+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

110-8 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

300 000 лева в подкрепа на “Заедно в час” осигури SiteGround за период от три години

© Текстът е предоставен от SiteGround

Освен финансово, компанията подкрепя фондацията и посредством менторство от страна на свои експерти

Българската технологична компания SiteGround е дарила 300 000 лева в подкрепа на каузата на “Заедно в час” за по-качествено образование в българските училища през последните три години (за 2022, 2023 и 2024 г.).

Средствата са инвестирани в обучението и развитието на учители, директори и училищни екипи от цялата страна по програма “Училища за пример” с фокус върху осъвременяването на техните управленски и преподавателски практики, насочени към академичния прогрес и благополучието на всеки ученик. От създаването ѝ през 2020 г. програмата е обхванала над 100 училища в страната, в които се обучават близо 44000 ученици. Хиляда двеста и пет учители и директори са преминали през обученията, а през септември, 2024 г., участието си ще започне най-големият випуск до момента: 41 училища от 33 населени места в страната.

“За “Заедно в час” е признание и привилегия да имаме подкрепата на успешна българска компания като SiteGround и нейните основатели. За икономиката на страната ни е от изключително значение училищата да подготвят качествено бъдещите мениджъри и предприемачи, тъй като най-добрите идеи се реализират в успешни бизнес решения от способни, мотивирани екипи, а добрите екипи се изграждат от хора с правилните умения, нагласи и знания,” каза изпълнителният директор на фондацията Траян Траянов.

SiteGround е дългогодишен партньор на организацията като инвестира не само финансов ресурс, но подкрепя работата на “Заедно в час” и посредством менторство и обучения от страна на свои експерти. Тенко Николов, управляващ директор на SiteGround, е член на Управителния съвет на фондацията от 2022 г. и има активно участие в стратегическото развитие на приоритетите и дейността ѝ. По негови думи:

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …
“Бизнесът е отговорен за подкрепа на непрекъснатото усъвършенстване на образованието, за да гарантира, че разполага с необходимите кадри за постигане на по-добър живот в нашето общество. Работата ни в тази посока не спира от години и вярвам, че с навлизането на новите технологии ще можем да използваме още по-голям ресурс, за да подкрепим българските ученици в усвояване уменията от бъдещето”.

Като част от тази стратегия, Ясен Кипров, оглавяващ екипа по изкуствен интелект в SiteGround, изнесе първа от поредица вдъхновяващи лекции пред учениците от VII клас на 40-о СУ в София.

Кипров обсъди широк спектър от теми, включително разнообразни приложения на изкуствения интелект в различни сфери на живота. Той сподели лични преживявания от своя професионален път и акцентира на значението на непрекъснатото обучение и адаптиране към новите технологии.

Също така, Ясен Кипров даде ценни съвети относно кариерното развитие на учениците, подчертавайки важността на развиване на качества като любопитство и ангажираност. На финала на своята презентация, той насърчи учениците да използват възможностите, които дигиталните технологии предоставят, за да бъдат успешни и подготвени за предизвикателствата на бъдещето.

SiteGround е сред най-големите инвеститори в българското образование. Освен регулярната си подкрепа за “Заедно в час”, компанията дарява в рамките на пет години и до 12 милиона лева на първия български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT). Сумата ще покрие разходите за възнаграждение на учените от световен ранг, които институтът привлече да преподават в страната ни, за период от пет години. SiteGround предоставя дарения и на различни неправителствени организации, които подкрепят кариерно ориентиране за млади хора, както и предприемачески проекти и менторство.

Explore more

Виж
Airflow обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
CircleCI обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Talend обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Selenium обявите
Събрани на едно място
Right Arrow

За SiteGround
SiteGround е една от най-големите независими компании за уебсайт хостинг решения, софтуер и продукти в света. С дългогодишен опит в сферата, компанията управлява над 3 милиона уебсайт домейна в над 10 дейта центъра в Европа, Азия и Америка, а приложенията, които развива, са инсталирани от над три милиона потребители в световен мащаб. Днес SiteGround има екип от над 500 души, работещи от офисите на компанията в София, Пловдив и Стара Загора. SiteGround e компания, която влага много усилия в това да поддържа силната си фирмена култура, да се грижи за благосъстоянието на екипа си и обществото. Само за 2023 година SiteGround е отличена с над 30 награди като водещ работодател и социално отговорна компания от различни престижни организации, в това число международните Stevie® Awards, Forbes Business Awards и други.

За Заедно в час
Фондация “Заедно в час” вече 14 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си. Организацията развива нови учители, подкрепя цели училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. “Заедно в час” реализира три основни програми: “Нов път в преподаването” за привличане, обучение и подкрепа на нови учители в образователната система, “Училища за пример” за подкрепа и обучение на училищни екипи и “Учим заедно” за финансиране на училищни проекти за справяне с образователните трудности, причинени от пандемията.

Паралелно с трите програми “Заедно в час” непрекъснато търси начини за създаването и споделянето на все повече успешни примери и добри практики, които илюстрират ефективни начини за подобрение на резултатите на отделни ученици, класни стаи, училища и общности.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.