+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

101+58 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

MY Synergy: Как да се възползвате максимално от Microsoft Azure и Azure Virtual Desktop през 2023 г.?

На 6-ти, 9-ти и 13-ти декември MY Synergy ще поднесат още една здравословна порция уебинари с фокус повишаване на бизнес гъвкавостта и стабилността с помощта на решенията на Azure. Българската технологична компания, която специализира в подобряването на IT операциите в сферата на особено чувствителния сектор на здравеопазването, ще сподели съвети и примери от практиката как се диагностицира инфраструктура с толкова много лични данни, които трябва да си останат такива по юридически и етични причини; как да създадете ефективна disaster recovery архитектура, за да не губите ценна информация, и как да подсилите всичко това с Azure Virtual Desktop. Въведение по темата правим с Ростислав Русинов, Senior IT Consultant в MY Synergy, който ще видите и на трите уебинара заедно с Младен Георгиев, CTO на компанията.

Защо предпочитате да използвате Azure вместо други конкурентни решения?

Всяко бизнес начинание се нуждае от устойчивост, за да има предпоставки да се развива и да бъде конкурентоспособно. Услугите на Microsoft са сертифицирани и съответстват на голям брой от стандартите и законовите изисквания, валидни не само в Европа, но и в световен мащаб, а Azure предлага решения за disaster recovery с естествена интеграция на системите, което прави процеса по имплементирането им много бърз и лесен. Разнообразието от предлагани услуги е толкова голямо, че на практика не сме срещали бизнес нужда, която да не може да посрещне от наличните в Azure компоненти.

В практиката ни сме мигрирали редица компании към облака в Azure. Съвсем скоро прехвърлихме локалните услуги на наш клиент изцяло в облака, което му освободи не само хардуерен, но и финансов ресурс от оперативните разходи за поддръжка на компонентите на системите. В резултат компанията получи висока добавена стойност по отношение на сигурността си, както и гъвкавост при внедряването на нови услуги.

Кои са най-често срещаните ситуации, в които един бизнес губи данни, и какви превантивни мерки може да вземе, за да ги избегне?
Ростислав Русинов

Имейл кореспонденцията е една от основните плоскости на атака, използвайки социалното инженерство, което в световен мащаб допринася за изтичането на всякакъв вид данни. Друга основна заплаха са крипто вирусите, които също станаха често срещани. Въпреки това продължава да има компании, които търпят сериозни загуби на данни от тях. Разбира се, прилагането на качествена политика за създаване на резервни копия би спомогнало за минимизиране на последствията от загуба на информация. Ако погледнем по-глобално на непрекъсваемостта на бизнес процесите, терминът Disaster Recovery (DR) стана особено популярен след атентатите в САЩ преди две десетилетия. През годините този компонент изглеждаше немислим за повечето компании поради нуждата от високата капиталова инвестиция. Благодарение на облака днес тази услуга е достъпна и достижима за всички организации, независимо от мащаба им.

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …
Паралелно с тези атаки виртуалният десктоп набира все по-голяма популярност. За какви компании е най-подходящ?

Това е точно така, защото той и конкретно Azure Virtual Desktop (AVD) осигурява оптимално използване на компютърните ресурси, като същевременно решава предизвикателствата с използването на лични устройства в сигурна корпоративна среда. AVD предоставя изключителна гъвкавост при задоволяването на пикови бизнес нужди и е особено подходящ за компании със завишени изисквания към сигурността на данните или опериращи при ограничения от най-различни регулаторни норми. Услугата е много подходяща и за компании с неравномерно във времето натоварване на човешкия ресурс, които изпитват трудности с доставките на ново оборудване, активно ползват нашумелия в последните години home office или контактни центрове.

Какви са основните технически предизвикателства при имплементирането на AVD?

Най-голямото предизвикателство е да не се възползваш от множеството предимства, които предоставя услугата. Нашите клиенти най-често осигуряват на служителите си достъп до наследени приложения, при които липсва желаното ниво на сигурност. При миграцията на специфични услуги към облака, AVD е естественият ни избор, защото на практика услугата може да бъде разгърната за минути. Ето защо предстоящите уебинари биха били от интерес за широк кръг от IT специалисти, независимо в какъв сектор работят и дали се занимават с облачни услуги.

Участието в уебинарите е безплатно, като изисква предварителна регистрация:
· How to Elevate Your Business Agility and Resilience on Microsoft Azure – 6 декември 2022 г., 14:00-15:00 ч.
· How to Set up Your Azure Virtual Desktop in Minutes – 9 декември 2022 г., 11:00-12:00 ч.
· Achieve 26% More Cost-Effective Security Posture by Leveraging Cloud Intelligence – 13 декември 2022 г., 11:00-12:00 ч.