+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

108-53 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

5 важни умения за успех в IT кариерата

© Текстът е предоставен от StorPool Storage

Ако искате да сте наистина добър специалист в работата си и да се развивате, не е достатъчно да имате добри технологични умения. Така наречените “меки умения” често се оказват това, което ще ви отличи от конкуренцията. Уменията за комуникация, работа в екип и запазване на спокойствие в стресови ситуации са истински полезни и понякога на тях може да се дължи успехът ни в кариерата… или провалът, ако решим, че не са ни чак толкова важни. В тази статия споделяме кои са уменията, които помагат на екипа на StorPool Storage да работи успешно и да създава един от най-иновативните и популярни в глобален мащаб софтуерни продукти.

Софтуерът на StorPool Storage се използва от големи корпорации и от доставчици на хостинг и облачни услуги, които се нуждаят от надеждно и супер бързо решение за съхранението и управлението на своите данни. Поради естеството на данните, които StorPool управлява, решението трябва да е винаги онлайн, да работи бързо и да е разработено и внедрено с особено внимание към детайлите и качеството. Това означава, че за успешна работа в нашия екип е необходимо да имаме следните качества, които са универсално приложими в IT сектора:

1. Любопитство и желание за учене. За да бъдем винаги успешни, трябва да сме една стъпка пред конкуренцията. Нашият екип разработва иновации в съхранението на данни, за които е нужно да искаме да учим нови неща и това да ни доставя удоволствие. Също така, когато работим по уникално решение, това предполага и уникални казуси, които възникват при нашите клиенти и които ние разрешаваме. Способността да се учим от новостите около себе си, от допуснатите грешки и от опита на колегите, е от изключителна важност, за да вършим работата си добре.

2. Способност за решаване на проблеми. При възникването на проблем най-бързо и успешно биха го решили хората, които умеят да запазят спокойствие и да подходят аналитично към случилото се. Затова е важно да очакваме, че в работата ни е възможно да се появят предизвикателства, да умеем да ги разпознаваме и да сме максимално ефективни при появата им.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …

3. Умения за работа в екип. Създаването и поддръжката на глобално софтуерно решение предполага работа с други колеги – както в нашия екип, така и в други отдели в компанията. Изключително ценно е да умеем да излагаме ясно мислите и идеите си, да разбираме другите и да постигаме решения, приемливи за всички и същевременно – с оптимално качество и на идеята, и на нейното изпълнение.

4. Последователност и добра организация. При работата с множество проекти и клиенти едновременно е необходимо да имаме добри организационни умения, за да можем правилно да разпределим и приоритизираме задачите си. Добрата организация е нужна, за да сме сигурни, че няма да пропуснем нещо, както и за да работим спокойно и без стрес – и лично за себе си, и за екипа ни. Необходимо е също така да сме последователни в работата си, да познаваме добре необходимите стъпки и алгоритми, за да свършим задачите си качествено и с необходимия краен резултат.

Explore more

Виж
Qlik Sense обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Laravel обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Kotlin обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Power BI обявите
Събрани на едно място
Right Arrow

5. Внимание към детайла. Това умение, макар и универсално, е особено ценно в IT бранша, където е необходимо да отстраняваме бъгове и да решаваме сложни казуси, при които причината за проблемите обикновено е неясна. Умението да забелязваме дребните подробности и тяхното влияние върху голямата картина е особено важно, за да имаме успех в дебъгването или в разработката на ново решение.

Ако работата ви позволява да развивате тези умения, имате голямо предимство – те могат да ви бъдат полезни както в работното ежедневие, така и в други житейски ситуации. Ако искате да приложите уменията си в екип, който ще ги оцени високо и търсите следващото си предизвикателство, вижте нашите отворени позиции в DEV.BG или на сайта ни.