+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

77+31 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Културата на непрекъснато учене като основен принцип на работа

*Текстът е предоставен от Sirma

Навлизането на изкуствения интелект в ежедневието ни и развитието на новите технологии, все повече налага тренда на непрекъснато усъвършенстване и актуализиране на уменията на специалистите в IT сферата. Компаниите, които приоритизират това и насърчават културата на растеж чрез вътрешни обучения и курсове, печелят конкурентно предимство на пазара. Дългогодишната практика на Сирма точно в тази посока, демонстрира иновативното отношение на организацията към бързо променящата се бизнес среда.

В Сирма не се ограничават в работата с конкретна технология, компанията е гъвкава и избира този технологичен стек, който позволява реализирането на даден проект по най-подходящия начин. Екипите им се стремят да интегрират най-новите технологии и да са винаги в крак с последните нововъведения и достижения на софтуерното инженерство. Това е и една от причините компанията ежегодно да залага образователна стратегия, изпълнена с разнообразни вътрешни активности и инициативи, насочени към повишаването на компетенциите на R&D и оперативните ѝ екипи.

Тихомир Тотев, Технически директор

Търсенето на таланти с разнообразен опит е един от основните ни приоритети. От професионалисти с богато портфолио и многогодишен опит в сферата до амбицирани млади хора с хъс и желание за развитие, стараем се да поддържаме многообразието от профили в компанията, защото това носи положителни резултати както за бизнеса, така и за организационната ни култура. Ние от своя страна сме отговорни към насърчаване на тяхното развитие и придобиване на нови компетенции, затова и даваме много възможности за вътрешно развитие на нашите служители.” споделя Тихомир Тотев, технически директор в Сирма.

Актуализиране на технически умения, развиване на лидерски качества и насърчаване на иновациите, всяка седмица експерти от екипа по “Обучения и развитие”, част от Sirma Academy, организират присъствени и виртуални лекции с цел развитие на таланта. Освен това, независимо от възрастта, стажа или експертизата на служителя, всеки има делегиран годишен бюджет, с който може да избере обучение, курс или сертификат, които биха били от полза в професионалното му развитие. По този начин в Сирма налагат културата на непрекъснато учене като основен принцип на работа.

Ален Паунов, ръководител на Sirma Academy

Опитът ни е доказал, че инвестицията в развитието на таланта е изключително важна стъпка за растежа на бранда Сирма. Това е и причината непрестанно да работим върху създаването на иновативни алтернативни практики, с които да подпомагаме израстването на своите служители. Вярваме, че разработените ни образователни модели, които вече няколко години диктуват стратегията ни в тази посока, изграждат екипи от добре подготвени професионалисти.” допълва Ален Паунов, ръководител на Sirma Academy.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …

Инвестицията в таланта несъмнено е стратегическо действие, което се отплаща многократно. От по-квалифициран екип, до повишаване на ангажираността, компаниите, които приоритизират развитието на своите служители, винаги ще бъдат в по-добра позиция да се справят с предизвикателствата на съвременния бизнес и да постигнат дългосрочен успех.

Със своите 31 години в бизнеса, Сирма многократно са доказали, че основната съставка на дългосрочния просперитет е постоянното усъвършенстване. Създаването на иновативни технологични продукти, употребата на последно поколение технологии, инвестицията в таланта, ясната визия и мисия са сред факторите допринесли за успеха на най-големия български софтуерен холдинг.

За да следите всичко ново около Сирма, последвайте профилите ѝ в социалните мрежи или разгледайте актуалните ѝ отворени позиции в кариерния ѝ сайт.

Website: https://careers.sirma.com/
Facebook: https://www.facebook.com/SirmaCareers
Instagram: https://www.instagram.com/sirmacareers/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/sirma-careers/