложи стипендиантска програма за специалисти от недостатъчно представени в IT индустрията групи, които да посетят безплатно конференцията.