+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

108-42 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

Pre-Sales екипът в Milestone Systems: Катализатор за успешни партньорства и продажби

Текстът е предоставен от Milestone Systems

Ролята на Pre-sales екипа на Milestone Systems е ключова както за компанията, така и за клиентите ѝ. Екипът работи в тясно сътрудничество с клиентите и партньорите на Milestone, за да разбере нуждите им, както и предизвикателствата и целите на различните проекти. Заедно с това, Pre-sales екипът работи фокусирано върху персонализирани технически решения, като интегрира Milestone VMS (Video management system) с партньорски продукти, където е необходимо.

Екипът провежда продуктови демонстрации, с фокус върху доказани концепции и отстраняване на проблеми, както и предоставя техническа помощ преди, по време на и след покупката на софтуера. Освен това, ролята им предполага съвместна работа с колегите от Sales екипа в Milestone, което допринася за успешни продажби и организация на обучения за клиенти и партньори. С повече подробности разказват Малик Мулабегович (Presales мениджър), Симеон Петров (Solution инженер) и Максим Авдеенко (Solution инженер).

Какво прави ролята толкова важна за Milestone Systems?

Като Solution инженери за XProtect (видео мениджмънт софтуер на Майлстоун), ние работим с иновативни технологии и се намираме в челните редици на индустрията за видеонаблюдение. Справяме се с различни предизвикателства в сфери като търговия, здравеопазване, транспорт, банкиране и държавни институции, като предлагаме иновативни партньорски интеграции, както и решения, съобразени с нуждите на всеки клиент.

За да бъде възможно осъществяването на разнообразните ни проекти, нашата дейност изисква съвместна работа с екипи в Майлстоун, които разработват основния продукт, както и екипа, който създава поръчкови разработки. Този тип среда на сътрудничество между отделните екипи ни насърчава да се обучаваме и да израстваме професионално. През това сътрудничество ние често създаваме нови продуктови решения, които в крайна сметка стават част от нашето портфолио.

Симеон Петров, Solution инженер
Какво ви харесва в ролята? Кои аспекти на ролята намирате за най-приятни или възнаграждаващи?

Като Solution инженер имам възможността да подобрявам техническите си умения, да придобивам релевантни сертификати и да развивам лидерските си качества, което полага основите на моето кариерно развитие. Успявам системно да предоставям решения, които надминават очакванията на клиентите, което често ми печели признанието както на клиентите, така и на колегите. Най-голямото удовлетворение от работата ми идва, когато видя резултатите от моите усилия и влиянието им върху бизнеса на клиентите и успешното приключване на проектите, по които сме работили заедно.

Какви предизвикателства намирате за стимулиращи или мотивиращи?
Малик Мулабегович, Presales мениджър

Най-мотивиращите предизвикателства са създаването на иновативни решения, съобразени с уникалните нужди на нашите клиенти, особено когато се работи със сложни технически изисквания. Интегрирането на Milestone VMS с различни системи на трети страни като контрол на достъпа, анализи и IoT устройства поражда динамични предизвикателства, които изискват от мен да мисля outside the box и да прилагам креативни техники за решаване на проблеми.

Проектирането и внедряването на решения за видеонаблюдение за мащабни проекти ме прави още по-мотивиран. Това води до оптимизиране на производителността и управлението на ресурсите, като се гарантира , че нашите решения могат ефективно да обработват големи обеми от видео данни.

Днес те питаме…

Каква е основната причина да си търсиш нова работа?
Loading ... Loading …
С какви технологии и инструменти работите?

Екипът ни използва комбинация от хардуер, софтуер, протоколи и най-добрите практики в индустрията, за да изработва, внедрява и поддържа решения за видеонаблюдение, съобразени с нуждите на клиентите, като по този начин допринасяме за успеха на Майлстоун . Ключовите компоненти са XProtect видео платформени продукти, партньорски технологии като видео аналитики, LPR (license plate recognition), стабилна инфраструктура.

Как се осигурява успехът на един проект в Milestone Systems?
Максим Авдеенко, Solution инженер

Успехът на един проект зависи от предоставянето на ефективни решения, които удовлетворяват нуждите на клиентите. Това обикновено включва внедряване на Milestone VMS заедно със специфични интеграции или хардуер на трети страни, като камери, сензори и радари, пригодени да отговарят на изискванията на клиента.

Продуктите на Milestone VMS, по-специално XProtect, са известни със своята гъвкавост, което позволява на организациите да се адаптират към променящите се нужди и да разширяват своята инфраструктура за видеонаблюдение с разрастването на бизнеса си. Проектите ни се изготвят така, че да предоставят широкообхватни решения, с възможност за бъдещи разширения, особено в начинания като интелигентни градове (smart city).

Удовлетворението на клиента след въвеждането на продукта в употреба е от първостепенно значение. Solution инженерите гарантират, че внедрените решения отговарят или надхвърлят очакванията на клиентите, подсигурявайки високи нива на удовлетворение и лоялност. Доволните клиенти често препоръчват Milestone VMS решения на други, като по този начин допринасят за успеха на организацията.

Explore more

Виж
Jest обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Firebase обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
GitLab обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
MariaDB обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Кои са най-често срещаните предизвикателства, с които се сблъсквате при работа с клиенти?

Като Solution инженер, работещ с Milestone VMS, се сещам за доста предизвикателства. Те могат да варират, но обикновено се въртят около няколко ключови области. Разбирането на изискванията на клиента се откроява като едно от основните предизвикателства. Клиентите често имат комплексни нужди по отношение на системите си за видеонаблюдение, което налага задълбочено потапяне в спецификациите, за да изработим персонализирано техническо решение, което отговаря на всички изисквания.

Pre-sales екипът на Milestone Systems носи огромна отговорност за изпълнението на проектите на компанията. От консултирането на клиентите до самата интеграция на XProtect, екипът се грижи инсталацията на софтуерното решение да бъде завършено по възможно най-новите стандарти за ефективност и сигурност.