+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

113+58 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Възможно ли е да си успешен в IT сферата, без да пишеш код?

© Текстът е предоставен от SoftServe

За мнозина развитието на IT кариера, често е свързано с усъвършенстване на техническите умения. В сферата обаче има различни възможности за израстване, които не изискват непременно писане на код или предишен опит в работата като програмист.

Софтуерно тестване

Един от примерите за кариера в област, която е пряко свързана с информационните технологии и все пак не изисква дълбоки технически познания, е софтуерното тестване. Специалистите, работещи в тази ниша, гарантират качеството на софтуерния продукт, създаден от програмисти, като извършват тестове и разработват тестови сценарии с цел откриване на дефекти.

Именно върху това се фокусира и новият курс на SoftServe Academy – “Софтуерно тестване”. Той е базиран върху задачи и предизвикателства от реалната работна обстановка. В него, курсистите ще се учат в среда, подобна на тази в глобалните IT компании, ще работят с ментор, който ще помага за цялостното преминаване на курса – от определяне на ниво, практически задачи, работа в екип и до подкрепа в професионалното развитие. Без значение какъв е предишният опит в областта, всеки е добре дошъл. Курсът е проектиран да бъде достъпен за всички, които искат да учат и се развиват.

Развитие на комуникационни умения

Друга важна област за развитие на IT, е подобряването на комуникационните умения и боравенето с английски език. Работата в съвременния бизнес свят е почти невъзможна без добри познания по английски, особено когато става дума за международни екипи, технически материали, срещи и комуникация с клиенти. Добрият английски език е не просто възможност за получаване на предложение за работа, но често е и едно от изискванията за повишение.

Decoding English“ е курс, създаден да предостави необходимите езикови умения и самочувствие за успешно справяне в IT бизнес средата. Курсът е с продължителност от 2 месеца и се провежда два пъти седмично – вторник и четвъртък, онлайн. Необходими са базови познания по английски език.

Всяка тема включва граматика, лексика, говорене и практика. Ще научите какво наистина е важно за комуникацията в IT проекти, за преминаването на интервюта на английски език и за работата в международна среда.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …
Основи на уеб програмиране

В случаите, когато липсва предишен технически опит, но все пак естеството на работа изисква знания по програмиране, успешната кариера зависи от личното желание за подобряване на техническите умения. Тогава курс като “Основи на уеб програмирането” може да бъде идеалната възможност за стартиране, защото:

• Започваш от нулата: не се изисква предишен опит с програмиране
• Овладяваш основите и ще можеш да създаваш свои собствени уеб страници само след няколко седмици
• Общуваш ефективно и си сътрудничиш с уеб дизайнери и програмисти
• Придобиваш практически опит с основните инструменти за уеб разработка – HTML, CSS и JavaScript

В крайна сметка, разнообразните умения в IT могат да бъдат ключов фактор за успех. Техническите умения са изключително важни в някои специалности, а владеенето на нетехнически и комуникационни такива, може да се окаже от съществено значение за кариерно израстване. Ето защо, специалистите в индустрията трябва да разглеждат широк спектър от обучителни възможности и да инвестират в развитието си, за да бъдат още по-конкурентни на пазара на труда.

Explore more

Виж
TensorFlow обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
TestNG обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
T-SQL обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
WordPress обявите
Събрани на едно място
Right Arrow