+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

68-35 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Да правим добро е в нашето ДНК

*Текстът е предоставен от SiteGround

SiteGround е една от най-големите независими компании за уебсайт хостинг решения, софтуер и продукти в света, но ние се отличаваме и с желанието си да помогнем за това светът да бъде едно по-добро място за всички ни. През 2023 г. продължихме да следваме нашата философия за социална отговорност, като се включихме в разнообразна гама от инициативи в подкрепа на екологичната устойчивост, социалното благосъстояние и развитието на общността.

Хората на SiteGround в подкрепа на общността

Нашият екип винаги е бил воден от потребност да подкрепя своята общност.

През 2023 г. доброволствахме близо 2000 часа, посвещавайки от личното си време и умения за различни обществени каузи. Чистихме, спортувахме в благотворителни маратони и футболни турнири, подкрепихме образователни програми за деца и други. Тези усилия направиха осезаема разлика в живота на нуждаещи се хора и ние се чувствахме горди, че допринесохме за това.

За нашата щедрост…

Страстта, с която нашият екип подкрепя социални каузи, е вдъхновение за това мениджмънтът на компанията също да бъде активен и ангажиран. През 2023 г. ръководството на SiteGround дари близо 1 милион лева за КСО инициативи. Тези средства бяха използвани за подкрепа на каузи, които са в съответствие с нашите основни ценности, като опазване на околната среда, образование и развитие на общността. Ще се върнем накратко само към някои от тях, които вярваме, че в най-голяма степен помогнаха за благосъстоянието на нашето общество, околна среда и образование през изминалата година:

Партньорство за иновации в планинското спасяване

Като SiteGround-ers ние винаги търсим новаторски начини за това да подобрим нещо и да допринесем за неговото развитие. През 2023 г., за да надградим предишната ни подкрепа за Българската планинска спасителна служба, дарихме високотехнологични спасителни дронове за операции по търсене и спасяване на хора в труднодостъпни местности. Тази иновативна технология помага за подобряване на ефективността на търсенето и времето за спасяване на хора в планината.

Специализираните дронове са оборудвани с термовизионни камери, усъвършенствано увеличение и първокласни характеристики за прецизно търсене и спасяване на туристи в беда. Четирите устройства покриват територията на основните и най-натоварени планински вериги у нас – Южната част на Стара планина, Рила, както и Югозападен Пирин, Славянка и Беласица, които са предпочитани дестинации за планински туризъм. През 2023 г. смелият екип на планинските спасители е помогнал на повече от 2500 души и провел близо 170 спасителни операции във високата планина.

Щастливи сме да направим отговорната работа на планинските спасители по-безопасна, по-ефективна и удобна. Ако обичате да прекарвате времето си в планината, като много хора от екипа на SiteGround, не пропускайте да разгледате и изтеглите на телефона си нашето ръководство за планинска безопасност, което може да помогне на всеки да се подготви за своя преход.

Think Pink за важна кауза

По време на месеца за борба с рака на гърдата (октомври, 2023 г.) стартирахме тематична кампания за набиране на средства в розово. Обединихме усилия с Фондация “Една от 8” за тази инициатива, която може да промени животи. Нашата кампания насърчи жените да си запишат медицински преглед и всички хора да разпространяват посланието #ThinkPink. За всяко споделяне в социалните мрежи дарихме 10 лева на Фондация „Една от 8“. Нашият образователен пост за рака на гърдата беше споделен над 1085 пъти в социалните мрежи, надминавайки както нашите очаквания, така и тези на фондацията. Дарихме 10 850 лева на Фондация „Една от 8“ за профилактични прегледи и ранна диагностика на рак на гърдата. Надяваме се, че фактът, че кампанията събра толкова голям интерес и достигна до толкова много хора, означава, че сме оказали още по-голямо въздействие, повишавайки осведомеността и поощрявайки превантивни действия.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …
Бинго за Деня на Земята: Забавен начин да помогнем

За да отпразнуваме Деня на Земята, организирахме увлекателно бинго предизвикателство. Това беше уникален начин да насърчим нашите колеги да възприемат екологични навици и да научат повече за опазването на околната среда. Предизвикателството беше не само забавно, но и доведе до положителен отзвук в цялата компания. 41% от всички участници попълниха пълна линия в Бинго предизвикателството за Деня на Земята, 11% от участниците попълниха цялата Бинго карта. Нашата надежда на вътрешната кампания за Бинго за деня на Земята беше да постигнем значимо въздействие в ежедневието на нашите колеги. Но се радваме, че в допълнение получихме и външно признание и бяхме отличени с първа награда в категорията „Зелена вътрешна комуникационна кампания“ на реномираните награди „Най-зелените компании в България“.

Коледна дарителска инициатива и коледен базар

През декември невероятната щедрост на нашите хора ни помогна да съберем цели 10 900 лева по време на коледната ни благотворителна кампания в подкрепа на Детска къща към фондация „За Нашите Деца“, създавайки топла семейна среда за децата, живеещи там. За да удвои въздействието на добротата на нашите служители, SiteGround щедро се погрижи да удвои нашите дарения, така че крайната дарена сума е 21 800 лева!

Традиционният ни коледен благотворителен базар подкрепи 5 различни неправителствени организации и техните каузи и събра близо 10 000 лв. за „Оле мале” и „С усмивка за теб” – майки и приятели на деца с увреждания, „СПХУ Пловдив” – хора с увреждания, „Работилница за сувенири и култура” – хора от уязвими групи, „Българско дружество за защита на птиците” – опазване на птиците и околната среда, „Сръчковците” – център за настаняване от семеен тип в Самоков.

Нашите усилия в социалната сфера не са само на думи; те отразяват нашите основни ценности и желанието ни да оказваме положително влияние върху света, превръщайки се в пример за това как бизнесът може да използва ресурсите, за позитивна промяна.