+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

73+56 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Новите тенденции в съхранението на данни

*Текстът е предоставен от StorPool Storage

През 2024 г. съхранението на данни ще продължи да се развива с бързи темпове, подхранвани от технологичния напредък, икономическите съображения и постоянно нарастващите изисквания на приложенията, които работят интензивно с данни. В тази статия ще разгледаме три прогнози за съхранението на данни и как ще се развие то през 2024 г., изготвени от екипа на StorPool.

AI в съхранението на данни

Изглежда, че не остана сектор, който да не е повлиян от навлизането на изкуствения интелект и съхранението на данни не е изключение. Интегрирането на изкуствения интелект (AI) в решенията за съхранение на данни е на път да революционизира бранша по два различни начина. Първо, AIops, който означава използване на AI в продуктите и дейностите, свързани със съхранение на данни, ще осигури значителен напредък в мониторинга, откриването на аномалии, защитата от ransomware, класификацията на работните натоварвания и автоматизираното прилагане на политики. Интегрирането на AI в тези области ще повиши ефективността, бързината на реакция и цялостната сигурност на инфраструктурите за съхранение.

На второ място, съхранението на данни, ползвани от AI, което обикновено е object storage, предстои да се диверсифицира в специфични подпроцеси, оптимизирани за различни части от стека на AI и различни сценарии за ползване. Тази специализация ще позволи на storage решенията да отговарят на уникалните изисквания на различните работни натоварвания с AI, като осигуряват оптимална производителност и мащабируемост.

Репатриране на облаци: растяща тенденция

При наличието на глобални икономически предизвикателства, очакваме компаниите да преразгледат своите стратегии за облачни услуги и все повече да се насочват от публични към частни облаци. Репатрирането на облака, или миграцията на данни и работни натоварвания от публични към частни облачни инстанции, се очертава като стратегия за намаляване на разходите, особено за по-големите компании, и тази тенденция ще се ускори. Гъвкавостта, предлагана от частните облаци, позволява на организациите да работят оптимално, да намалят разходите и да имат пълен контрол върху данните си.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …
Масово навлизане на SDDC дизайните

Разнообразието от случаи и нужди за съхранение на данни в различните компании изискват и иновативен дизайн на облачните услуги, включително и при частните и хибридните облаци. Софтуерно дефинираните центрове за данни (SDDC) стават все по-популярни, тъй като осигуряват функционалност, ефикасност и лекота на внедряване и употреба. Тази иновация позволява на организациите бързо и ефективно да се адаптират към променящите се изисквания на средата и техните решения за съхранение на данни да ѝ съответстват максимално.

В StorPool ние ежедневно участваме в развитието на тези тенденции. StorPool е изцяло българска компания, която разработва софтуерен продукт за дистрибутирано съхранение на данни в облачни среди. Решението се използва от водещи компании в цял свят, които обслужват милиони потребители. Уникалното софтуерно решение помага на големи корпорации, SaaS вендори и доставчици на IT услуги да предоставят бързи и надеждни услуги на своите крайни потребители. Идеално решение е за фирми, които управляват собствена cloud инфраструктура в голям размер и трябва да я оптимизират, за да разрешат сторидж проблемите, които изпитват и да отговорят на нарастващите нужди от производителност, бързина и скалируемост на своите клиенти.

Ако искате да станете част от нашия екип и да участвате в създаването на иновации в съхранението на данни в глобален мащаб, работейки в България, вижте свободните позиции в нашия профил и в сайта на компанията.