+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

73+36 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

MentorFit: Олимпийски игри на работното място

Текстът е предоставен от MentorMate

Интервю с Елица Димитрова, HR Lead в МенторМейт

Какво стои зад инициативата MentorFit?

Всички знаем колко е важно движението и спортът да присъстват в нашето ежедневие, за да се чувстваме добре както на работа, така и в личен план. Отговорност на всяка компания е да подпомага и насърчава служителите си да намират повече възможности за активен начин на живот.

Изключително много се гордеем, че в МенторМейт приемаме спорта като неизменна част от нашите усилия в посока здраве и wellness и за 9-та поредна година организираме нашата вътрешна инициатива – MentorFit.

MentorFit e 3-месечна програма, целяща да насочи вниманието на цялата организация върху ползите от здравословния начин на живот. Движението и спортът са в основата на програмата, а всяка година намираме различни начини, по които да ангажираме колегите. Например фокусът на миналогодишното ни издание беше спорт с кауза и имаше благотворителен характер. Тази година се вдъхновихме от предстоящите Олимпийски игри и решихме да посветим инициативата си на едно от най-чаканите събития в спортния свят. Колегите ни се борят в пет категории, а в края на съревнованието ще можем да отличим нашите златни, сребърни и бронзови медалисти, точно както са постъпвали с легендарните атлети още от древни времена.

Какви събития сте предвидили?

MentorFit кампанията стартира в началото на април, като открихме спортния сезон със здравословна закуска в офисите ни. През следващите два месеца сме подготвили много изненади за нашите колеги, а малка част от тях са уебинари за здравословен начин на живот, участия в маратони, тенис и футбол турнири.

В първите седмици на кампанията се включиха повече от 130 души от всички офиси на МенторМейт. Тъй като инициативата цели да достигне до всички колеги, тя е отворена за участие през целия период. Всеки има възможност да се включи в надпреварата в общо пет категории: бягане, колоездене, тренировки, направени крачки и промяна на тегло.

Днес те питаме…

Как предпочиташ да комуникираш с колегите си на работа?
Loading ... Loading …
Какво прави MentorFit толкова успешна инициатива?

Вече девета година има нестихващ интерес към програмата MentorFit, а онова, което я прави толкова успешна, е ангажираността на всички колеги. Независимо дали са начинаещи, или напреднали в даден спорт, всеки се стреми да участва активно, да споделя опита си и да мотивира останалите. Най-вдъхновяващо е да виждаш успехите и невероятните резултати на колегите си от всички страни.

За да улесним споделянето и отпразнуването на успехите, създадохме и вътрешно приложение, през което колегите да могат лесно и удобно да въвеждат постиженията си във всяка една от категориите и да следят в реално време класирането за финала.

Explore more

Виж
GitLab обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Chef обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
SaltStack обявите
Събрани на едно място
Right Arrow
Виж
Spring Boot обявите
Събрани на едно място
Right Arrow

За МенторМейт:
МенторМейт е глобална софтуерна компания, предлагаща услуги за цялостна дигитална трансформация. Базирайки дейността си на комплексен троен подход, МенторМейт съчетава успешна бизнес стратегия, вдъхновяващ дизайн и качествено софтуерно инженерство, за да създава модерни технологични решения.

Организацията предлага кариерни възможности в различни софтуерни направления – от разработка и тестване, анализ и оптимизация на данни, до дизайн и архитектура на разнообразни ентърпрайз решения, както и работа по вълнуващи проекти, които правят живота на милиони хора по света по-добър.

Тъй като философията и ценностите на МенторМейт са ориентирани около хората, компанията предоставя ясно дефинирана кариерна рамка, разнообразни обучителни програми, гъвкав модел на работа и култура, която се основава на автентичност, взаимопомощ и уважение. В глобален мащаб МенторМейт има офиси в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Минеаполис (САЩ), Гьотеборг (Швеция) и Асунсион (Парагвай), както и специалисти, работещи от всяка точка на света.

Част сме от глобалната технологична компания Tietoevry Create, а това дава възможност на хората ни да работят по значими проекти за разпознаваеми брандове и да развиват кариерата си в екип от над 10 000 експерти.