+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

70-34 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Какво е да си част от екипа на Paymenttools?

*Текстът е предоставен от REWE digital

Като старши софтуерен разработчик, Тина отговаря за проектирането, внедряването и тестването на решения за платежната платформа на Paymenttools.

Paymenttools предлага пълното портфолио за плащания за стационарна търговия на дребно и електронна търговия. С десет години опит в платежните транзакции в рамките на REWE Group те са на разположение на всички търговци на дребно като независим стартъп от 2021 г. Днес близо 100 служители работят, за да направят платежните транзакции на бъдещето по-прозрачни, сигурни и надеждни, и да предлагат на търговците стратегическо конкурентно предимство с иновативни услуги с добавена стойност.

Всеки ден срещате хора в офиса, Google Meet или в LinkedIn и си мислите: Кой, всъщност, е това? E, това е само една от причините, поради която искаме да ви представим хората, които правят Paymenttools това, което е: стартъп с душа.

Здравей, Тина. От кога работиш в Paymenttools и защо?

Работя в Paymenttools през последните осем месеца. Имам шест години опит в сферата на технологиите и обичам да работя във вълнуваща и иновативна среда, която да поддържа нещата интересни за мен. Paymenttools е компания, в която можете свободно да използвате авангардни технологии и да се възползвате от широки възможности за обучение в различни области, които ви интересуват. Също така наистина виждам, че работата ми оказва влияние тук и е страхотно да знаете, че можете да повлияете на успеха на компанията.

Коя област те вдъхновява най-много в инженерството?

Винаги съм имала страст към дизайна, което ме провокира да се занимавам с уеб разработка. Това ми позволява да вдъхна живот на дивелъпърските идеи. За мен е много възнаграждаващо да създавам неща, които са визуално привлекателни. Но уеб разработката не е само създаване на красив дизайн, но и създаване на интуитивно и ангажиращо потребителско изживяване, което улеснява потребителите да взаимодействат с нашето приложение, за да може то да бъде достъпно за всички. Това е област, която непрекъснато се развива, като през цялото време се появяват нови технологии, което я прави интересна и от техническа страна.

Когато погледнеш отстрани професионалната си кариера, къде смяташ наистина си допускала грешки?

Две неща ми идват наум. Първото е нетърпението – истината е, че изграждането на качествен софтуер отнема време. Същото важи и за изграждането на солидни знания и умения. Това не става за една нощ и трябва да сме постоянни. Друго нещо, е колко важни са уменията за управление на времето, особено сега, когато дистанционната работа стана толкова популярна. За мен лично е много важно да имам последователна рутина, но и да имам ясни граници. Когато работя дистанционно, може да бъде предизвикателство да отделя работата от личното време и трябваше да се науча да се придържам към тези граници, за да остана продуктивна през работния ден.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …
Какво ти харесва най-много в компанията и във вашия екип?

Наистина ми харесва колко тясна и взаимна е средата. Работя в сравнително малък екип – всеки глас се чува и всеки има влияние. Обичайно е да правите неща като програмиране по двойки, при което двама разработчици работят заедно върху една задача, което помага за изграждането на вашите технически умения и подобрява качеството на кода.

Върху кои теми според теб трябва да се съсредоточим повече?

Привличане на още опитни инженери, които да се присъединят към нас!

Какви са някои предубеждения, с които се сблъскват жените инженери?

Първо – че не е възможно жените инженери да се впишат в екипа, когато той е доминиран от мъже. Това може да доведе до чувство на изолация или изключване и може наистина да попречи на кариерното израстване. Друго предубеждение е липсата на технически умения. Това е много болезнено обвинение, което кара жените да се чувстват подценявани или пренебрегвани. Мисля, че образованието е важна стъпка към преодоляването на тези пристрастия.

Какъв съвет бихте дали на други млади жени, които се интересуват от тази сфера? Какви умения трябва да преследват?

Трябва да преследват страстта си! Вярвайте в себе си и не се оставяйте да се обезсърчавате само заради пола си. Изберете област, която ви вълнува най-много. По-лесно е да превъзхождате в нещо, което ви харесва. Придобийте знания, потърсете менторство и подкрепа от професионалисти около вас, не се страхувайте от нови предизвикателства и ще успеете.

Какви джаджи са необходими, за да оцелееш на работа?

Нека да видим какво има в чантата ми. Няколко монитора и слушалки са задължителни.