+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

113+54 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Как се разви благотворителната програма на Questers през 2023 г.?

© Текстът е предоставен от Questers

Бизнес моделите през последните години се трансформират и финансовите резултати отдавна не са основен фокус на компаниите. В България се наблюдава значителен ръст на корпоративни инициативи за популяризиране на социалната отговорност в обществото. Според анализа на Българския дарителски форум от 2022 г., бизнесът подхожда все по-систематично и се ангажира все по-активно към благотворителността, като ключова роля играят служителите на компаниите.

Сред добрите примери се нарежда и благотворителната програма на Questers. От нейното създаване преди повече от 15 години до сега, тя е насочена към подобряване и модернизиране на българското образование, както и към насърчаването на алтернативните форми на обучение в страната. Основната цел, която си поставя технологичната компания, е да съдейства на младите хора да бъдат добре подготвени за пазара на труда, както и за успешната им професионална реализация в зряла възраст. Успехът на програмата се дължи на ангажираността на служителите на Questers, които целогодишно участват с парични и/или предметни дарения, предлагат каузи и се включват като доброволци в различни инициативи.

През 2023 г. Questers успя да разшири обхвата на своята програма, привличайки нови партньори и ангажирайки повече служители. Компанията събра общата сума от 46 471 лв., като по-голямата част от нея – 33 760 лв., беше дарена от служителите, удвоена от Questers и след това насочена към различни образователни инициативи. Също така, чрез други кампании, технологичният парк събра и предостави допълнителни 12 711 лв. за други социални каузи.

Някои от подкрепените образователни организации през 2023 г. са:

Училищната „Телерик“ академия – най-голямата инициатива за безплатно IT образование за деца в България. За 2023 г. чрез финансово дарение в размер на 14 000 лв. Questers покри образователните дейности на две академии за учебната 2023/2024 г. в градовете Монтана и Севлиево, които осигуриха дигитално образование на 37 деца.

“Заедно в час” – организация, която работи за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всяко дете в страната. През 2023 г. технологичният хъб дари 7 500 лв., които ще бъдат усвоени в подкрепа на мисията им.

“Образование без раници” – организация с нестопанска цел, която подпомага дигитализацията на българското училищно образование. За да помогне мисията им да създадат повече висококачествени учебни материали и дигитални инструменти за учителите и учениците в България, Questers дари 4 000 лв.

Сдружение на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) – организация, която работи за осигуряване на подходящи процеси за обучение на изявени ученици в областта на астрономията, биологията, информатиката, математиката, лингвистиката, химията и физиката. През 2023 г. компанията дари 4 000 лв., за да подкрепи младите таланти в страната.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …

Детайлна информация за дарителската програма на Questers и всички подкрепени инициативи можете да откриете тук.

Последвайте страниците на Questers в социалните мрежи, за да следите всичко най-актуално или разгледайте отворени позиции тук.

Website: https://www.questers.com/
Facebook: https://www.facebook.com/questersgroup
Instagram: https://www.instagram.com/questers.bulgaria/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/questers/
Х: https://twitter.com/questersgroup

Explore more

Виж
Selenium обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Redux обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Microservices обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Spring обявите
Събрани на едно място
Right Arrow