+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

85+43 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

С планина в сърцето

*Текстът е предоставен от SiteGround

Четири високотехнологични дрона с термокамери дари SiteGround на Планинската спасителна служба. IT компанията има редица инициативи в подкрепа на българските планини и активния начин на живот.

Да бъдеш сред лидерите на технологичния пазар не само в България, но и по света, да работиш по създаването на продукти от световно ниво и да си “дом” за близо 3% от сайтовете в интернет, не е достатъчно! Екипът на SiteGround отдавна е воден от идеята, че технологиите са способни да допринесат много повече за позитивното развитие на съвременното общество и имат огромно влияние върху почти всеки аспект от начина ни на живот днес. Ето защо част от социалните проекти, които компанията реализира, са плод на идеи на служителите и са насочени именно към използването на съвременните технологии в изграждането на по-устойчиво бъдеще за всички нас.

Като социално отговорна компания SiteGround подкрепя проекти в три основни направления: природа и активен начин на живот; предприемачество и наука; общество и градска среда.

Природата и активният начин на живот са в сърцето на всеки един човек от екипа на компанията. Ето защо ценностите по опазването ѝ, по безопасно поведение и пълноценно време, прекарано в планината, са част от ценностите на компанията и част от каузите, които подкрепя и реализира от години. Те идват “отвътре-навън”, отразявайки интересите на екипа и опита в годините по отношение на това кои са областите, нуждаещи се от подкрепа. Във всяко нещо, всеки проект, който правим – в SiteGround се ръководим от тази нишка, която си е нашата и която носим в сърцата си.

Поставяйки технологиите в услуга на тази наша цел, дарихме четири, високотехнологични дрона с термокамери за издирване и спасяване на пострадали в планината на Планинската спасителна служба при Български Червен кръст (ПСС при БЧК). Те ще помогнат за по-бързото и надежно локализиране на пострадали в планината, с което се надяваме да се улесни и отговорната работа на планинските спасителни екипи. Дроновете са модел DJI Mavic 3T и общата им стойност е близо 50 000 лева, като те позволяват издирване на хора с термокамера, полетът им е на голяма височина и могат да обследват доста обширна територия, което често е от критична важност в планините.

Четирите модерни устройства ще покрият територията на основните и най-натоварени планински масиви у нас (Централен Балкан -Юг чрез отряд на ПСС – Калофер, Рила – чрез спасителна база Боровец, ЮЗ Рила – чрез отряд ПСС Благоевград, както и ЮЗ Пирин, Славянка и Беласица – чрез отряд ПСС Сандански), които са предпочитани за туризъм, като по този начин ще помогнат за спасяването на човешки животи и ще улеснят дейността на планинските спасители на територията на страната.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

“Само през изминалата 2022 година ПСС при БЧК е оказала помощ на над 2500 пострадали и е провела близо 170 спасителни акции във високата планина. Редовно дейността ни е свързана с работа при повишен риск и в трудни метеорологични условия. Чрез това дарение на SiteGround от една страна ще можем да бъдем по-бързи в откриването на пострадалите в планината и да им окажем навременна и адекватна помощ, а от друга страна ще имаме възможност да щадим силите и здравето на самите планински спасители, като ги излагаме на по-малки рискове до колкото е възможно. Изключително сме благодарни на SiteGround за социалната стратегия на компанията и за разбирането на проблемите в планините, както и за безценната помощ, която ни оказват”, заяви Емил Нешев, директор на Планинската спасителна служба.

Дарението е в продължение на социалната стратегия na SiteGround, която подкрепя природата и активния начин на живот. През 2021 година екипът дарява на ПСС първите за България четири детектора RECCO за откриване на хора, затрупани от лавини. В момента те се ползват в Банско, Рилски езера, Витоша и Боровец. Като част от кампанията, SiteGround разработва и специален наръчник за безопасност в планината, който може да помогне на всеки да планира своето планинско приключение, така че да бъде в безопасност.

Христо Сливков, завеждащ ПСС – Троян и Милен Братанов, завеждащ ПСС – София, началник база „Алеко“

През 2023 SiteGround подкрепя и кампанията “Хижа на годината” като генерален партньор на целия конкурс, а също така дава и собствен грант в размер на 20 000 лева, който една от хижите ще спечели. С това финансиране обектът ще може да направи необходима реновация, която може да бъде от ремонт до инсталация на оборудване или технологии, и да предложи на посетителите си още по-приятно прекарване в планината.

Подкрепата на SiteGround е съпроводена и с надеждата им да послужи за пример и доведе до устойчив ръст в броя на хората, които прекарват повече време в българските планини, но отговорно и безопасно, тъй като това означава повече активност и повече здраве за обществото ни като цяло.