+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

100-6 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Сирма Груп на 31 години: Силата на дисциплинирания иновативен растеж

*Текстът е предоставен от Sirma

Българската софтуерна група Сирма навърши тридесет и една години от своето създаване. Фокусирайки се още в началото върху развитието на технологии с изкуствен интелект, брандът Сирма става разпознаваем в цял свят и лидер в някои от най-перспективните направления в софтуерната индустрия. Сред най-значимите постижения на групата е доказателството, че реализацията на успешен бизнес на световно ниво от България е възможно.

Компаниите, част от Сирма Груп Холдинг, създават високотехнологични иновативни решения, услуги и продукти в едни от най-динамичните стратегически вертикали: финансов сектор, производство на опаковки, здравеопазване и науки за живота, логистика и транспорт, хотелиерство и електронна търговия. Основните хоризонтални специализации на холдинга са в сферата на изкуствения интелект и управлението на знания, IT консултации и системна интеграция.

Със своите 31 години в бизнеса, Сирма Груп многократно са доказали, че основната съставка на дългосрочния просперитет е постоянното усъвършенстване. Създаването на иновативни технологични продукти, употребата на последно поколение технологии, инвестицията в младите таланти, ясната визия и мисия са сред факторите допринесли за успеха на най-големия български софтуерен холдинг.

Зад насърчаването на култура на иновациите и прилагането на структуриран подход за реализиране на нови идеи стои силният лидерски екип в Сирма. За толкова години в сферата те продължават да вдъхновяват и насочват служителите да мислят творчески, да бъдат любопитни и да предизвикват статуквото.

Ежеседмични вътрешни инициативи, академия за хора с малко или без никакъв опит в IT сферата, непрекъснати възможности за кариерно развитие – животът в Сирма е динамичен и разнообразен, в непрекъснато търсене на таланти. Инвестицията в таланта е насочена към всеки, независимо от възрастта, стажа или експертизата на служителя, всеки има делегиран годишен бюджет, с който може да избере обучение, курс или сертификат, които биха били от полза в професионалното му развитие.

Компанията инвестира в добрите идеи на служителите си, като по този начин са създали няколко успешни решения, които и до днес са лидери в направленията си. Включването на млади таланти в стратегическите екипи на Сирма е също част от процеса по поддържане на младежкия и иновативен дух на компанията.

Така, заедно с фонда “Innovation Capital”, дават началото на стартъп инкубатор, в който осигуряват менторство, финансиране, подкрепа в областта на маркетинга и продажбите, както и разработка на R&D идеи за всички – от служителите в компанията до всеки технологичен ентусиаст.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Дългосрочният ангажимент към иновациите означава, че за да бъдат успешни, те често изискват продължителни усилия. Една компания трябва да се ангажира с иновациите и да бъде готова да инвестира времето и ресурсите, необходими за осъществяване на идеите си, докрай.

Забележим скок в тази посока са последните проекти, по които работят част от екипите на Сирма. Създаване на иновативни решения във финансовия сектор, като разработване на чат бот с изкуствен интелект за разговори от следващо поколение, модернизация и дигитализация на основни банкови системи, внедряване на no-code системи за дигитализация в застрахователния сектор, умни портфейли и решения, базирани на отворено банкиране, интеграционни услуги, свързани с невидимото банкиране и др.

Изключителни са постиженията на компанията и в здравния сектор. Сирма е сред световните лидери за разработка на софтуер за управление на диабетни и хронични състояния, дистанционен мониторинг на пациенти, водене на дигитално здравно досие и борбата с антибиотичната резистентност са част от портфолиото на компанията.

Сирма смело могат да се похвалят и с постижения в автомобилния сектор, където разработват софтуер за управление на електрически автомобили, сложни аналитични системи, които подпомагат продажбата на автомобили и др.

Стремежът на компанията към иновации никога не е бил толкова важен, колкото сега. Да се задържиш на пазара 31 години и да си сред лидерите в IT сектора е основната причина в Сирма да изпреварват кривата, да придобиват нови компании, да разработват приложения, базирани на изкуствен интелект, да приемат промените, да поемат умерени рискове и да се усъвършенстват непрекъснато.

За да следите всичко ново около Сирма, последвайте профилите ѝ в социалните мрежи или разгледайте актуалните ѝ отворени позиции в кариерния ѝ сайт.

Website: https://careers.sirma.com/
Facebook: https://www.facebook.com/SirmaCareers
Instagram: https://www.instagram.com/sirmacareers/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/sirma-careers/