+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

92-9 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Използването на “CompletableFuture” в Java – поглед към асинхронното програмиране

Текстът е предоставен от Questers

Знаете ли какво представлява класът „CompletableFuture“ в Java и кога е въведен? А знаете ли какви са неговите възможности? Иван Михов, Senior Java Engineer от екипа на News UK в Questers, има отговор на тези и още много други въпроси. На 16 април от 18:30 часа той ще представи задълбочена техническа презентация, която има за цел да разгледа използването на „CompletableFuturе“, демонстрирайки възможностите и най-добрите практики за неговото използване.

Какво трябва да знаем за събитието?

Презентацията ще бъде разделена на три части, първата от които ще постави акцент както върху теоретичното разбиране, така и върху практическото приложение на „CompletableFuture“. Ще бъде разгледана ролята на класа в асинхронното програмиране в Java и ще бъде направен преглед на предходните подходи (напр. „Future“ и „Callable“).

Във втората част, Иван ще запознае присъстващите с начините за създаване на „CompletableFuture“. Ще демонстрира употребата на „runAsync“, „supplyAsync“, както и стратегии за комбиниране на асинхронни операции.

Накрая гостите ще имат възможността да разберат повече за предизвикателствата, които могат да срещнат софтуерните разработчици при работата с „CompletableFuture“ и ще получат практични съвети как да ги преодолеят. Също така, ще бъдат обсъдени ключови методи и инструменти за идентификация и отстраняване на проблеми в асинхронния код.

Събитието ще завърши с отворена дискусия и време за въпроси, които ще дадат възможност на всеки да сподели идеи и опит.

Регистрацията е безплатна, но задължителна: https://bit.ly/3UcSrZj

Кой е лекторът?

Иван Михов е Senior Java Engineer в News UK, чийто екип в България се развива с помощта на Questers вече 5 години (и към този момент наброява 88 души). Иван има богат опит в динамична международна среда, където е консултирал клиенти и е изграждал множество мащабни софтуерни системи. Той е професионалист, запален по разработването на приложения и постоянно търси нови начини за подобрение на технологичните си умения.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …
За технологичните събития на Questers

Подобряването на IT средата в България е важен приоритет за Questers. Затова заедно с партньори, служители и представители на различни IT общества, компанията регулярно организира безплатни технически и нетехнически семинари, лекции или уъркшопи за споделяне на опит. Те са насочени към подобряване на техническите познания на хората в и извън Questers. Всеки жаден за знания е добре дошъл да се присъедини и да даде своя принос.

Можете да се абонирате за бюлетина за събития на Questers и да получавате информация за всички актуални инициативи от тук.

Explore more

Виж
Talend обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
MaterialUI обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Kibana обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
PixiJS обявите
Събрани на едно място
Right Arrow