+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

84-1 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Game Nights от Strypes: Как се ангажира ИТ обществото в Пловдив

© Текстът е предоставен от Strypes

През последните години Пловдив е един от градовете с най-динамичен ръст в броя на технологични компании, а с това и на заетите в IT сектора. Почти всеки един от големите играчи в сферата има свой офис “под тепетата”, а това създава и сериозна и здравословна конкуренция за привличане и задържане на кадри, като дава поле за развитие на солидна IT екосистема.

Strypes определено е една от компаниите, която се откроява със своята култура и ангажираност не само към настоящите си служители, а и към IT общността по различните локации, в които компанията има офиси. Идеята и реализацията на IT куиз вечери е едно от доказателствата за това. Така Strypes стават пионери в това начинание в града под тепетата.

Забавно, интерактивно и първо по рода си събитие в града

“Как да се забавляваме и да покажем културата на Strypes на потенциални наши колеги?” Този въпрос си задават Яна Тенева и специалистите по подбор в компанията, докато не се ражда идеята за интерактивно куиз състезание в пловдивския офис, отворено, както за служители, така и за всеки желаещ да се включи. Екипът остава приятно изненадан от успеха на първото издание през 2023 г., събрало на едно място над 50 участници. Те се състезават в 3 кръга за различни награди, осигурени от Strypes, а участието им е напълно безплатно.

За разлика от други подобни инициативи за ангажиране на IT общността, ние поставихме фокус, не само на техническата, но и на забавната страна в куиз събитието. Радвам се, че участниците приеха идеята с огромен ентусиазъм, а обратната им връзка показа, че усилието си е заслужавало напълно! В следващите издания включихме и много от тях като доброволци още в процеса на планиране и организация, за да имаме още по-успешни предстоящи издания.” – допълва Яна.

Сплотяване на колектива, сплотяване на общността

Quiz вечерите, организирани от Strypes, вече набират популярност в града, а много от присъствалите вече очакват следващите издания. Екипът вярва, че това, което привлича участниците, е не просто събитие с образователен характер, но и възможност за нетуъркинг, както и своеобразен тиймбилдинг между служителите в компанията и техни колеги от сектора.

Знаеш, че събитията ни са били успешни, когато продължаваш да получаваш отзиви за тях месеци след провеждането им и когато напълно непознати хора се интересуват от следващите издания. Знаем, че има огромен брой желаещи да се включат, които научават за куиз вечерите ни от свои познати или които не са успели да заявят желание за участие за изминалите издания навреме. Препоръчвам им да очакват информация за следващи такива съвсем скоро.” – добавя Яна Драгоева.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …
От куиз надпревара до вечер, посветена на игрите

Още в третото си издание инициативата на Strypes претърпява пълна трансформация, за да предложи още повече забавление на участниците. Част от събитието вече са различни игри и активности, които допринасят за доброто настроение и позитивните емоции. А интересът към събитието вече налага провеждането му във външна локация, достатъчно голяма, за да събере над 70 участници на едно място.

Решението да сменяме и добавяме кръгове и активности с всяко ново издание ни помага да поддържаме интереса към инициативата дори от страна на участници, които вече са се включвали. Третата вечер, която направихме, посветена на игрите, предизвика най-сериозен интерес, въпреки че се наложи да импровизираме голяма част от нейното провеждане.” – разказва Крикор Аракелян.

Първоначално идеята ме спечели като участник, който може да се срещне и забавлява с колеги. Сега вече съм от страната на организаторите и помагам на екипа ни да предостави възможно най-доброто преживяване на всеки, който се включи. Оценявам за колко големи усилия и напрежение става въпрос, за да мине всичко безпроблемно.” – добавя Красимир Костадинов.

Explore more

Виж
Hibernate обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
VMware обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Jmeter обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Laravel обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Прецизна подготовка и внимание към всеки детайл

Зад кулисите на едно такова събитие обаче се крият месеци подготовка и работа в екип. Подобен тип мероприятия дават възможност на служителите на Strypes да развият и практикуват умения, които не прилагат на ежедневна база в работната си среда. Процесът по реализация на самото събитие пък е един малък проект – задачите се разпределят по роли, организират се срещи за синхронизация, тече маркетинг кампания и всичко има определен краен срок, за да бъде финалният резултат максимално задоволителен.

Изключително щастливи сме от факта, че караме хората не само да се забавляват, а и да надграждат своите технически познания. За много от тях може би остават скрити дните усилия и подготовка, които инвестираме в организацията на всяко едно събитие. От концептуални, през административни, консултативни и чак до ретроспективни срещи, полагаме същото старание и прецизност, както във всяка една част от нашата работа. Вниманието към детайла винаги е било на първо място за нас.” – разказва Ивайло Ганев, Group Manager в Strypes, който също е част от организацията на събитията и се изявява като водещ.

Следващите издания

Нови рундове, нови активности, нови предизвикателства, още тази есен. Екипът на Strypes вече подготвя програмата за 4-тото издание с амбицията да привлече още повече участници и да им предложи още по-добро изживяване. Очаквайте повече информация в социалните мрежи на компанията съвсем скоро.