+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

68-35 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Горещото лято на 2024 – попътен вятър в платната и успешен курс към нови придобивания за Сирма 

© Текстът е предоставен от Sirma

Значими събития през 2024 г.

За Сирма годината започна не просто силно, а с рязко ускорение. В ход е обединяване на дъщерните компании под единни бранд и структура. С този процес на консолидация компанията цели обединяване на интелектуалната собственост, оперативните и финансови дейности в различните дружества от групата. През втората половина на 2024 г. предстои вливането на всички дъщерни дружества, които се занимават с IT услуги, в Сирма Груп Холдинг (СГХ). С това процесът на консолидация на Сирма ще бъде завършен. 

Условия за растеж 

Амбициите на Сирма са да расте и чрез придобивания на подходящи външни технологични компании. Съвсем наскоро обявиха придобиването на мажоритарен пакет от румънската Roweb Development, като с това ще добавят над 110 висококвалифицирани ИТ специалисти към екипите си.

Компанията предлага широк спектър от услуги по уеб и мобилна разработка със силен фокус върху финансовия сектор, търговията с недвижими имоти, човешките ресурси и туризма. С него не само ще разширят екипа си от опитни специалисти и ще увеличат приходите си от продажби в Румъния и други страни, а и ще добавят към портфолиото на Сирма Груп нови услуги и продукти. В допълнение към румънската инвестиция следващото потенциално придобиване се очаква да бъде от Скандинавския регион. Сирма вече е започнала дю дилижънс процедура. 

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …

Бъдещи планове 

Сирма е сред малкото технологични компании в България, които продължиха да наемат хора през последната година, макар и с малко по-бавно темпо. Екипът им се увеличава, географското им присъствие расте, както и портфолиото от услуги, и обслужвани индустрии и специализации. Това повишава и възможностите на технологичните специалисти да имат интересни и предизвикателни технологични кариери. Амбициите са големи – първо да достигнат 100 милиона лева приходи тази година и да пораснат допълнително, през следващата, чрез бъдещи придобивания. Голямата им дългосрочна цел е листване на световната технологична борса NASDAQ.

Explore more

Виж
Cucumber обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
RTOS обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
GitLab обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Amazon DynamoDB обявите
Събрани на едно място
Right Arrow