+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

101+53 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Sigma Software стартира трансевропейски хакатон „Hack For Peace“

*Текстът е предоставен от Sigma Software

Хакатонът ще обедини разработчици и експерти от България, Великобритания, Швеция, Португалия, Полша и Украйна

КИЕВ, 6 октомври 2022 г. — Шведско-украинската IT компания Sigma Software Group, заедно с Tech Nation UK и House of Europe, ще бъде домакин на трансевропейския хакатон „Hack for Peace“ за изграждане на технологични решения за решаване на военни проблеми. Организаторите приветстват амбициозни новаци, напреднали програмисти, професионални предприемачи, ментори, инвеститори и всички други, които желаят да създадат иновативни продукти, за да осигурят мира на целия континент.

Трима победители ще имат възможност да реализират своите идеи и да изградят продукти с насоки от инвеститори и ментори.

Защо това е важно

Непровокираната руска агресия срещу мирната и независима страна на Украйна показва, че днес никой не трябва да се чувства в безопасност. Има обаче начини да сте по-добре подготвени дори за най-немислимите събития.

Най-голямата война на европейска земя вече се води със стотици самолети, които заливат небето, и хиляди танкове, които заливат украинската земя. Заплахата от трета световна война е по-реална от всякога.

Ето защо днес предприятията създават и актуализират своите планове за действие в извънредни ситуации, а правителствата търсят начини да бъдат добре подготвени за такива заплахи. Въпреки това, много граждани често не знаят какво да очакват и какво да правят, за да останат в безопасност. Технологичните продукти и иновативните решения могат да помогнат за решаването на проблемите, свързани с войната.

Формат и детайли

Събитието ще се проведе на 21-23 октомври в шест държави — България, Украйна, Великобритания, Швеция, Полша и Португалия. Участниците ще се събират офлайн на различни местоположения, но ще бъдат свързани едни с други чрез телеконферентна връзка. По този начин те ще могат да обменят идеи и на живо и в различни страни.

Хакатонът ще включва четири теми — киберсигурност, информационна хигиена и медийни войни; психично здраве; образование на децата; логистика по отношение на войната.

Hack for Peace ще даде възможност на тези, които искат да окажат влияние и да допринесат за създаването на антивоенни технологични продукти. Участниците могат да очакват вълнуващ уикенд, изпълнен с учене, забавление и здравословна доза конкуренция — подхранвана от мощна менторска подкрепа.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …

Входът е свободен. Всеки може да кандидатства индивидуално или с екип. Организаторите ще дадат предимство на участниците с готови идеи. Крайният срок за регистрация като участник или като ментор е 10 октомври.

За повече информация, посетете уебсайта.

Няколко думи от организаторите

Говорейки за предстоящия хакатон, Валери Красовски, главен изпълнителен директор и съосновател на Sigma Software Group заяви:“Нашата компания отново допринася за развитието на технологичната екосистема. Hack for Peace е уникален трансевропейски проект, който ще събере разработчици, продуктови мениджъри, основатели на стартиращи компании и инвеститори, за да създадат променящи живота решения, за да направят света по-добро и по-безопасно място. Освен това ще поканим инвеститори и ментори, които ще насочат екипите в правилната посока, където ще могат да получат финансова подкрепа, за да пуснат своите продукти.“

Ръководителят на проекта Александра Говоруха добавя: „Вярваме, че съвместните усилия на участниците в Hack for Peace от всички шест страни ще донесат нови страхотни антивоенни технологични решения в Европа. Ще обединим различни преживявания, бизнес култури и способности на една платформа”.

Партньори са Startup Poland, Startup Portugal, Founder Institute, Startup Grind Nordics, LACS, Nutty Ventures AB, SID Venture Partners, Sigma Software Labs, Sigma Software University, Tech Ukraine, SpeedUp Group, Blue Lake, Techfugees, Startup Lisboa, TechUkraine, GDI Hub, Invest in Poznan, Tack Tech Ukraina, Polish-Ukrainian Startup Bridge, Impact Hub Stockholm, Linköping Science Park, Microsoft Portugal, и Insiders Network.

Правителствената подкрепа се предоставя от: Украинския фонд за стартиращи проекти, Министерството на цифровата трансформация на Украйна, Посолството на Швеция в Полша, Посолството на Украйна в Обединеното кралство и Посолството на Украйна в Швеция.

За повече информация, моля свържете се с:
Ден Смирнов
Sigma Software Group
Имейл: [email protected]

За Sigma Software Group
Sigma Software е шведско-украинска IT компания, предлагаща 100+ възможности за дистанционна работа по целия свят! Наши клиенти са световноизвестни компании като AstraZeneca, Scania, SAS, Fortum, DanAds, Viaplay и др. Ние създаваме най-добрите в класа си технологични решения и интегрираме 20+ съществуващи продукта от нашето портфолио. Ние помагаме на предприятията да дигитализират бизнеса си и подкрепяме стартиращите фирми в техния растеж. В Sigma Software получавате гъвкав график, култура на професионален растеж и развитие, силен международен екип, световноизвестни клиенти, работещи в 10+ бизнес домейна, разнообразие от технологии и отговорен работодател. Присъединете се към нас в България, Полша, Унгария, Румъния, Испания, Португалия, Швеция, Латинска Америка и дистанционно от всяка точка на света.