+
Вход

Въведи своя e-mail и парола за вход, ако вече имаш създаден профил в DEV.BG/Jobs

Забравена парола?
+
Създай своя профил в DEV.BG/Jobs

За да потвърдите, че не сте робот, моля отговорете на въпроса, като попълните празното поле:

108-53 =
+
Забравена парола

Въведи своя e-mail и ще ти изпратим твоята парола

МенторМейт придобива парагвайската компания Software Natura

*Текстът е предоставен от MentorMate

МенторМейт продължава да се разраства в глобален план, като стъпва в Латинска Америка с придобиването на парагвайската компания за специализиран софтуер Software Natura, с която си партнира вече повече от година.

“Съвместната ни работа със Software Natura ни показа колко отдадени са те на стремежа да предлагат софтуерни услуги в глобален мащаб, и точно това ни доведе до идеята да ги включим в нашата организация,” казва Craig Knighton, COO в МенторМейт.

Стефан Цанев, Vice President, Operations, коментира разширяването на компанията: “Ключът към всяко успешно партньорство са хората. През последната година си сътрудничихме активно с нашите нови колеги от Парагвай и с радост открихме, че тяхната култура, работна етика и инженерни умения до голяма степен съвпадат с нашите. Ние в МенторМейт имаме колеги по цял свят и е изключително вълнуващо, че правим тази следваща крачка и ще имаме присъствие на нов континент.”

Офисът на парагвайската компания в столицата Асунсион ще бъде главният технологичен център на МенторМейт в Латинска Америка. С това глобалните офиси на МенторМейт стават осем.

Software Natura е създадена през 2014 г. от Sebastian Ortiz-Chamorro и в нея работят 100 специалисти в сферата на софтуерната разработка, дизайна и cloud услугите. Експертизата на компанията в сферата на уеб технологиите и данните от своя страна ще даде допълнителен тласък на Java, LAMP & Front-Еnd и Data екипите на МенторМейт.

“Не спираме да се разрастваме и да добавяме нови региони, а нуждите на клиентите ни продължават да бъдат с най-висок приоритет за нас,” коментира Björn Stansvik, Founder & CEO в МенторМейт. “Присъствието ни в Латинска Америка ни позволява от една страна, да разширим работния си ден и от друга, да обслужим по-добре клиенти в Тихоокеанската часова зона.”

Днес те питаме…

Как разбра за Job Board-а на DEV.BG?
Loading ... Loading …
За МенторМейт:

МенторМейт е една от най-големите компании за разработка на софтуер в България, с офиси в Минеаполис, Гьотеборг, София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Русе и Асунсион и специалисти, които работят дистанционно от различни точки на света. Компанията предлага кариерни възможности в различни софтуерни направления – от разработка и тестване, до дизайн и архитектура на разнообразни ентърпрайз решения, правещи живота на милиони хора по цял свят по-добър. Всички свободни позиции в компанията са отворени за дистанционен или хибриден модел на работа. Компанията е ориентирана към хората със своите възможности за професионално развитие, гъвкав модел на работа и култура, базирана на автентичност, взаимопомощ и уважение. Научете повече на mentormate.com/bg/