+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

111+1 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Strypes: Двойно повече кандидати за IT академията ни през последната година

© Текстът е предоставен от Strypes

Strypes Lab, една от най-популярните академии, насочена към IT специалисти, правещи своите първи стъпки в програмирането, се радва на все по-голяма популярност с всяко следващо издание. Броят на кандидатите през 2022 г. е малко над 1500, докато през 2023-та желаещите да се включат в курсове по Python, C++ и Feature Integrator вече са над 3000. Тази година компанията подготвя и нови формати, чрез които да привлече и подпомогне още повече IT таланти за успешен кариерен старт.

Шанс за първи професионални стъпки в програмирането

Съвместно с MNKnowledge всяка година Strypes провежда академията си за начинаещи и средно напреднали програмисти – Strypes Lab. За разлика от много други подобни инициативи, тя се отличава с практическата си стойност за курсистите, както и с възможността те веднага да започнат работа в компанията след успешно завършване. През последните години на най-голяма популярност се радват курсовете по Python, както и тези за Feature Integrator-и, характерна позиция в компанията. Благодарение на тях, работа в IT сектора са стартирали не само специалисти с техническо образование, но и професионалисти със съвсем различен опит, които са се преквалифицирали след участие в Strypes Lab.

„Strypes Lab беше едно предизвикателство за мен, тъй като трябваше да правя нови за мен неща, но с насоките на лектора и с много старание от моя страна нещата се получиха. Най- важното за мен беше, че накрая имах готов, завършен проект, който добавих към портфолиото си и който отразява натрупаните знания по време на курса.“ – разказва Димитър Тамахкяров, Junior Developer в компанията.

10 академии в Strypes Lab през 2023-та година

Над 3000 са кандидатите за общо 10-те различни обучения за C++, Python, Object-oriented programming и Feature Integrator-и през изминалата година. Техните интереси и нужди помагат на компанията да планира и нови курсове, които да са част от академията в предстоящите издания.

„През 2024-та планираме и нова възможност за кандидатите с малко повече познания и опит по Python, които също заслужават своя шанс за реализация. Вярвам, че не само желанието ни да открием все повече IT таланти, но и стремежът да отговорим на техните нужди и интереси, са сред основните причини през последната година да удвоим броя на кандидатите за участие в Strypes Lab.” – споделя Габриела Георгиева, Recruitment Specialist в Strypes.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …
Защо да се включите през 2024-та

За кандидатите Strypes Lab се явява като възможност, не само да подобрят познанията си по програмиране, но и за придобиване на разнообразни меки умения, характерни за работната култура в IT среда. И участниците, и организаторите споделят, че способностите за презентиране на проект и добиването на увереност в работата и общуването също отличават Strypes Lab от много други възможности, съществуващи пред кандидатите.

„Преминах през две Strypes Lab Академии – за C и C++, и съм много благодарна на себе си, че реших да участвам, и на фирмата, че ми даде тази възможност! Лекторите са на много високо ниво. Материалът е подробен и добре представен. Лекциите са интерактивни и провокиращи мисленето.

Препоръчвам на бъдещите участници да бъдат активни, да задават въпроси, да са любопитни и отдадени на процеса.“ – споделя Румяна Горчева-Милкова, Junior Software Developer.

В момента тече подборът на две от академиите за тази година: C++ и новата Automation Feature Integrator. Можете да научите повече за тях и да се включите на следния линк.

Explore more

Виж
Power BI обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Azure обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Swift обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
GitLab обявите
Събрани на едно място
Right Arrow