+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

65+13 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Strypes Group сертифицирани като Great Place to Work®


*Текстът е предоставен от Strypes

Пазарът на труда в IT сферата значително се промени особено в периода след пандемията от Covid-19. Към днешна дата доброто възнаграждение, фирмените събития и допълнителните придобивки далеч не са основният фактор, привличащ и задържащ подходящите кадри.

В стремежа си да разберат и повишат удовлетвореността на работещите в компанията, Strypes Group провеждат различни вътрешни проучвания през годините, като се стараят да дадат глас на служителите по различни въпроси, да се напаснат според нуждите им и да подобрят начина на работа по различни параметри – локация, гъвкавост, допълнителни придобивки, наблягане на баланса работа-личен живот, внимание както към физическото, така и към менталното здравословно състояние на служителите и много други.

Нина Бояджиева, HR Мениджър в Strypes Group

Въпреки че вътрешните ни проучвания за удовлетвореност показват добри резултати, които успяваме да надградим с всяка следваща година, решихме, че искаме да получим и международна валидация за това какъв работодател сме, което от своя страна би ни позволило да направим сравнение с различни компании в бранша и би ни дало признание в конкурентна индустрия, каквато е нашата”, споделя Нина Бояджиева, HR Мениджър в Strypes Group.

Така се стигна до Great Place to Work и сертифицирането на компанията още през първата ѝ година на участието – постижение, което трябва да се отбележи, тъй като получаването на сертификата от първи опит не е толкова често явление.

С течение на времето се убедихме, че щастливите и удовлетворени служители са движещата сила на нашия бизнес успех, тъй като те допринасят за устойчивото развитие на компанията. Международно признание като сертификата на Great Place to Work ни кара да се гордеем и да сме още по-уверени, че се движим в правилната посока.“ , допълва Нина.

Какво е Great Place to Work ®?

Great Place To Work е глобална организация, която провежда проучвания в повече от 60 държави, с цел да направят компаниите по-добри места за работа.

Това се случва посредством безпристрастни анонимни вътрешни проучвания и анализи, които разглеждат различни области като ценности, работната атмосфера, чувството за принадлежност, възнаграждение, баланс работа-личен живот, доверие в лидерството на компаниите и други.

Значително много се набляга на високото ниво на доверие към мениджмънта на компанията, нивото на удовлетвореност, което служителите изпитват от позицията на която са и работата си като цяло, както и степента, до която се разбират с колегите и се наслаждават на работния процес. Точно когато тези три параметри са високи, всеки може да покаже най-доброто от себе си като професионалист, което от своя страна води до растеж и прогрес на самата организация.

Затова се спряхме и на Great Place to Work като институция. Това, което ги отличава от останалите проучвания, които разгледахме, бе неговата безпристрастност, ясно зададени въпроси и най-вече основното върху, което се фокусира – доверието„, споделя Нина Бояджиева.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …
Високо ниво на ангажираност от страна на служителите

За да бъде сертифицирана от Great Place to Work, една компания трябва да покрие различни критерии, като един от тях е доброволното участие на определен процент от служителите в проучването. Забележителните 76% от служителите на Strypes Group взимат активно участие в анкетата, което свидетелства за тяхната висока ангажираност. Така Strypes Group стигат до впечатляващите 85% индекс на доверие (значително над нужните 70% за сертифициране). Този индекс е най-важната единица в проучването, тъй като е сбор от различни ключови компоненти като сътрудничество, справедливост, уважение, колегиалност, честност, коректност, компетентност и лидерско поведение и др.

Част от Резултатите

Ето и някои от областите, в които Strypes Group успяха да се отличат:

88% от анкетираните смятат, че Strypes Group е „чудесно място за работа“, като се вземе предвид “целия пакет”. Компанията се опитва да насърчава и среда, в която хората се чувстват сигурни и у дома си. 96% от служителите, участвали в проучването, посочват, че когато са се присъединили към компанията, са били посрещнати добре, като бързо са успели да се адаптират и посредством приятелската обстановка, и чрез организирания първоначален онбординг процес в компанията.

Добрият Работодател

Great Place to Work сертификатът е повече от признание за Strypes Group; той е отражение на техния непрекъснат стремеж към създаване и подобряване на работната среда, в която хората израстват и се развиват, защото се чувстват ценени и насърчавани да бъдат себе си, като същевременно допринасят за успеха и растежа на компанията.

В основата на добрия работодател е доверието. Наред с всички останали придобивки, двустранното доверие и отличаващата се за компанията култура, изграждат Strypes Group като Great Place to Work и са основна движеща сила, която кара служителите им да се задържат и да разгърнат целия си потенциал.

Изключително се гордеем с това постижение и очакваме с нетърпение да го задържим и надградим в бъдеще.”, споделя като финал Нина Бояджиева.