+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

94-29 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Райна Пехливанска от People and Places: IT сферата предизвиква с динамика и разнообразие

*Текстът е предоставен от People and Places

В това интервю ви запознаваме с Райна Пехливанска, мениджър Подбор и консултиране, People and Places, Your Preferred IT Recruitment Partner.

Разкажете малко повече за People and Places и за ролята си компанията?
Райна Пехливанска

Реорle and Places Ltd. e агенция за подбор и консултиране на IT професионалисти. На пазара сме от няколко години и имаме над 300 успешни назначения, най-вече на опитни професионалисти в продуктови и аутсорсинг компании.

Работим по роли като Full-stack, Back-end, Front-end, Software Architect, Team Lead, QA, DevOps, Mobile Developer, Data Engineer, с различни технически стакове, сред които Java, Javascript, iOS, Android, Python, .Net, PHP и други.

В момента съм старши бизнес партньор и мениджър на екип от страхотни професионалисти, които се занимават с набиране, подбор и консултиране на IT специалисти. Имам повече от 10 години опит в областта на Човешки ресурси, свързан с подбор, развитие на работодателска марка, ангажираност на служителите, обучение и развитие. Магистър съм по „Бизнес администрация – развитие на човешките ресурси“, докторант в програма „Стопанско управление“ в СУ “Св. Климент Охридски“ и сертифициран кариерен консултант от National Board for Certified Counselors (NBCC).

IT подборът е сферата, която ме предизвиква с динамиката и разнообразието си. Всеки ден е различен, а комуникацията с интелигентни професионалисти от този сектор, както и удовлетворението от това, че съм помогнала на кандидатите да открият най-подходящата за тях компания, ми дават енергия да върша с желание работата си.

С какви компании работи People and Places?

Наши клиенти са глобални продуктови и аутсорсинг компании, в сферата на модерните облачни технологии, блокчейн, фармацевтичния сектор, финтек, финанси, гейминг, онлайн търговия, образованието, IoT и др. Работим с големи международни компании и с по-малки такива, които предлагат конкурентни възнаграждения и отлични условия на работа, включително и възможност за работа от вкъщи – тенденция, която със сигурност ще се запази и занапред.

Отворени сме да разговаряме и с нови и бъдещи партньори, както и да ги консултираме.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …
Защо кандидатите да търсят нова работа с помощта на агенция като вашата?

В People and Places съдействаме на кандидатите с професионално консултиране относно тенденциите на пазара, позиционирането им спрямо опита и технологиите, с които са работили. Винаги първо провеждаме разговори с кандидатите, в които те ни разказват за опита и интересите си, за да може да ги насочим към най-подходящата за тях позиция и компания. Чрез нас те могат да получат допълнителна информация за процесите по кандидатстване във всяка компания, да съдействаме за по-бързи такива и да бъдат информирани на всеки един етап какво се случва с тяхната кандидатура.

Каква е добавената стойност за кандидатите заедно с People and Places?

Ние спестяваме време на кандидатите, като им помагаме да изберат най-подходящата компания и позиция за тях, изпращаме вместо тях кандидатурите им и те винаги получават обратна връзка от нас. Освен това, бихме могли да дадем полезни съвети как да подобрят автобиографията си и как да се представят по време на интервютата.

Как се развива пазарът в момента? Какви са Вашите впечатления?

IT пазарът е много динамичен в момента. От изключителна важност е скоростта на процесите по подбор, както и компаниите да са конкурентни в условията, които предлагат. Важни са и индивидуалният подход по време на интервютата и искреният интерес и уважение към кандидатите. Те избират своя работодател и според своите първи впечатления.

Какви препоръки и съвети бихте дали на кандидатите?

Да работят с нас, разбира се 😉 Освен това, аз лично се стремя да бъда открита и да изграждам взаимоотношения, базирани на доверие с кандидатите, защото знам, че смяната на работа не е решение, което се взима често или пък лесно, и затова е важно да им съдействам да направят информиран избор. Това е и точно един от съветите ми – когато искат да направят крачка към професионално развитие и промяна, да се опитат да съберат максимално информация за средата и условията на работа в компанията, в която отиват, защото възнаграждението е важно, но не е всичко.

Можете да откриете нашите обяви в Job Board-a на DEV.BG, а за повече информация можете да посетите уебсайта на People and Places, да се свържете с нас и да изпратите автобиография или запитване. Ще се радваме да ви съдействаме!