+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

110-57 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Какво е да си QA в Sofia Stars?

© Текстът е предоставен от Sofia Stars

Sofia Stars е динамично развиваща се технологична компания, базирана в София. Екипът ни вече наброява над 270 звезди, които заедно градят невероятно приятелска и подкрепяща фирмена култура. В Sofia Stars предоставяме първокласни услуги, с фокус върху R&D, Customer Support, KYC, Risk и Anti-Fraud решения за глобални онлайн бизнеси.

Искаме да Ви запознаем с част от звездите в Sofia Stars и ще започнем с нашия колега Евгений Алексеев, който работи като QA Engineer.

Здравей, Евгений! Чухме, че твоят път към IT света е бил уникален. Би ли споделил историята си за това как намери своя път към QA?

Всички обичат качеството и аз не съм изключение, особено когато става въпрос за IT продукти. Ние се сблъскваме с тях всеки ден, но колко често мислим за качеството на продуктите, които използваме?

Най-вероятно това е риторичен въпрос, но именно той ме подтикна да изуча областта на тестването. Така започна моето пътешествие като QA.

Започването на нова роля често идва със своите предизвикателства. Какви бяха основните препятствия, с които се сблъска, когато за първи път се присъедини към нашия екип?

Това беше първата ми работа като QA инженер. Работех като Риск Мениджър и преминах вътрешен курс в компанията, за да стана QA. В началото всичко беше много ново за мен и трябваше да разбера как всъщност се случва софтуерната разработка и да запомня много нова за мен информация. Но след известно време всичко стана много по-лесно.

В света на QA всеки екип има своите загадки за решаване. Какво според теб е най-значителното предизвикателство, пред което се изправят QA професионалистите в твоя екип?

Може би най-трудната задача е да поддържаме качеството на продукта на високо ниво. Това е основната задача, с която се сблъскваме всеки ден и, за щастие, успяваме, благодарение на нашия професионален екип и желанието ни да бъдем най-добрите.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …
Кой е любимият ти QA инструмент, който използваш ежедневно?

Определено Jira. Не бих казал, че е специфичен QA инструмент, по-скоро е общ инструмент. Обичам неговата простота и удобство за потребителя.

Работя предимно с мобилни приложения, така че често използвам TestFlight, което е страхотен инструмент, и AppTester, който използваме за тестване на приложения на Android устройства.

За тези, които сега правят първите си стъпки в IT сферата, какви мъдрости би споделил, базирайки се на своя опит и пътешествие?

Може да не е лесно, но ако сте започнали да правите първите стъпки в тази посока, не се страхувайте от трудностите. Задавайте много въпроси по време на обучението и останете фокусирани и дисциплинирани – това са качествата, които ще ви помогнат да постигнете всички свои цели.

Explore more

Виж
Playwright обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Cassandra обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Swift обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
NumPy обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Смяната на държавата винаги е приключение! Кои аспекти на България намираш за най-привлекателни или обичаш най-много, откакто се премести тук?

Смяната на държавата на пребиваване винаги е вълнуваща и непредсказуема. Но не чувствам, че съм чужденец тук. Екипът ме посрещна прекрасно и много го ценя. Сред положителните аспекти на България мога да изтъкна много дружелюбни хора, приятния климат и невероятно красивата природа.

В момента имаме много отворени позиции, които може да разгледате от тук.