+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

73+19 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Лицата зад DEV.BG: Зорница Петрова, Events & Community

В поредицата от публикации, в която ви показваме лицата зад DEV.BG, днес ви срещаме със Зорница Петрова. За това всеки месец да организираш 17 събития и да продуцираш подкаст, както и да подготвяш две големи годишни конференции, ще ви разкажем в следващите редове през погледа на човека, който общува с лекторите на събитията ни и гостите в подкаста ни винаги с мисълта да представяме най-интересните теми.  

Какъв е твоят кариерен път и как се разви той в DEV.BG?

Тръгнах от НПО сектора, преди да стигна до бизнеса и до DEV.BG. Като се замисля, работата ми винаги е била фокусирана около организирането на събития. Дори дейността ми с възраждането на студентски клуб в университета, който днес си има достойни наследници, отново беше обвързана с организиране на събития и процеси.

Част съм от DEV.BG от около година, но всъщност научих и продължавам да научавам толкова много неща, че времето се усеща като години – буквално разбирам израза „времето лети“ от опит. Времето е много странна величина, нали? Кариерният ми път се развива с висока доза динамика и съм щастлива да вървя по него.

Как започна да се занимаваш с управление на събития?

Тук ще кажа нещо много банално, но това е самата истина – случайно започнах да се занимавам с управление на събития. Дори и аз не мога да обясня по рационален начин как се случи всичко.

С какво се гордееш най-много в работата си?

Най-много се гордея с това, че съм част от много добър екип и много добра организация. Че заедно доказваме неща, които не задължително всички вярват, че са възможни. Но със сигурност в един момент всички виждат, че тези „невъзможни неща“ се случват и това е най-доброто доказателство.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …

Коя е най-предизвикателната част от работата ти?

Със сигурност е предизвикателство да организираш по 17 събития всеки месец, две големи конференции и подкаст, чиито епизоди излизат през две седмици. Предизвикателство не само за мен, а за целия ни Events екип. Изисква се доста повече от добри комуникационни умения и добро управление на времето. Необходими са желание, воля, постоянство, упоритост, креативност, амбициозност, екипност, самоорганизираност.

Зори организира редица събития за IT общността всеки месец.

Но смятам, че предизвикателствата показват на човек, че може. Те не са винаги там, за да ги приемаме като възможен провал или като нещо непостижимо, страшно, нещо, което не е за нас. Ако погледнем от друга гледна точка, предизвикателствата могат да ни направят по-уверени.

Explore more

Виж
Blockchain обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Appium обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
SAP HANA обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
SpecFlow обявите
Събрани на едно място
Right Arrow

Какво прави един организатор на събития добър професионалист?

Всичко. Това е компилация от толкова много умения и обстоятелства, които в правилното време да се напаснат, че не бих могла да посоча нещо конкретно, без да изпусна друго.

Сподели с нас един интересен факт за DEV.BG, който хората все още не знаят

Всички знаят за дългите процеси по наемане, по време на които едното интервю е по два часа и половина (смее се), така че това не мисля, че е достатъчно интересно.

Директно ще цитирам нашия Chief Revenue Officer – Алекс, и ще кажа, че ние „сме екип от 22-ма, който бачка като за 52-ма”. Нека това е моят интересен и “not-so-funny fun fact”.

Зори извън офиса, насаме с любимото си хоби

Какви са хобитата ти и как прекарваш времето си извън работа?

Фотографията със сигурност си остава страст за мен и свободата, непредсказуемостта и креативността покрай нея ме зареждат изключително много. В момента жонглирам между работата и магистратурата ми и нямам толкова времево и емоционално пространство да се развихря креативно. От друга страна, преоткривам все повече спорта и практикуването на йога. Движението със сигурност допринася към поддържането на баланса с целия списък със задачи, който имам всеки ден.

Какъв е съветът ти към хората, които искат да се развиват в сферата на организиране на събития?

Да бъдат смели, емпатични, проактивни, готови за динамика и адаптивни. И още много, много.