+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

114-28 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Сирма на 32 с амбициозни планове за бизнес растеж и пазарна експанзия

© Текстът е предоставен от Sirma
За компанията

В исторически план, от самото си създаване, Сирма се фокусира върху развиване на високотехнологични иновативни софтуерни решения, услуги и продукти. През тези повече от три десетилетия, Сирма се утвърди като водещ технологичен партньор и разработчик в някои от най-динамичните икономически сектори: финанси, опаковъчна индустрия, здравеопазване и науки за живота, логистика и транспорт, хотелиерство и електронна търговия. Извън вертикалното профилиране по индустрии, основните хоризонтални специализации са в сферата на изкуствения интелект и управлението на знания, IT консултации, системна интеграция, киберсигурност и облачни услуги. През месец април Сирма отпразнува 32-ри рожден ден със събития във всички офиси.

Бъдещи планове

Въпреки неблагоприятните външни обстоятелства в световен план (войните, икономически турбуленции, високите лихвени проценти), Сирма стартира 2024 г. доста силно, с нови клиенти и добро количество нови възможности. Компанията е последователна и изпълнява амбициозна програма за международна експанзия. През 2024 г. извършва мащабно корпоративно преструктуриране, свързано с изпълнение на стратегията ѝ за вертикализация и консолидиране на компаниите. Успоредно с корпоративното преструктуриране текат интензивни процеси за придобиване на нови компании. Целта е Сирма да бъде утвърдена като силна регионална IT компания с офиси на един от най-атрактивните в света пазари за IT таланти – Югоизточна Европа. Компанията събира специалисти в този регион и предлага IT ресурси и услуги на стратегическите си партньори в САЩ, Западна Европа, Скандинавските държави, DACH, и т.н.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …
Ролята на изкуствения интелект

Компанията е фокусирана върху изкуствения интелект, като предлага решения, базирани на технологията в различните сектори, в които оперира. ИИ присъства във всички решения – дали ще бъде виртуален асистент или ще изпълнява сложни оптимизационни задачи. В Сирма отчитат, че в момента най-отворена към LLM е финансовата индустрия. Дигитализацията на сектора е основната движеща сила и всички представители – банки, застрахователни и финтех компании търсят вграждане на ИИ решения към техните продукти и услуги. За банките и финансовите институции Сирма са разработили няколко решения: AI асистенти за връзка с клиентите, системи за анализ на данни, сложни миграционни процеси и обновяване на основни банкови системи, разработка на системи за вътрешни правила и процеси за по-ефективна работа на бек офиса, мобилно банкиране и т.н. Другите области, в които се забелязва търсене и Сирма предлага иновативни решения са здравеопазване, киберсигурност и онлайн търговията.

Explore more

Виж
Visualforce обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
TeamCity обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
WordPress обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Azure Synapse Analytics обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Работодателската марка Сирма

Професионализмът е качеството, което най-много се цени в компанията. С разрастването ѝ все по-голямо значение придобиват процесите, структурата, ефективната организация. От няколко години интензивно се развива работодателската марка Сирма, която има цялостна стратегия за набиране, обучение и развитие на IT таланти. Неслучайно компанията има дългогодишни клиенти, които ѝ се доверяват. Сирма е известна и с дългогодишната си практика в инвестицията в образователните инициативи.

Обучителната програма Sirma Academy е създадена за хора без или с минимален опит в света на IT технологиите, и се фокусира върху развитието на таланти и предоставянето на практически и теоретични знания. Идеята зад академията на Сирма е, че всеки успешно завършил ще може не само да пише код, а и да разрешава проблеми, разбирайки концепциите „как“ и „защо“. Освен с грижа за създаването на IT таланти, компанията инвестира и предлага платени стажантски програми за хора с добра теоретична подготовка и завършено образование в направление компютърно и софтуерно инженерство.

За да следите всичко ново около Сирма, последвайте профилите ѝ в социалните мрежи или разгледайте актуалните ѝ отворени позиции в кариерния ѝ сайт.

Website Facebook Instagram LinkedIn Tik-Tok