+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

108-42 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Историята на StorPool Storage или как се прави невъзможното в съхранението на данни

© Текстът е предоставен от StorPool Storage

StorPool Storage е изцяло българска продуктова компания, която работи успешно на глобалния пазар за storage решения. Нейният продукт е една от най-бързите и надеждни системи за дистрибутирано съхранение на данни в света. Използва се от водещи компании в цял свят, които обслужват милиони потребители. Уникалното софтуерно решение помага на големи корпорации, SaaS вендори и доставчици на IT услуги да предоставят бързи и надеждни услуги на своите крайни потребители.

Такова е представянето на компанията сега. Но откога съществува тя и как е започнало всичко?

Историята на StorPool започва от нулата през 2011 г., буквално в гараж в София. Съоснователите стартират с опит да разработят продукт за виртуализация на мрежи. Докато работят по него, многократно получават обратна връзка от потенциалните си клиенти, които имат проблеми със съхранението на данни: споделят, че то е сложно и скъпо. Така компанията решава да фокусира усилията си в тази сфера.

Още с първата версия на своя продукт StorPool постигат бързина и надеждност, дотогава считани за невъзможни. Паралелно с работата по продукта те търсят първите си клиенти и се допитват за обратна връзка до лидерите на пазара за виртуализация. Първоначално всички гледат скептично на малката българска компания, тъй като, както казва нейният CTO Боян Кроснов, “нашата software defined storage система прави производителност, която на проста сметка на салфетка не трябва да може да прави”.

Постепенно обаче нещата се променят. Компанията намира и първия си клиент: хостинг компания от Швейцария, която заявява директно желанието си да започне да работи със системата, като изпраща e-mail до StorPool – без дълги дискусии или срещи. След първия клиент се появяват и други от цял свят и така се стига до 2017 г., когато компанията излиза на печалба и продължава с устойчив и бърз ежегоден ръст.

В момента StorPool Storage работи с клиенти от над 30 държави в целия свят и техният брой непрекъснато се увеличава, а продуктът на компанията се нарежда сред имена като IBM, Dell, HPE, NetApp, Pure Storage и др., като нерядко ги изпреварва по отношение на скоростта си на работа. StorPool е глобално признат за лидер сред системите за block storage по отношение на своята надеждност и бързодействие.

Екипът на компанията също расте с бързи темпове. В момента той се състои от над 40 служители, които работят от България – от офиса на компанията в кв. “Изток” в София, дистанционно или хибридно, в зависимост от своите предпочитания и от естеството на работата си. Отворените позиции на компанията дават възможност за развитие на разработчици, системни администратори и DevOps специалисти, които искат да работят за глобален лидер в storage решенията от България. Компанията предоставя множество възможности за учене и развитие и залага на приятелската работна среда, в която членовете на екипа споделят знания и си помагат.

Вижте отворените позиции на StorPool Storage в техния профил в DEV.BG или на уеб сайта им.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …

Explore more

Виж
SAP ABAP обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Redshift обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Microsoft Dynamics CRM обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Firebase обявите
Събрани на едно място
Right Arrow