+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

68-35 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Sirma Venture Lab 2.0 с нови възможности за стартиращите бизнеси

*Текстът е предоставен от Sirma

За втора поредна година, Сирма и фондът за рисков капитал Innovation Capital, търсят перспективни технологични стартъпи, готови да реализират своите идеи.

Технологични иноватори от България и Балканския полуостров, развиващи се в областта на изкуствения интелект, роботиката и автономните летателни устройства, могат да кандидатстват за второто издание на инкубационната програма до 30-ти септември.

След успешното първо издание на стартъп инкубатура през 2022, в което бяха отличени две компании финалистки, Сирма и Innovation Capital продължават своето партньорство в Sirma Venture Lab 2.0. Като утвърден регионален лидер Innovation Capital ще играе активна роля в процеса по избор на подходящи кандидати, докато Сирма, в позицията си на технологична компания с богат опит в разработването на приложения и решения в областта на изкуствения интелект, ще подкрепя техническата и бизнес реализация на проектите.

„Сирма винаги е заявявала интерес за инвестиции в перспективни компании, които показват иновационен потенциал и умения за бизнес растеж,“ споделя Йордан Недев, Финансов директор на Сирма Груп Холдинг АД. Той допълва, че размерът на финансирането, с което Сирма би участвала, е до 400 000 евро.

Ангел Ангелов, Програмен директор в Innovation Capital споделя, че „Има много примери за финансирани компании, които за по-малко от една година стигат от нула до 1 млн. лева оборот, както и такива, които все още не са започнали да правят приходи, но имат голям потенциал. Фондът e на пазара от близо четири години и има поглед и влияние върху динамиката в развитието на стартъп екосистемата и сме наясно, че различните индустрии и иновативни приложения, имат различен жизнен цикъл на развитие, различна скорост на достигане до MVP“.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …

Колаборацията между двете организации в посока менторска и финансова помощ ще подпомогне реализирането на иновативните идеи на стартиращите компани и във второто издание на Sirma Venture Lab. Сред менторите на технологичните ентусиасти ще бъдат опитни лидери, визионери и мениджъри, а основните двигатели зад инкубационната програма отново са Момчил Зарев, Изпълнителен директор на Сирма Солюшънс АД и Йордан Недев, Финансов директор на СГХ АД.

Избраните финалисти в програмата ще бъдат подпомагани в реализирането на идеите си от специализаран екип от професионалисти на Сирма, ръководени от главния технически директор на компанията, Тихомир Тотев. Освен с опит и препоръки, свързани с технологичния аспект на създаването на висококачествен продукт, Тихомир и екипът му ще помагат на стартъпите да изградят своя MVP и да валидират потенциала за пазарен пробив. Нещо повече, предприемачите ще имат възможността да видят своите продукти, приложени на практика чрез широката гама от технологии на Сирма.

С богатия си опит в областта на бизнес консултациите, менторите на Innovation Capital Ангел Ангелов, Програмен директор и Явор Гочев, Програмен мениджър, ще помагат в посока развитие на устойчив бизнес модел, начин на работа в екосистемата, както и с въпроси, свързани със счетоводството и законодателството.

Ако си основател на стартиращ бизнес или предприемач, не се колебай да кандидатстваш за второто издание на Sirma Venture Lab. Етапите и датите са следните:

  1. Краен срок за кандидатстване – 30 септември 2023
  2. Селекция/Презентации на допуснатите участници – 1 до 15 октомври 2023
  3. Представяне на финалистите – 19 октомври 2023